Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Honoré Fabri

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

5 April 1607

Virieu-le-Grand, Dauphiné, France

8 March 1688

Rome, Italy

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Honore Fabri hyrë rendit jezuit në vitin 1626 kaloi dy vjet në Avignon. Në vitin 1628 ai hyri College de la Trinité në Lion, ku ai studioi filozofi, duke shkuar për të studiuar teologji në Lyon 1632-1636. Ai u shugurua në vitin 1635.

Posti i tij i parë ishte në një kolegj jezuit, domethënë si profesor i filozofisë në Arles 1636-1638. Pozita të mëtejshme në kolegjet jezuite ndjekur. Ai ishte profesor i logjikës në Aix-en-Provence për një vit nga 1638 pra, për gjashtë vjet nga 1640, profesor i logjikës dhe matematikës në College de la Trinité në Lyon.

Fabri Në 1646 shkoi në Romë ku u takua Ricci. Ai u bashkua me Kolegjin e vuajtjes së dënimit duke u përfshirë me inkuizicionit. Ai nuk ishte në gjendje për të shmangur problemet fetare veten e tij dhe ai u akuzua për besojnë filozofinë e Descartes. Pasi kaloi një vit mbrapa në Francë në 1668/69 ai u kthye në Romë dhe u vu në burg. Nëpërmjet Ricci ai kishte bërë njohje të Grand Duke Leopold II dhe Grand Duke parë se Fabri mjaft shpejt u lirua nga burgu.

Fabri punuar në astronomi, fizikë dhe matematikë. Ai studioi unazat e Saturnit në vitin 1660, një temë mbi të cilën ai u përfshi në një mosmarrëveshje me Huygens i cili konkurroi për pesë vjet. Ai gjithashtu zbuloi mjegullnajë Andromeda. Fabri zhvilluar një teori e Tides i cili ishte i bazuar në veprimin e hënë. Ai gjithashtu studioi magnetizëm, optikës dhe gur.

Në gur ai ishte më afër për të Njutonit se sa të Cavalieri dhe simbol i tij ishte i rëndë. Puna e tij mbi gur u shfaq në botimin e tij geometricum kryesore matematikore Opusculum. Ky libër është shkruar për shkak të polemikave rreth cycloid që u ngrit nga Pascal 's sfidë. Në këtë punë Fabri llogaritur

x sin x dx n, n sin x dx

dhe integrals tjera. Ai kishte një ndikim të madh në zhvillimin e gur përmes Leibniz.

Studentët Fabri përfshijnë Cassini dhe La qira në Trinité de la College dhe ai gjithashtu ka punuar me Dechales. Ai ishte një mik dhe bashkëpunëtor i Gassendi cilin ai fillimisht u takuan ndërsa ai ishte në Aix-en-Provence dhe ai përgjigjej me Huygens, Leibniz, Descartes, Mersenne dhe të tjerët.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland