Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

William Leonard Ferrar

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

21 Oct 1893

Bristol, England

22 Jan 1990

Oxford, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Bill Ferrar hyrë Oxford College Mbretëreshës në 1912 pas një shkollim të mirë në Bristol Grammar School, ku mësuesi i tij matematikë kishte frymëzuar atë me një dashuri të matematikës të pastër. Në 1914 ai fitoi matematike Junior bursa, por studimet e tij u ndërprenë nga Lufta e Parë Botërore

Bill shërbeu si një telefonist në një njësi artilerie dhe në një njësi të inteligjencës në Francë. Ai u kthye në Oksford më 1919, u diplomua në vitin 1920 me shkallë më të mira të klasit të parë, dhe mori një post në Bangor të cilën ai ishte ofruar më parë ai mori finale e tij. Ai e mbajti këtë post për 4 vjet, dhe edhe pse i lumtur atje, ai ishte i prirur të mjaftueshme për të lëvizur në një vend më shumë hulumtime të orientuar që ai ka bërë disa aplikacione. Bill ishte shumë i kënaqur për këtë arsye të pranojë Whittaker 's ftesën e një lectureship lartë në Edinburg, ku, përveç Whittaker, kolegët e tij ishin Copson dhe Aitken.

Vdekja e JE Campbell lënë një boshllëk në Oksford që Ferrar mbushur në 1925. Në Oksford, edhe pse qëllimi i tij kryesor ishte të jetë e përfshirë thellë në kërkimin shkencor, ai desh të shpenzojnë shumë kohë të mësimdhënies dhe të shqyrtimit. Paga e tij ishte i tillë që ai me të vërtetë kishte për të plotësuar atë për të siguruar mbështetje të mjaftueshme për familjen e tij dhe ai e bëri këtë me vendosjen dhe shënon gazeta provim në shkollë.

Ferrar ka shkruajtur shumë gazeta të hulumtimit që merren me konvergjencën e series, një interes i cili erdhi nga puna me GN Watson në Kembrixh të gjatë pushimeve të verës, ndërsa një universitare. Ai ka punuar në teorinë e interpolation, një temë e cila u sugjerua atij nga Whittaker. Rreth vitit 1930 interesat e tij u kthye në drejtim të teorisë dhe ai numër të shqyrtohet konvergjenca e seri dhe vlerësimin e integrals njëjës. Këto vijnë nga një studim i funksioneve Bessel që lindin nga aplikimi formulës për mbledhje.

Çartur kishte qenë me ndikim në ngritjen Journal Tremujor e matematikës në Oksford dhe Ferrar shërbeu si redaktor e 1930-1933. Përveç kësaj Ferrar botuar në shumë gazeta Journal Tremujor e matematikës gjatë kësaj periudhe. Ai u zhvendos drejt administrimit me postin e lartë Tutor në Kolegjin e tij në 1934 dhe pastaj, në vitin 1937, ai u bë administrator i Hertford College, Oxford. Ai e mbajti këtë post për 22 vjet.

Matricat Ferrar është gjithashtu i njohur për tekstet e jashtëzakonshme të tij 10 duke përfshirë një libër mësimi të konvergjencës (1938), Algjebra: një tekst i përcaktues, matricat dhe format e katror (1941), dhe e fundme (1951).

Ndoshta për shkak të çrregullimit të kursin e tij universitare nga Luftës së Parë Botërore, kurrë nuk Ferrar marrë një doktoraturë. Copson, i cili ishte një mik dhe bashkepunetor, sugjeroi që ai të marrë një doktoraturë. Në 1947 Ferrar dërguar 35 letra dhe 2 libra për shkallën e Doktor i Shkencave në Oksford dhe i bëri shumë prej kolegëve të tij të cilët kishin filluar të mendojë për atë si vetëm një administrator të kuptojnë se çfarë një rekord shquar hulumtuese ai kishte.

Në vitin 1959 ai hoqi dorë pozitën e ekonom, duke shpresuar për një çift mjaft i vjet para se të tërhiqej, por ai u ftua të bëhet kryesore e Hertford Kolegjit kështu vitet e fundit të karrierës së tij ishin asgjë, por i qetë.

Ai vazhdoi të shkruajë tekstet dhe të ndihmojnë me provimeve shkollore në pensionimin e tij. Ai botoi Matematika për shkencën (1965), gur për fillestar (1967) dhe matematikë avancuar për shkencën (1969) të gjitha kur mbi moshën 70.

Në një komunikim personal, Michael Ferrar, bir WL Ferrar së, komente mbi interesin e babait të tij në pedagog:

Në një letër të Xha tij në University College Nottingham babai im ishte shumë kritik ndaj standardeve të pedagog në Oxford më 1912.

Kjo ishte ndoshta në Edinburg që u vendosën themelet e veta reputacionin e tij të lartë si një lektor. Në ato ditë shumë studentë Edinburg kishin pak para për të blerë librat dhe kështu ishin shumë të varur në leksione. Nëse një lektor morën kohën e tij u larguan për shkak se ata kishin për të marrë në leksionin e tyre të ardhshëm. Nëse leksion të mirë ata u duartrokit. Babai im ishte veçanërisht krenar për një rast kur ai spastroi nga disa minuta dhe audiencën e tij qëndruan të dyja të
dëgjuar dhe për të duartrokasin.


Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland