Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Irmgard Flügge-Lotz

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

16 July 1903

Hameln, Germany

22 May 1974

Stanford, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Irmgard Flügge-Lotz 's babai ishte një gazetar. Familja nëna e saj ishin inxhinierë ndërtimi dhe nëpër faqet e vizituar ndërtimit si një fëmijë ajo u bë i interesuar në ndërtim. Ajo mori pjesë në një numër të shkollave si i ati i saj u zhvendos në mes të qyteteve të ndryshme, në Frankenthal, Mönchen-Gladbach dhe Hanover.

Pas diplomimit nga shkolla në vitin 1923 ajo hyri në Universitetin Teknik të Hanoverit për të studiuar matematikë dhe inxhinieri. Ajo fituar shkallën e saj të parë në vitin 1927 dhe një doktoraturë në vitin 1929 për një tezë një teori matematikore të ngrohjes.

Ajo pastaj shkoi te Aerodinamika institut hulumtimi në Göttingen. Këtu ajo aplikuar aftësitë e saj matematikore në zgjidhjen e ekuacioneve diferenciale të zgjidhur një problem të rëndësishëm në shpërndarjen e ngre në krahë. Ajo çfarë është botuar e njohur tani si Lotz metodë 'më 1931.

Në 1938 ajo u martua me Wilhelm Flügge, një inxhinier civil nga Göttingen. Në 1944 ata u zhvendos në një rajon të Gjermanisë, e cila u bë Francë në fund të Luftës së Dytë Botërore dhe Flügge-Lotz dhe burri i saj u janë ofruar dy postimet në Aeronautike Zyra Kombëtare për Kërkime në Paris.

Në 1948 të dy marrë oferta e posteve në Stanford në Shtetet e Bashkuara dhe i pranuar. Ka Flügge-Lotz ndërmori kërkime në metodat numerike për të zgjidhur problemet e shtresës së kufirit në dinamikën e fluideve. Punën e saj kërkime të përfshirë metodat e fundme ndryshim dhe përdorimin e kompjuterëve.

Më pas ajo ka punuar në teorinë e kontrollit automatik dhe botuar vepra të rëndësishme të ndërprerë Automatic Control (1953) dhe i shkëputur dhe optimale Control (1958).

Flügge-Lotz u bë gruaja e parë e Stanfordit e Profesor i Inxhinierisë 1961. Ajo mori shumë nderon duke përfshirë të zgjedhur për t'i dhënë leksionin Kármán Pamjeje për të Institutit Amerikan të Komunikacioni ajror dhe Astronautika në vitin 1971 dhe një diplomë nderi nga Universiteti i Maryland në vitin 1973. Citim lexuar në ceremoni për dhënie shkallë nderi thekson se:

Profesor Flügge-Lotz ka vepruar në një rol qendror në zhvillimin e industrisë së avionëve në botën perëndimore. Kontributet e saj të shtrihet në një jetës gjatë së cilës ajo demonstrojnë, në një fushë të dominuar nga burrat, vlera dhe cilësi të qasjes intuitiv një grua në kërkim për zbulimin dhe zgjidhjet e problemeve inxhinierike komplekse. Punën e saj manifeston përkushtimin e pazakontë personale dhe inteligjencën amtare.


Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland