Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Karl Wilhelm Feuerbach

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

30 May 1800

Jena, Germany

12 March 1834

Erlangen, Germany

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Feuerbach Karl 's babai Pali JA Ritter von Feuerbach i cili ishte një profesor i të drejtës dhe shkroi kodin penal bavarez. Nga fëmijët e tij, 8 bijtë e 5 do të jetë dhënë një doktoraturë, 3 prej tyre duke u bërë një profesor, më të famshme të filozofit (pa ndonjëherë qenë profesor) Një Ludwig Feuerbach (1804-72) që ishte një nga kritikët shumë me ndikim të fesë dhe kështu me rëndësi të madhe për Marksi dhe marksizmi. Karl ishte një studente e shkëlqyer. Nga mosha e 22 ai kishte fituar doktoratë e tij, është emëruar në një rang profesori në gjimnaz në Erlangen dhe kishte publikuar një dokument jashtëzakonisht të rëndësishëm matematikë.

Jetën e tij, megjithatë, nuk shkojnë mirë. Karriera e tij si mësues zgjati vetëm gjashtë vjet dhe edhe këto janë vitet e vështirësi të mëdha për shkak të shëndetit të sëmurë. Në 1828 Feuerbach në pension nga mësimdhënia, në gjendje për të përballuar çdo më me mësimin e dhënë gjendjen e tij shëndetësore. Ai vetëm ka jetuar për gjashtë vjet të tjera dhe këto ai kaloi në Erlangen gjallë si një i vetmuar.

Feuerbach ishte një gjeometër i cili zbuloi rreth nëntë pika të një trekëndësh. Kjo quhet ndonjëherë rreth Ojler por ky gabim atribute rezultat. Feuerbach gjithashtu provoi se prek rreth nëntë pikë gdhendur dhe tre qarqet escribed e trekëndësh. Këto rezultate paraqiten në 1822 letër e tij, dhe kjo është forca e kësaj letre që një famë Feuerbach është i bazuar. Ai shkroi në atë letër:

Rrethi i cili kalon nëpër këmbët e lartësi të një trekëndësh që prek të gjithë katër të qarqeve të cilat janë tangjent në tri anët e trekëndësh, por është brenda rrethit tangente të gdhendur dhe jashtë tangjent në secilin prej qarqeve që prek palët e trekëndësh jashtë.

Rrethi nëntë pikë që është përshkruar këtu ka qenë gjithashtu e përshkruar në punën e Brianchon dhe Poncelet vit më parë gazeta Feuerbach duket. Pika ku incircle dhe rrethi nëntë pikë prek tani quhet pika Feuerbach.

Ju mund të shihni një diagram tregon pikë Feuerbach.

Feuerbach kishte publikuar një punë edhe më tej në 1827. Kjo është një punë e dytë e madhe dhe ajo është studiuar me kujdes nga Moritz Cantor. Në këtë punë, Moritz Cantor ka zbuluar, Feuerbach fut koordinatat homogjen. Prandaj, ai duhet të konsiderohet si shpikësi i përbashkët i homogjen kordinatave që Möbius, në punën e tij barycentrische Der Calcul botuar edhe në 1827, i futur homogjen koordinon në gjeometri analitike.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland