Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Andreas Floer

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

23 Aug 1956

Duisburg, Germany

15 May 1991

Bochum, Germany

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Andreas Floer studiuar në Universitetin e Ruhr Bohum, një universitet i ri i themeluar në vitin 1965. Ai mori Diplom shkallë-Mathematiker në vitin 1982 pasi kishte studiuar me R dhe E Stocker Zehnder. Interesat e tij kryesore ishin në topologji algjebrike dhe, në vjeshtë të 1982, ai shkoi në Universitetin e Kalifornisë në Berkeley për të vazhduar studimin e tij. Atje ai ka punuar për doktoraturë e tij me Kliford Taubes në teorinë e matës dhe me Alan Weinstein në gjeometri symplectic por, para përfundimit të tezës së tij me Taubes të monopoleve në 3-manifolds, ai u kthye në Gjermani në verën e vitit 1984 për të ndërmarrë shërbimin ushtarak.

Kthehu në Gjermani ai u kthye për në Universitetin Ruhr Bohum ku, e mbikqyrur nga Zehnder, ai ndërmori kërkime mbi VI Arnol'd e supozimi fikse pikë për harta symplectic. Ai shpejt shkroi një disertacion dhe dhjetor 1984 ai kishte marrë doktoratën e tij. Së bashku me Zehnder, ai botoi rezultatet fiks pikash për harta symplectic lidhur me hamendje Arnol'd në konferencë Procedura e sistemeve dinamike dhe bifurcations mbajtur në Groningen në vitin 1984. Shtetit në futjen e autorëve të tyre:

Qëllimi ynë është që të paraqesë rezultatet e fundit dhe disa pyetje të hapura në lidhje me problemin e hartave pika fikse symplectic lidhur me hamendje Arnol'd.

Floer u emërua si asistent kërkimore në Universitetin e Kalifornisë në Berkeley dhe ai u kthye në Shtetet e Bashkuara në fillim të 1985 për të marrë emërimin. Kthehu në Berkeley ai filloi të zhvilluar një teori fundamentale e cila është quajtur tani homology Floer. Floer marrë një miqësi Akademik në fizikën matematike në Universitetin Shtetëror të Nju Jorkut në gurë Bruk, ku ai punoi për një vit përpara se të emërohen Courant instruktor në Universitetin e Nju Jorkut ku ai kaloi dy vitet në vijim. Në vitin 1988 ai u kthye në Berkeley si Asistent Profesor dhe ai u graduar profesor të plotë në vitin 1990.

John Addison, Andrew Casson, dhe Alan Weinstein në një nekrologji e Floer përshkruajnë vëzhgimit të tij themelore:

... Floer zhvilluar një metodë të re për të "numëruar" zgjidhjet e maksimal problemet minimale që dalin në gjeometri. Një sasi e caktuar quajtur "indeksi" i përdorur tradicionalisht për të klasifikuar zgjidhje ishte e pafund, dhe prandaj padobishëm, në shumë probleme të rëndësishme, por me sa duket vështirë. Andreas kuptuar se dallimi në mes të indekseve të çdo dy zgjidhje ende mund të përcaktohet dhe mund të përdoret, ku indeksi i vetë ishte i kotë. Kombinimi i këtij vëzhgimi me analiza të detajuara, të kujdesshme, dhe duke përdorur punën e Matematikanë shumë të tjera si edhe të vetin, Andreas zhvilluar një teori që çoi në zgjidhjen e një numri të problemeve të pazgjidhura. Vlera e punës së tij është kapur menjëherë nga specialistët në gjeometrinë diferenciale, topologji, matematikore dhe fizika, për të cilët "Floer homology" është bërë një pjesë thelbësore e zgjidhjes së problemit të tyre-toolkit.

Në 1987 botoi Floer teori Morse për pikë fikse e diffeomorphisms symplecticBuletinin e Shoqërisë American Mathematical. Në këtë letër ai tregon një rast të veçantë të hamendësoj Arnol'd mbi numrin e pikave fikse e një deformim e saktë të një manifold kompakt symplectic. Ai u shndërrua shumë shpejt në kërkesë si një kryetar në konferenca në të gjithë botën. Ai pranuar ftesat për të folur në Moskë, Oksford, Paris dhe Zyrih. Ftesë më prestigjioze të gjitha ishte ftesë për të paraqitur një adresë plenare në Kongresin Ndërkombëtar të matematikanëve të mbajtur në Kiotos në gusht 1990. Ai iu drejtua konferencës mbi metodat eliptik në problemet variational në të cilën ai foli për punën e tij në teorinë Morse për-manifolds pafund dimensionale. Pas shqyrtimit teori Morse në përmasa të kufizuara, Floer vazhdoi të përshkruajë kërkesat për gjeometri symplectic, duke punuar në hapësirë lak në një manifold symplectic. Ai pastaj e përshkroi kërkesat për të vlerësuar teori mbi një 3-manifold nëpërmjet Chern-funksion Simons në hapësirë të lidhjeve në një pako mbi manifold.

Donaldson diskuton punën Floer në. Në veçanti ai duket atje në përparimin e Floer mbi hamendje Arnol'd dhe homology instanton, dhe në homology Floer e instanton dhe 4-cobordisms dimensionale.

Promovimin e tij për profesor të plotë në Berkeley erdhi në një kohë kur ai ishte duke marrë parasysh një numër i ofron e karrigeve nga universitete të ndryshme. Një ofertë erdhi nga Bochum dhe ai mori leje nga Berkeley për të marrë deri rang profesori në Ruhr-Universität Bochum për sesionin 1990-91.

Qëndrim Floer për mësim është diskutuar nga John Addison, Andrew Casson, dhe Alan Weinstein:

Edhe pse famë Andreas erdhi nga studimet e tij, ai kishte një shqetësim të thellë personale me pyetje të mësimdhënies. Thanks in pjesë në arsimin e tij gjerman, ai ishte i pakënaqur me tradicional amerikan "nga libri" qasja në kurset universitare. Ndërsa një kurs mësimi në analizën reale, ai kishte marrë materiali përveç nga maja e deri në fund, reanalysing konceptet e standardeve dhe teorema në mënyrë që të përgatisin studentët e tij për matematikën si është bërë sot.

Ata e përfundojnë me këtë shpërblim:

Andreas i mbijetuar nga nëna e tij, Marlies Floer, dhe vëllezërit e tij, Detlef dhe Rainer Floer. ... Vdekja e tillë një matematikan i shkëlqyer i ri në kulmin e fuqive të tij krijuese është një tragjedi e veçantë: ne gëzohemi dhe mrekulli në njohuritë e thella dhe i farës ai kishte tashmë kishte, por vajtojnë humbjen e të shkencës dhe njerëzimit e zbulimet më të bukur dhe të rëndësishëm ai do të kishte bërë.

H Hofer, A dhe E Weinstein Zehnder shkruani në:

Jetën e Andreas Floer u ndërpre tragjikisht, por vizionet e tij matematikore dhe kontributet në grevë të fuqishme kanë dhënë metodat që janë duke u aplikuar për problemet të cilat duket të jetë i vështirë vetëm disa vite më parë.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland