Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Wallace John Eckert

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

19 June 1902

Pittsburgh, Pennsylvania, USA

24 Aug 1971

Englewood, New Jersey, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Wallace J Eckert fituar PhD nga Yale e tij ishte në vitin 1931, në astronomi. Në atë kohë Ernest Braun ishte një anëtar i departamentit të astronomisë dhe Braun 's punojnë në Hënë ishte një përbërës i rëndësishëm i punës së Eckert më vonë. Eckert kishte bashkuar Fakultetit në Universitetin Kolumbia në vitin 1926 dhe më vonë ai u bë profesor atje.

Eckert ishte një përdorues të hershme të kartës pajisje shënoj IBM për të reduktuar të dhënat astronomike dhe zgjidhur numerikisht orbitave planetare. Në 1937 në Universitetin Columbia dhe IBM themeluar J Thomas Watson Astronomical Computing Byroja si rezultat i bashkëpunimit me Eckert. Në fakt puna që çoi në këtë zhvillim u botua nga Eckert në metodat kartë punched në llogaritje shkencore (1940).

Eckert Në 1940 u bë drejtor i Zyrës së SHBA Nautical Almanac dhe prodhuar punë me rëndësi jetike për të navigacion, gjatë Luftës së Dytë Botërore. Në këtë post ai futur metodat makine per te llogaritur dhe printoni tavolina dhe filloi botimin e Almanac Ajrore në vitin 1940.

Në 1945 u bë drejtor i Eckert Laboratorin Shkencor Watson Computing në Columbia University. Siç u tha në:

Gjatë më shumë se 20 vjet ai ishte në krye të laboratorit, ajo ishte një qendër trajnuese për llogaritje të madh shkencor, ku më shumë se 1.000 astronomët, fizikantë, crystallographers, statisticians, dhe shkencëtarë të tjerë studiuar.

Eckert drejtuar ndërtimin e një numri të kompjuterave të reja. Në vitin 1949 selektiv Sequence elektronike Calculator (SSEC) ishte ndërtuar. Vonë artilerisë Detare Kërkimit Calculator (NORC) ishte ndërtuar. Përfunduar në vitin 1954 ajo ishte për shumë vite kompjuter më të fuqishme në botë.

Eckert aplikuar kompjuter, në veçanti SSEC dhe NORC, për të llogaritur saktë pozicionet planetare dhe të kontribuojnë në teorinë e orbitën e Hënë. Në veçanti ai përdori SSEC per te llogaritur pozicionet e Jupiteri, Saturni, Urani, Neptuni dhe Plutoni, duke botuar rezultatet në 1951 në Koordinon e pesë planetet e jashtme.

NORC u përdorur nga Eckert për të punuar mbi problemin e pozitës së Moon. Duke shkruar në vitin 1954 Eckert shpjegoi se si Braun kishte llogaritur qëndrimin Moon për:

Që nga viti 1923 puna e EW Brown ka përbënin bazë për ephemerides publikuar të hënën. Llogaritjen e tij monumentale, që zënë shumicën e jetës së tij, përbëhet nga dy hapa të dallueshme. Parë është zhvillimi i teorisë ose zgjidhjen e ekuacioneve diferenciale te levizjes shprehur koordinata të hënës si funksionet e qartë të kohës. Së dyti, në mënyrë për të reduktuar e nevojshme të punës të përfshira në informatikë koordinata të hënën për çdo datë të caktuar nga këto formula, Brown-i llogaritur nga teoria e tij një sërë tabelat e cila, duke përfshirë edhe shpjegimet e nevojshme, përbëhet nga mbi 650 faqe faqe çerekëshe të mëdha. ... Në mënyrë që të nxisin Tables brenda edhe gjatësia e tyre tani, pjesë të ndryshme të ekuacioneve bazë qenë cunguar kur e lejuar në dritën e kërkesave vëzhgimor (si visualised pastaj).

Megjithatë nga vitet 1950 ajo ishte e kuptuan se tabelat nuk ishin mjaft të sakta. Eckert prandaj vendosi të mos recompute tavolina e re, por per te llogaritur ephemerides direkt nga Brown 's ekuacione. Detyra ishte i madh për të, shih:

... Brown 's përfshirë formula disa terma 1.650 trigonometrik, shumë prej tyre me koeficientët ndryshueshëm.

Saktësisë së llogaritjeve Eckert e orbitës Moon ishte aq i mirë se në 1965 ai ishte në gjendje të tregojnë saktë se ka pasur një përqendrim të masë pranë sipërfaqe hënor. Në 1967 ai i prodhuar punë teorike që përmirësuar më Brown 's teorinë e Hënë.

Punës Eckert është përmblodhi në:

Eckert në pension në vitin 1967 nga IBM dhe në vitin 1970 nga rang profesori i tij në Columbia, i nderuar në masë të madhe nga astronomët kolegët e tij, por për shkak të natyrës së tij modeste pak të njohur publike. Vështirë se ndonjë astronom të tjerë të gjeneratës së tij ndikuar shkencës tonë më thellësisht.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland