Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Dimitri Fedorovich Egorov

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

22 Dec 1869

Moscow, Russia

10 Sept 1931

Kazan, USSR

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Dimitri Egorov frekuentuar shkollën në Moskë pastaj hyri në Universitetin e Moskës për të studiuar matematikë dhe fizikë, regjistrimin në 1887. Mësuesi për të ndikuar në atë më shumë në këtë kohë ishte Bugaev. Egorov shkroi letër e tij të parë në 1892 në integrals numerike dhe derivateve të ndikuar në mënyrë të qartë nga Bugaev 's punojnë në këtë fushë.

Egorov mësim në Universitetin e Moskës nga 1894, marrja e një doktoraturë në 1901. Ai kaloi një vit jashtë vendit, atëherë në 1903 ai u kthye për t'u bërë një profesor në Universitetin e Moskës.

Egorov punuar në sistemet triply Puna dhe sipërfaqet e mundshme, duke e bërë një kontribut të madh në gjeometrinë diferenciale. Disa nga punës Egorov ishte paraqitur nga Darboux në vëllimin e tij të famshme katër punë Leçons sur la théorie et Général des sipërfaqet les applications vogël géométriques du calcul.

Egorov gjithashtu ka punuar në ekuacionet integrale dhe një teoremë në teorinë e funksioneve të një variable reale është emëruar pas tij. Luzin ishte student i parë Egorov dhe u bë një anëtar i Egorov shkollë e krijuar në Moskë që kanë të bëjnë me funksionet e një variable reale.

Egorov Në 1917 u bë sekretar i Shoqërisë matematike Moskë. Pastaj në 1921 ai u zgjodh zëvendës-president, duke u bërë president vitin e ardhshëm. Egorov Në 1923 u bë drejtor i Institutit për Mekanikë dhe Matematikë në Universitetin Shtetëror të Moskës.

Megjithatë Egorov ishte një njeri thellësisht fetar dhe kur Kisha ishte shtypura pas revolucionit, Egorov mbrojtur ata. Në 1922-23 ka qenë ekzekutimin në masë të klerit dhe në vitin 1928 sulm ishte përtërirë. Egorov ishte në një pozitë të pushtetit në shoqëri matematike Moska dhe ai u përpoq të akademikëve strehim i cili ishte shkarkuar nga postet e tyre. Ai u përpoq të parandaluar përpjekje për të imponuar metodologji marksiste mbi shkencëtarët.

Në 1929 Egorov u pushua nga puna si drejtor i Institutit për Mekanikë dhe Matematikë dhe iu dha një qortim publik.

Disa kohë më vonë ai u arrestua si një "fetare sektariste" dhe vënë në burg. Mathematical Society Moskë për të vazhduar mbështetjen Egorov, duke refuzuar që të dëbojnë atë, dhe ata që paraqiti letrat në mbledhjen e ardhshme, duke përfshirë Kurosh, duhej të dëbohet nga një grup i "Nismës" i cili mori mbi Shoqërinë në nëntor 1930. Ata përjashtuar Egorov denoncuar atë si

një reaksionare dhe një prift.

Egorov hynë në një grevë urie në burg dhe përfundimisht, nga kjo kohë të afër vdekjes, ai u dërgua në spitalin e burgut në Kazan. Chebotaryov 's gruaja ishte duke punuar si mjek në spitalin e burgut dhe, edhe pse kjo tingëllon shumë e pamundur, është raportuar se Egorov vdiq në Chebotaryov' s në shtëpi.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland