Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Bernard le Bouyer de Fontenelle

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

11 Feb 1657

Rouen, France

9 Jan 1757

Paris, France

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Bernard de Fontenelle ishte shkolluar në një kolegj jezuit në Rouen dhe u bënë miq me Varignon dhe de l'Hôpital. Ai shkroi mbi historinë e matematikës dhe filozofisë së matematikës dhe shkencës. Ai vlerësoi punët e të tjerëve shumë mirë dhe veprat e tij përmbajnë një burim i mrekullueshëm i informatave për shkencëtarët e kohës së tij.

Punë më të famshëm Fontenelle ishte Entretiens sur la pluralité des mondes (1686). Ai u zgjodh në Académie Française në 1691 dhe u bë sekretar i përhershëm i Académie des Sciences nga 1697. Fontenelle paraqitur shumë njoftimeve nekrologji për Académie, ato e Newton dhe Leibniz qenë veçanërisht i dukshëm.

Në 1699 Fontenelle ka shkruajtur Nga Dobia e matematike Mësimore. Në të ai ka shkruajtur

Për çfarë qëllimi i Popullit duhet të bëhet dua Mathematicks dhe Filozofisë Natyrore? ... Njerëzit shumë lehtë thirrje Useless atë që ata nuk e kuptojnë. Kjo është një lloj i Hakmarrja ... .

Një do të mendojnë se nëse në fillim Mathematicks duhej të confin'd për atë që është e dobishme në to, ata duhet vetëm të improv'd në ato gjëra të cilat kanë një tërheqje të menjëhershme dhe të ndjeshme me Arteve, dhe pjesa tjetër duhet të lënë pas dore si një Vain Teoria. Por kjo do të ishte një nocion shumë i gabuar. Si për shembull, Art e navigimit ka një lidhje të domosdoshme me Astronomi, dhe Astronomi nuk mund të jetë shumë improv'd për dobi të navigimit. Astronomi nuk mund të jetë pa Optika për shkak të gota Perspektiva: dhe të dy, si të gjitha pjesët e Mathematicks janë bazuar mbi Gjeometri ... .

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland