Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Arthur Stanley Eddington

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

28 Dec 1882

Kendal, Westmorland, England

22 Nov 1944

Cambridge, Cambridgeshire, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Arthur Eddington 's babai, Arthur Henry Eddington, dha mësim në një shkollë profesionale kuakeri në Lancashire para se të vendosej në Kendal për t'u bërë drejtor shkolle i Stramongate Shkollës. Ai vdiq nga tifoid në një epidemi që përfshiu vendin në 1884 përpara se djali i tij ishte dy vjeç. Arthur Eddington nënës së, Sarah Ann birrë e fortë, erdhi nga Darlington, dhe si burri i saj, ishte gjithashtu nga një familje kuakeri. Pas vdekjes Arthur Henry Eddington e ajo ishte e majta në të sjellë deri Arthur dhe motrën e tij të vjetër me të ardhura relativisht pak. Familja u vendos në Weston-super-Mare, ku në Arthur parë ishte shkolluar në shtëpi para se të tre viteve të shpenzimeve në një shkollë përgatitore.

Në vitin 1893 Arthur hyrë Brymelyn Shkolla në Weston-super-Mare, i cili ishte kryesisht për boarders por ai nuk ka në bordin e shkollës, duke qenë një nga një numër i vogël i nxënësve në ditë. Shkolla siguruar një arsimim të mirë brenda resurseve të kufizuara në dispozicion për të dhe për të lejuar Arthur shquhen në matematikë dhe letërsi angleze. Përparimin e tij nëpër shkolla ishte e shpejtë dhe ai fituar dallim i lartë në matematikë. Niveli në të cilën shkolla ishte në gjendje të marrë Arthur ishte, megjithatë, jo shumë të avancuara dhe themelore e tij të mirë në matematikë u ndal në arritjen njehsim diferencial dhe integral.

Në 1898 ai u dha një bursë e 60 në vit për tre vjet nga Somerset County (Weston-super-Mare është tani në Avon, por ajo ishte në atë kohë në Somerset). Eddington nuk kishte arritur moshën gjashtëmbëdhjetë vjet në kohë, dhe kështu zyrtarisht ai ishte tepër i ri për të hyrë në universitet. Kjo ishte një problem që ishte zgjidhur shpejt, megjithatë, dhe nuk shkaktojnë atë të shtyjë hyrjen e tij në Ouens College, Manchester që ai mori pjesë në 1898-1902. Në vitin e tij të parë të studimit Eddington mori lëndëve të përgjithshme para se shpenzimet e ardhshme tre vjet duke studiuar kryesisht fizike. Edhe pse në një kurs fizikë, matematikë Eddington ndoqi leksione, duke ndikuar shumë nga një nga mësuesit e tij matematikë, Horace mish qengji. Sigurisht pozitën financiare të familjes së tij do të thotë se ata nuk ishin në gjendje për të siguruar atë me mbështetje financiare, por punën e papaguar e tij akademike të lejuar atë që të fitojë një numër të bursave shumë konkurrues për të siguruar të holla të mjaftueshme për të le të plotë B.Sc. e tij Natyrisht me të klasit të parë nderon në vitin 1902.

Ai iu dha një bursë e Shkencave Natyrore 75 një vit për të studiuar në Trinity College, Cambridge, pranë fund të 1901. Hyrja Trinity në vitin 1902 mori, në mars 1903, një i Bursave Matematikë i 100 një vit në vend të bursë Shkencave Natyrore. Në Trinitet ai u mësoi nga ET Whittaker, AN Whitehead dhe EW Barnes. Ai u bë i lartë grindavec në Tripos matematike në vitin 1904 dhe u diplomua me një MA në vitin e ardhshëm. Pas diplomimit, ai filloi një projekt kërkimor në Laboratorin Cavendish në emision thermionic por nuk duket se ka shkuar shumë mirë dhe ai hoqi dorë projekt. Ai filloi të kërkimit në matematikë, edhe në vitin 1905, por kjo nuk ishte më i suksesshëm se puna e tij ne fizike, edhe pse ai ishte që e përdorin idetë e shumë vite më vonë, kur ai aplikoi këto ide në fillim të kërkimit në matematikë në një problem i astronomisë.

Para fund të 1905 Eddington kishte bërë të shkojë në astronomi me emërimin e tij në një post të Observatorit Mbretëror në Greenwich. Astronomia ka qenë një temë me interes për atë nga një moshë të re dhe ai kishte dhënë një kredi prej një teleskop 3 inch, kur më pak se 10 vjet e vjetër e cila ishte rritur interesin e tij. Në të caktuar për të plotësuar një boshllëk në Observatorit Mbretëror ai u përfshi menjëherë me një projekt kërkimor e cila kishte filluar që nga viti 1900 kur pllaka fotografike e Eros kishte marrë gjatë periudhës së një viti. Eddington Detyra e parë ishte të plotë reduktimin e këtyre vëzhgimeve fotografik për të përcaktuar një vlerë të saktë për paralaks diellore. Plummer shkruan në:

Ai kishte prezantuar metodën e tij të analizës së dy yje-rreshjeve, dhe interesin e tij mbizotëron në astronomi statistikore yjor u përqendrua mbi mocionet sistematik dhe shpërndarjen e yjeve gjatë viteve Grinviç e tij.

Eddington ishte një fitues Smith çmimin për një ese mbi mocionet e duhur të yjeve në 1907, dhe ai u dha një Kolegjit Trinity Fellowship. George Darvinit, një bir i Charles Darwin dhe profesor Plumian e astronomisë në Cambridge, vdiq në dhjetor 1912. Në 1913 Eddington u emërua për të plotësuar vendin vakant të Plumian Profesor i Astronomisë. Ka qenë në fakt dy krerët e astronomisë në Kembrixh, të tjera që karrige Lowndean. Fillimisht kryetari i mbuluar Plumian anë eksperimental i subjektit, ndërsa kryetari i mbuluar Lowndean ana teorike. Edhe pse ky dallim ishte bërë disi i paqartë gjatë viteve emërimin e Eddington u pa me siguri si një takim në astronomi eksperimentale. Megjithatë, mbajtësi i karrige Lowndean vdekur drejt fund të vitit 1913 dhe, në 1914, Eddington u bë drejtor i Observatorit Kembrixh. Duke vepruar kështu ai në mënyrë efektive mori përsipër përgjegjësinë për të dy astronomi teorike dhe eksperimentale në Cambridge. Menjëherë pas emërimit të tij si drejtor i Observatorit Kembrixh ai u zgjodh anëtar i Shoqërisë Mbretërore.

Menjëherë pas marrjes së lart rolin e tij për kryesimin e hulumtimeve astronomike në Kembrixh, Lufta e Parë Botërore shpërtheu. Siç kemi theksuar më lart Eddington vinte nga një traditë kuakeri dhe, si kundërshtues i ndërgjegjshëm, ai shmangur shërbimit aktiv të luftës dhe ishte në gjendje për të vazhduar studimin e tij në Kembrixh gjatë viteve të luftës së 1914-18. Kjo ishte, megjithatë, jo një kohë të lehtë për atë duke i dhënë atij një e drejtë shumë stresues periudhë në fillim të qëndrimit të tij të karrige Kembrixh.

Eddington bërë kontribute të rëndësishme në teorinë e relativitetit të përgjithshëm. Interesin e tij në këtë temë filloi në 1915 kur ai mori letrat nga Einstein dhe nga de për fëmijët që erdhi në atë nëpërmjet Royal Astronomical Society. Ai u bë i interesuar në këtë teori, veçanërisht pasi siguroi një shpjegim për të vënë re më parë më parë, por të pashpjegueshme, e perihelion e Merkur. Ai leksione mbi relativitetin në takimin e Shoqatës Britanike në vitin 1916 dhe prodhuar një raport të madh në temë për Shoqërinë fizike në 1918.

Në vijim vitin Eddington udhëhoqi një ekspeditë në errësirë Principe Island në Afrikën Perëndimore. Qëllimi i saj ishte për të verifikuar Bending të afërt dritën e diellit duke kaluar për të cilën ishte parashikuar nga teoria e relativitetit. Në atë kohë vëzhgimet e tilla të yjeve afër diellit në qiell mund të bëhet vetëm gjatë një errësirë totale. Ai lundroi nga Anglia mars 1919 dhe nga mesi i majit instrumentet e tij kishte vendosur deri në Principe Island. Eklips ishte për shkak të të ndodhë në orën dy të pasdites së 29 maj, por që në mëngjes ka pasur një stuhi me shi të rëndë. Eddington ka shkruajtur (shih për shembull):

Shiu ndaloi rreth mesditës dhe rreth 1,30 ... ne filloi të marrë një paraqitje e shkurtër e diellit. Ne patëm për të kryer fotografi tonë në besim. Unë nuk shoh errësirë, duke qenë shumë i zënë ndryshimin e pllaka, me përjashtim për një shikim për të siguruar se ajo kishte filluar dhe një gjysmë-rrugë përmes të parë re se sa kishte. Ne u fotografi gjashtëmbëdhjetë. Ata janë të gjithë të mirë të diellit, duke treguar një rëndësi shumë të shquar, por re ka ndërhyrë me imazhe yll. Fotografi të fundit tregojnë një pamje pak që unë shpresoj se do të na japë atë që na duhet ...

Ai mbeti në Principe Island për të zhvilluar fotografi dhe të përpiqen për të matur devijimin në pozicionet yjor. Re bërë pllaka të cilësisë të dobët dhe të vështirë të matet. Më 3 qershor ai regjistrohet në fletoren e tij:

... një pjatë i matur i dha një rezultat u pajtuar me Einstein.

Rezultatet nga ekspedita Afrika kusht vërtetimin e parë e teorisë së Ajnshtajnit që gravitetit do të bëj rrugën e dritës kur ai kalon pranë një yll masiv. Eddington shkroi, në një parodi e Rubaiyat e Omar Khayyam (shih për shembull):

Oh lënë urti masat tona për të sistemoj
Një gjë të paktën është e sigurtë, drita ka peshë
Një gjë është e sigurtë dhe pjesa tjetër debat
Rrezet e dritës, kur pranë Sun, nuk do të shkojnë drejt.

Eddington leksione mbi relativitetin në Kembrixh, duke i dhënë një trajtim të bukura matematike teme. Ai përdori këto leksione si një bazë për librin e tij matematik Teoria e Relativitetit i cili u botua në vitin 1923. Einstein tha se kjo punë ishte:

... prezantim mirën e subjektit në çdo gjuhë.

Përveç punës së tij në teorinë e relativitetit edhe Eddington punë e bëri të rëndësishëm në strukturën e brendshme të yjeve. Ai zbuloi në masë-marrëdhënie shkëlqim drite për yjet, ai llogaritet bollëkun e hidrogjenit, dhe ai prodhuar një teori për të shpjeguar pulsation të yjeve Cepheid ndryshore. Hulumtimet e tij të hershme për këtë është të përfshira në punën e rëndësishme të Brendshme të Kushtetutës Stars (1926). Eddington kishte një argument të zgjatur të me James Jeans mbi mekanizëm me të cilin e energjisë u krijua në yje. Ai shkroi, korrekt sigurisht, se si në procesin e gjenerimit të energjisë:

... me siguri hipoteza e thjeshta ... është se mund të jetë një proces i ngadaltë i asgjësimit të materies.

Xhinse, megjithatë, favorizuar teori që e energjisë nuk ishte rezultat i tkurrjes. Sigurisht kjo nuk është krejtësisht e gabuar që një yll kur formon fillimisht do të nxehtit nën energjisë së prodhuar nga reaksionet bërthamore tkurrje para se të fillojë dhe pastaj japin burim energjie për shumicën e jetës së yllit.

Në mesin e shumë librave Eddington ishin veprat filozofike të tilla si Natyra e botës fizike (1928), New shtigjet e Shkencave (1935) dhe Filozofia Fizike Shkencë (1939). View pazakontë Eddington e rëndësinë e historisë së një subjekt mbi të vijë në këto vepra. Ai besonte se familjaritet me historinë e një lënde ishte një pengesë për hulumtime kreative në atë lëndë. Autorët e këtij arkivi do të duhet të regjistrohen kundërshtimin e tyre të forta me Eddington për këtë çështje!

Eddington kishte një magjepsje me kosntanta themelore të natyrës dhe prodhuar disa rastësi e çuditshme numerike shumica e të cilave janë botuar pas vdekjes së tij në Themelore Theory (1946), një libër i përgatitur për botim nga Whittaker. Ai shkruan në atë libër se synimi i tij ishte për të vendosur lidhje mes të sistemeve të madhësive të ndryshme fizike. Ronan shkruan:

Eddington, vështirë-të kryesuar matematikan dhe me këmbë në tokë astronom pse ai mund të jetë, posedonin një anë mistike për natyrën e tij dhe vitet e fundit të jetës së tij janë shpenzuar në një përpjekje për të ndërtuar një sintezë të madhe relativist i universit fizik, një ndërtesë në të cilën do të tullave subatomike dhe astronomike dëshmi e vëzhguesit dhe llaç themelor matematikore marrëdhëniet midis tyre.

Në Kilmister delves thellë në idetë që çoi Eddington në teori ai i paraqitur në Teoria themelore në përpjekje për të bashkohen Mekanika kuantike dhe relativitetit te pergjithshem. Lemmy shpjegon se si Eddington epistemologji konsiderohet se është në bazë të fizikës, që ligjet fizike dhe kosntanta fizike janë pasojat e kushteve të vëzhgimit. Ishte Dirakut 's më 1928 letër ekuacioni i valës së elektroneve që kishte vendosur të parë Eddington në rrugën e kërkojnë mënyra për të unifikuar mekanikën kuantike dhe relativitetit te pergjithshem. Lemmy shpjegon se si Dirakut 's përdorimin e spinors kishte habitur Eddington dhe e çuan për të studiuar një generalisation e algjebër Dirakut. Puna e tij mbi algebras i cili do të japë një përshkrim simetrik e natyrës është shqyrtuar edhe në.

Eddington u knighted në vitin 1930 dhe mori Urdhërin e Meritës në 1938. Ai mori nderon shumë të tjera duke përfshirë medalje ari nga Shoqëria Astronomical e Paqësorit (1923), Royal Astronomical Society (1924), Akademia Kombëtare të Uashingtonit (1924), frëngjisht Astronomical Society (1928), dhe të Shoqërisë Mbretërore (1928 ). Përveç zgjedhjeve të Shoqërisë Mbretërore, ai u zgjodh për të Shoqërisë Mbretërore të Edinburg, irlandez Royal Akademia, Akademia Kombëtare e Shkencave, Akademia Ruse e Shkencave, Akademia prusiane e Shkencave dhe shumë të tjerë. Ai ishte i ftuar për të dhënë Kur'an Bakerian e Shoqërisë Mbretërore të Londrës në vitin 1926 kur ai leksione mbi çështje Shperndare në hapësirë ndëryjshëm.

Plummer shkruan në:

Për pajisjet e tij të shkëlqyer si një fizikant matematike ai i detyrohej shumë ... Një imagjinatë të guximshme ishte e shoqëruar me një njohuri të jashtëzakonshme të atyre tipare të cilat janë të arritshme për të vëzhgimit. ... Për të hapur jashtë në det të panjohur, që do të aventurier edhe në rrezikun e gabimit, Eddington ndjerë veten të thirrur, dhe shpërblimi i pionier erdhi tek ai. ... Thjeshtësi dhe modesti ishin karakteristikat e tij të shquar ...

Arritjet Eddington janë përmblodhi në si vijon:

Ai ishte një astronom talentuar teoritë e të cilit origjinale dhe kompetencat e analizës matematike shkenca e tij mori një rrugë të gjatë përpara, ai ishte një expositor shkëlqyer të fizikës dhe astronomisë, të aftë për të komunikuar konceptet më të vështira në gjuhën më të thjeshtë dhe më magjepsëse dhe ai ishte një përkthyes në gjendje të filozofëve e rëndësinë e zbulimeve të fundit shkencore.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland