Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Gerd Faltings

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

28 July 1954

Gelsenkirchen-Buer, Germany

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Gerd Faltings studiuar për doktoraturë e tij në Universitetin e Münster, duke u dhënë Ph.D. e tij në vitin 1978. Pas dhënies së doktoraturës së tij, shkoi në Faltings Shtetet e Bashkuara, ku ai kaloi një vit duke bërë punë Akademik si hulumtues në Universitetin e Harvardit në 1978-79.

Faltings Në 1979 u kthye në Gjermani, duke krijuar një takim si profesor i matematikës në Universitetin e Wuppertal. Në vitin 1985 u emërua në Faltings fakultet në Princeton.

Faltings provuar conjectures nga Mordell, Shafarevich dhe Tate gjatë 1983. Në të njëjtin vit ai mori Çmimin Heinemen Danny nga Akademie der Wissenschaften, Göttingen.

Në 1986 Faltings marrë nderimin më të lartë se një matematikan i ri mund të marrin kur ai u dha një Medalje Fushat në Kongresin Ndërkombëtar të matematikanëve në Berkeley. Në Mazur B Kongresi i dha një adresë që përshkruan punën nga Faltings gjë që kishte çuar në çmim. Ai mori medalje kryesisht prova e tij e supozimi Mordell të cilin ai e arritur duke përdorur metodat e gjeometrisë algjebrike aritmetike.

Faltings ka qenë i lidhur ngushtë me punë që çojnë në prova përfundimtare të Teorema e fundit Fermat e nga Andrew Wiles. Në vitin 1983 Faltings vërtetuar se për çdo n> 2 atje po jo më shumë se një numër i caktuar i integers coprime x, y, z me n x n + y = z n. Ky ishte një hap i madh, por një dëshmi se numri i përcaktuar ishte 0 në të gjitha rastet nuk duket se ka të ngjarë të ndjekin nga argumentet Falting e zgjeruar. Megjithatë, Faltings ishte personi fizik që Wiles kur ai u kthye për të kërkuar një opinion mbi korrektësinë e riparimin e tij për dëshmi të tij të Teorema e fundit Fermat në 1994.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland