Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Ernst Sigismund Fischer

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

12 July 1875

Vienna, Austria

14 Nov 1954

Cologne, Germany

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Ernst Fisher studioi në Vjenë nën Mertens nga 1894. Ai kaloi 1899 në Berlin, studioi më pas në Zyrih dhe Göttingen me Minkowski. Nga 1902 ai ishte asistent E Waelsch në Universitetin e Brünn (tani Brno), profesor duke u bërë aty pas pak vitesh.

Nga 1911 deri 1920, Fisher ishte profesor në Erlangen, pastaj prej 1920 ka punuar në Köln.

Në 1907 Ernst Fisher studiuar sekuenca orthonormal e funksioneve dhe i dha kushtet e nevojshme dhe e mjaftueshme për një rend të kosntanta të Koeficientët Furierit e një funksioni katror integrable. Kjo çoi në konceptin e një hapësire Hilbertit. F Riesz botuar një rezultat të ngjashëm në të njëjtin vit.

Teorema, tani quhet Riesz-teorema Fisher, është një nga arritjet më të mëdha të teorisë Lebesgue e integrimit.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland