Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Ernest Benjamin Esclangon

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

17 March 1876

Misson (N of Sisteron), France

28 Jan 1954

Eyrenville, France

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Ernest Esclangon studioi matematikë në Ecole Normale Supérieure. Ai hyri në Ecole në vitin 1895 dhe u diplomua me një agregé në matematikë tre vjet më vonë.

Ai u bë një astronom në vitin 1899 duke pranuar, nga kurioziteti, një pozicion të ofruar atë në Bordo. Ajo ishte vetëm tre vite më parë, në 1896, se Bordo u riformohet si një universitet dhe autonomi të caktuar dhe financimi shtetëror. Esclangon pranuar një post në observator universitet por vazhdoi të punojë për tema matematikore për doktoratë e tij. Teza e tij e doktoraturës, të botuar në Annales de l'Observatoire de Bordo në vitin 1904 ishte në kuazi-funksioneve periodike. Levy shkruan në:

Kuazi-funksioneve periodike, i futur rishtazi, përbëjnë një klasë të shquar ndër funksionet thuajse periodike. Esclangon përpunuar një teori për këto funksione, studiuar diferencim dhe integrimin e tyre, si dhe shqyrtoi ekuacionet diferenciale që i lejojnë ata si koeficientët. Teza e tij e doktoraturës krijuar një bazë për punësimin e tyre në një kohë kur roli i tyre në fizikës matematikore është vetëm fillimi për t'u zhvilluar.

Në Gaiduk tregon se sa Esclangon parashikuar shumë prej Harald Bohr 's rezultate mbi funksionet thuajse periodike.

Si edhe mbajtjen pozicion në Observatori në Bordo, Esclangon mësoi matematikën në Fakultetin e Shkencave aty nga 1902. Ai u bë profesor i astronomisë në Strasburg në 1919, pasi që është emëruar drejtor i Observatorit atje në vitin e mëparshëm. Pastaj, 1929-1944 ai ishte drejtor i Observatorit në Paris, sërish mban pozitën e profesor i astronomisë 1930-1946.

Sërë temash të cilat Esclangon punuar gjatë karrierës së tij është mjaft i shquar. Këto përfshijnë:

... matematikë të pastër, të zbatuara mekanikë qiellore, relativiteti, astronomi vëzhgimor, astronomi instrumentale, chronometry astronomike, Aerodinamika, balistikë brendshme dhe te jashtme, dhe ajri dhe zbulimin nënujore akustike.

Në astronomi ai punoi në bërjen e vëzhgimeve më të saktë, duke përmirësuar të instrumenteve astronomike. Ai është veçanërisht i famshëm në këtë fushë për idetë e tij të shkëlqyer për përmirësimin e projektimit të një instrument tranzit.

Nga viti 1914 ai punoi për balistikë si pjesë e përpjekjeve të luftës. Puna e tij në këtë zonë kishte për qëllim gjetjen e pozicionin e armëve armikut. Kur një predhë u lëshua ka pasur dy valë tronditëse që hidhet fuqishëm, e të qënit një valë sferike në çastit e zjarrit që ishte përqendruar në pozitën e armëve, ndërsa tjetri ishte një valë konik shoku nga projektil. Me 1916 ai kishte hartuar një metodë për të llogaritur pozicion nga i cili u shkarkua shtytëse shumë e saktë lejuar vendet armë armikut të jetë në shënjestër.

Në 1933, duke përdorur një llogaritje astronomike të kohës, ai filloi 'orën flasin të shërbimeve telefonike në Paris. Kjo punë u krye në rolin e tij si Drejtor i Zyrës Ndërkombëtare de l'Heure cilin e ka mbajtur 1929-1944.

Esclangon u nderua me zgjedhje për Académie des Sciences në 1939 dhe Longitudes des Bureau në 1932.

Levy shkruan në:

Ai mori funksionet e tij zyrtare me thjeshtësi dhe amiability ai ishte i dashur dhe të dashur për shaka, dhe nuk e mohojnë veten e tij kohën e lirë kohë. Ajo do të gati të duket se ai kryhen trupin e tij të punës të rëndësishme pa përpjekje.

Kjo është edhe më e shquar kur e kupton se gjatë karrierës së tij ai ka shkruar 247 gazeta shkencore.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland