Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Paul Epstein

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

24 July 1871

Frankfurt, Germany

11 Aug 1939

Dornbusch, Germany

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Pol Epstein ishte sjellë deri në një familje hebreje në Frankfurt, ku babai i tij ishte një profesor në Akademinë Philanthropin. Pas dërgimit të një tezë mbi funksionet abelian, ai mori doktoratën e tij në vitin 1895 nga Universiteti i Strasburgut. Qyteti u gjerman në këtë kohë (dhe i bëri thirrje Strassburg) dhe kishte qenë që ai ishte aneksuar nga Gjermania gjatë luftës franko-gjerman të 1870-71. Nga 1895-1918, ai mbeti në Strasburg, mësim në Shkollën Teknike dhe gjithashtu në Universitetin ku ai kishte qenë emëruar një Privatdozent. Gjatë Luftës së Parë Botërore ai bënte shërbimin ushtarak. Në fund të luftës në 1918, megjithatë, qytetin e Strasburgut rikthyer në Francë, dhe Epstein, duke gjermanisht, u detyrua të largohet nga Alsasa. Ai u kthye në qytetin e tij të lindjes në Frankfurt.

Epstein ishte emëruar në një post jo-tenured në universitet dhe ai leksione në Frankfurt nga 1919. Më pas ai u emërua profesor në Frankfurt. Me 30 janar 1933, megjithatë, Hitleri erdhi në pushtet dhe më 7 prill 1933 Shërbimi Civil Ligj, do të thotë e heqjes mësuesit hebrenj nga universitetet, dhe sigurisht edhe për të hequr ato me origjinë hebreje nga rolet e tjera. Gjithë nëpunësve civil të cilët nuk ishin me prejardhje Ariane (duke pasur një gjysh e fesë çifute bërë jo dikush-arian) janë të pensionuar. Megjithatë, kishte një klauzolë që jo përjashtimi përjashtohen-Arianėt që kishin luftuar për Gjermaninë në Epstein Luftës së Parë Botërore me siguri të kualifikuar në këtë pikë dhe kjo lejoi që ai të mbajë postin e tij pedagog në Frankfurt në vitin 1933.

Vendimet në kongresin e partisë Nurembergut në vjeshtën e vitit 1935 e bëri të qartë se jo-Arianėt nuk do të jetë më në gjendje për të mbajtur postet e tyre edhe në qoftë se ata kishin shërbyer në Siegel Luftës së Parë Botërore, shkruan në:

Epstein vullnetarisht relinquished pozitën e tij të mësimdhënies para se ligjet e Nurembergut hyri në fuqi. Siç shpjegoi ai për mua, ai kishte kërkuar për të shpëtuar autoriteteve gjermane probleme të bërë atij atë që kishte bërë në frëngjisht prapa në vitin 1918.

Epstein nuk bëri përpjekje për të emigruar. Ai ishte 64 vjeç dhe kishte ai emigroi se do të ketë humbur të gjitha paratë e tij me përjashtim të 10 Marks. Nuk kishte asnjë perspektivë për një vit 64 marrjen e vjetër një post. Në Kristallnacht (i quajtur kështu për shkak të xhama të thyer në rrugë në mëngjes në vijim), 9-10 nëntor 1938, 91 hebrenj u vranë, qindra u plagosën rëndë, dhe mijra prej tyre u nënshtruar me eksperiencat tmerrshme. Mijëra e bizneseve hebrenj u dogjën së bashku me mbi 150 sinagoga. 30.000 Gestapos arrestuar edhe-off hebrenjve dhe një kusht për lirimin e tyre ishte se ata emigrojnë. Gestapos që hynë në shtëpinë e Epstein, por tregoi se ai ishte i sëmurë rëndë dhe nuk mund të zhvendoset. Në këtë pikë Epstein duhet të ketë njohur se shansi i tij i vetëm ishte që të largohen nga Gjermania. Do të kishte qenë posssible për:

... një nga motrat e tij kishin emigruar më parë dhe mund të kanë mbështetur atë. Por, pavarësisht nga mundësia e arratisjes, ai hezituar duke lënë librat e tij dhe qytetin e tij amtare.

Ai u transferua në Dornbusch dhe u vizitua aty nga Siegel:

... jemi ulur në kopsht me diell e shtëpisë ai jetonte në atëherë. ... ai vuri në dukje pemëve dhe luleve në kopsht dhe tha: "A nuk është bukur këtu".

Rreth një javë pas Siegel 's vizite, Epstein marrë një thirrje nga Gestapos. Ai e dinte se çfarë kishte ndodhur me të tjerët që kishin marrë një thirrje të tillë, shumë ishte torturuar dhe vrarë. Ai donte të shmangur vuajtjet kështu ai mori një dozë vdekjeprurëse të Veronal. Gestapos më vonë pohoi se ata i kishin ftuar vetëm atë për të marrë atë që të nënshkruajnë një dokument për të fiksuar një datë në të cilën ai do të emigronin.

Puna e tij ishte në teori numër, në veçanti funksion Zeta. Ai gjithashtu ka punuar në historinë e matematikës. Ndoshta ne duhet të përmendim një tjetër e talenteve Epstein i cili ishte muzikë, dhe ai mori pjesë gjallërisht në jetën kulturore të Frankfurtit.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland