Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Charles Fox

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

17 March 1897

London, England

30 April 1977

Montreal, Canada

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Charles Fox hyrë Sidney Sussex Kolegji Cambridge në 1915. Pas dy vjetësh ai ka ndërprerë studimet e tij të jetë pjesë e Forcave të ekspeditës britanike në Francë dhe u plagos në 1918. Pas përfundimit të studimeve të tij Kembrixh ai u emërua në një lectureship në Imperial College, Londër në 1919.

Fox emigruar në Kanada në 1949 për të marrë një takim në Universitetin McGill. Në 1956 ai u graduar profesor në McGill, një post që ai mbajti deri në ka dalë në pension në vitin 1967. Tjetër e tij janë shpenzuar tetë vjet si profesor vizitues në Universitetin Sir George Williams (tash Universiteti Konkordia) Montreal, ku ai vazhdoi të mësojnë matematikë derisa ai ishte afër 80 vjeç.

Kontributet kryesore Fox ishin në funksionet hypergeometric, integrale transformon, ekuacionet integrale dhe matematika e lundrimit. Në teorinë e funksioneve të veçanta ai futi një H-të funksionojë me një përkufizim zyrtar. Kjo është një lloj i generalisation e një funksion hypergeometric dhe idetë në lidhje mund të gjenden në punën e Pincherle, Mellin, Ferrar, Bochner dhe të tjerët.

Ai shkroi një libër vetëm një hyrje në gur e variacioneve (1950). Ai shkroi atë, sepse:

Gjatë viteve të mia shumë të mësimdhënies në Universitetin e Londrës e ndjeja se asnjë nga tekstet ekzistuese mbuluar subjekt si unë do të doja që të mësojë dhe kështu që i ndërmori detyrën e shkrimit të një të mi.

Sa shumë tekste janë shkruar për këtë arsye!

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland