Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Naum Il'ich Feldman

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

26 Nov 1918

Melitopol, Zaporozhye oblast, Ukraine

20 April 1994

Moscow, Russia

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Naum Il'ich Feldman u diplomua nga shkolla e mesme në vitin 1936 dhe hyri në Fakultetin e matematikës dhe Mekanikë në Universitetin e Leningradit. Studimet e tij, numri i specializuar në teori dhe e mbikqyrur nga RO Kuz'min, janë kompletuar nga 1941 kur ai u diplomua në Leningrad. Megjithatë nga kjo kohë Luftës së Dytë Botërore kishte qenë duke u zhvilluar për rreth 18 muaj dhe së shpejti do të shohin ngjarjet Feldman të përfshira në luftë.

Në fillim të Luftës së Dytë Botërore Rusia ka qenë një aleate e Gjermanisë, por Hitlerit, pasi fushata ushtarake shumë të suksesshëm në perëndim, e ktheu vëmendjen e tij për të sulmuar Rusinë. Ai u konceptua Operacioni Barbarossa dhe filloi të ndërtojë deri ndarjet e ushtrisë për të kryer sulmin. Barbarossa filloi më 22 qershor 1941 dhe ushtritë gjermane shpejt u zhvendos nga lindja me qëllimin e arritjes në Moskë në tetë javë. Feldman u thirren për të shërbyer në ushtrinë ruse në qershor dhe tetor 1941 ai ishte i përfshirë tërësisht në betejë kundër avancimin e trupave gjermane. Dhjetor 1941 nga gjermanët me unazë në Moskë, por tani, pjesërisht për shkak të motit të ashpër të dimrit, përpara tyre u ndërpre. Rusët filluan të kundër-sulmojnë ushtritë gjermane rreth Moskë dhe Feldman pa veprim për herë të parë në këtë luftimin e hidhur. Ai më vonë u shpërblye me një medalje "Për Mbrojtjen e Moskës".

Duke pasur parasysh viktimat e lartë rus, gjatë Luftës së Dytë Botërore, është mjaft i shquar që Feldman mbijetuar luftës. Ai pa veprim në shumë pjesë dhe pranë përfundimit të luftës ai ishte i përfshirë në dy muaj rrethimin e Königsberg cili përfundoi në prill 1945 me qytetin e shkatërruar praktikisht. Nga ana e vet në këtë rrethim Feldman u dha medaljen "Për Marrja e Königsberg". Ai mori shumë dekorata të tjera për shërbimin e tij të luftës, duke përfshirë për të "Red Star" dhe "Lufta e Atdheut". Ai gjithashtu ka marrë medalje "Për Shërbimin e luftës" dhe "Për fitoren mbi Gjermaninë".

Në fund të luftës Feldman ishte me ushtritë ruse në Lindjen e Prusisë. Pasi ai u demobbed nga ushtria u kthye në Moskë, ku, në vitin 1946, ai u regjistrua si student kërkimore në Institutin e matematikës në Universitetin e Moskës. Ph.D. e tij Studimet janë mbikëqyrur nga Aleksandër O Gelfond dhe tezën e tij u paraqit në vitin 1949. Që aq shumë punë më vonë Feldman ishte bazuar në punën që ai ndërmori për këtë tezë japim një pasqyrë të shkurtër të rezultateve të tij kryesore në këtë pikë. Në 1873 botoi Hermite prova e parë që është një numër i jashtëzakonshëm. Ky rezultat u forcuar nga Borel në vitin 1899 kur ai doli një më të ulët që shkonte për në P (e), ku p është një numër i plotë polinom me koeficientët, në varësi të modulus maksimale e Koeficientët integer e P. Gelfond, mbikëqyrësi Feldman's, kishte zgjatur Borel 's rezultat në numrin e formë , Ku, një numër algjebrike. Feldman provuar tezën Borel në rezultatet e tij tipi i fotografisë (i quajtur masa e përsosuri) për logarithms të numrave algjebrik, marrja e vlerësimeve të ulët lidhur në varësi (ashtu si edhe Gelfond) në dy shkallë e P dhe modulus koeficientët maksimale e saj.

Pas dhënies së Ph.D. e tij, Feldman u dërgua në Institutin e Naftës Ufimskii ku ai është emëruar si Shef i Departamentit të matematikës. Ai punoi atje për katër vjet, nga 1950 pastaj ai shkoi për të Institutit Gjeologjik kërkimet për të Moskës, mësimi ka 1954-1961. Ai pastaj shkoi në Moskë State University, ku ai u emërua si një Reader në Departamentin e Analiza matematike. Ai u dha një Sc D. në vitin 1974 dhe ishte graduar profesor në vitin 1980.

Përveç punës së tij në masë të epërsi të numrave, Feldman edhe rezultate shumë forcimin Ljuvilit 's Teorema mbi përafrimin e numrave racionale algjebrike. Fuqi e rezultateve Feldman në këtë fushë qëndrojnë në faktin se ai ishte në gjendje të japë kosntanta efektive se sa vetëm të provojë ekzistencën e kosntanta tillë. Në një pushtet efektiv mprehje e një teoremë të Ljuvilit në vitin 1971 ai provoi Teorema e mëposhtme:

Le të jetë një numër algjebrike e 3 n shkallë, atëherë nuk ekziston një kosntanta efektiv pozitiv dhe C, varësisht vetëm, i tillë që | - p / q |> Cq a - n për të gjithë p racional integers, q me q> 0.

Këto dy tema janë, natyrisht, të lidhur ngushtë. Për shembull në vitin 1960 Feldman publikuar dy gazetat masë e transcendency të numrit dhe Përafrimin nga numrat algjebrike e numrave të logarithms algjebrike që janë shqyrtuar së bashku me Mahler:

Në këto dy dokumente të rëndësishme, të cilat janë të lidhura ngushtë, masat e transcendency për dhe një log (a algjebrike) janë gjetur të cilat janë shumë më mirë se çdo të marra më parë. ... Provat në të dyja gazetat përdorin ide të ngjashme. Ata janë të bazuara në Dirichlet 's Schubfachprinzip dhe në dy formula interpolation ...

Në 1982 Feldman problemin e shtatë të botuar një tekst 312 për faqe Hilbertiane. Hilbertit 's problem i shtatë i kërkoi për një dëshmi të një epërsi të b fuqi kur është një numër algjebrike dhe b është një numër paarsyeshme algjebrike. Loxton shkruan në një përmbledhje të këtij libri:

Ky libër është një llogari me nge e matematikës që është rritur nga përpjekjet për të zgjidhur [ Hilbertit 's problemin e shtatë]. Kapitulli i parë trajton me historinë e hershme dhe punën e Hermite dhe Lindemann në funksion eksponenciale. Pastaj vijon një trajtim të metodave të Gelfond dhe Schneider që çoi në zgjidhjen e Hilbertit 's problemin e shtatë. Aplikime të mëtejshme të këtyre metodave për pronat aritmetike e funksioneve eliptik, masa përsosuri dhe pavarësinë algjebrike janë dhënë gjithashtu. Pjesa e fundit e librit përshkruan Alan Baker 's punojnë në forma lineare në logarithms algjebrike e numrave dhe aplikimet e saj në ekuacionet Diophantine dhe për përcaktimin e fushave imagjinar katror me numrin e klasës 1 ose 2. Shumica e këtij materiali tani mund të quhet "klasike". Megjithatë, autori përfshin vërejtjet e shpeshtë në punën e fundit në teori përsosuri ....

Në shkruajnë autorët e Feldman si një mësues:

Il'ich Naumi ishte një mësues i talentuar dhe qëndroi jashtë për aftësi të madhe të tij të mësimdhënies. Ai e donte për të dhënë leksione, seminare për të drejtuar, për të punuar me nxënësit si universitare dhe pasuniversitare. Shumë studentë bëri kursin e tyre dhe të punojnë diplomë nën mbikqyrjen e tij, dhe sic e tyre përfunduar Ph.Ds e tyre Ai vazhdimisht leksione për 45 vit, deri në ditën e tij të fundit, për studentët e matematikës, kushtonte fuqi të madhe për mësimin e tij.

Naum Il'ich qëndroi jashtë me integritetin e tij të madh, parimet e lartë, mirësi dhe dashamirësi. Ai ishte shumë i respektuar nga të studimeve të tij dhe studentët pasuniversitare, kolegët e tij në departamentin e fakultetit, dhe shumë matematikanë, i cili gjithmonë do të kujtojnë atë si një mësues i njohur, një lektor shquar, dhe një person i shquar.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland