Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

John Presper Eckert

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

9 April 1919

Philadelphia, Pennsylvania , USA

3 June 1995

Bryn Mawr, Pennsylvania, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

J Presper Eckert Jr ndoqën William Penn Shkolla Carter në Germanstown. Në 1937, pas diplomimit nga shkolla, ai hyri Shkolla Moore e Inxhinierisë Elektrike në Universitetin e Pensilvanisë nga ku ai u diplomua në vitin 1941. Eckert, një student shquar elektrike dhe hidraulike, ishte dhënë një post si një instruktor në shkollën Moore shpejt pas diplomimit të tij.

Shkolla Moore nga kjo kohë u përfshirë thellë me hulumtimet e drejtuar veçanërisht ndaj përpjekjet e luftës. Eckert mësoi një kurs të mbrojtjes në Shkollën Moore dhe një nga studentët e tij në kurs ishte John Mauchly. Kjo mund të duket e çuditshme që Mauchly, i cili ishte dymbëdhjetë vjet më i vjetër se Eckert, duhet të jetë studenti i tij. Mauchly ishte tashmë një fizikës themeluar akademik mësimor, por ai u përfshi në trajnimin e mbrojtjes, si pjesë e kontributit të tij për përpjekjet e luftës. Eckert shpejt u bë i interesuar në idetë Mauchly për zhvillimin e kompjuterëve dhe për një kohë të dy diskutuan mbi këto ide shpesh. Shpejti, megjithatë, Eckert lëvizur në të ndërmarrë punë të tjera ushtarake në Shkollë. Ashurst lidhet si Eckert ishte:

.... përfshirë përfundimisht me punë në dritën ultravjollcë dhe zhvillimin e mjeteve për të matur lodhje metal. Më vonë, ai shkoi për të zhvilluar një metodë për matjen e fushat magnetike të vogla që do të përdoret në zbulimin e minave detare. Ai pastaj vazhdoi të punojë në elektronikë e radarëve dhe të synojë përcaktimin dhe pajisjeve pas, këto pajisje të luajtur një pjesë vendimtare në armatim, dhe zhvillimin e tyre dhe të ndërtimit është konsideruar të jetë me prioritet shumë më të lartë.

Pas Mauchly 's raport mbi ndërtimin e një kompjuteri ishte pranuar, Eckert bashkëpunuar me të në ndërtimin e Integrator Elektronike dhe Kompjuterike (ENIAC). Në këtë kohë, maj 1943, Eckert pothuajse kishte përfunduar punën për zotërit shkallën e tij dhe ai u emërua si inxhinier kryesor në projekt me detyra specifike e hartimit të qarqeve elektronike. Një nga problemet kryesore që duhej të ishte zgjidhur si një makinë me 18.000 valvulave mund të funksionojë kur valvolat ishin relativisht të pasigurta. Kjo ishte një nga problemet e shumta që Eckert kishin për të zgjidhur përfundimisht dhe ai ka arritur një jete të 2500 orë për çdo piston individ i cili bëri operacionin e kompjuterit praktike.

Kompjuterit ENIAC ka për qëllim të jetë një qëllim të përgjithshëm një, por ajo ishte hartuar edhe për një detyrë shumë të veçantë, përkatësisht hartimin e tabelave për trajektoret e bomba dhe predha. ENIAC është përshkruar në:

Kryer deri në shkurt 1946, ishte ENIAC përgjithshme të parë me qëllim kompjuter elektronik dixhital. Ajo përmban rreth 18.000 tuba vakumi dhe të matur rreth 2.5 metra në lartësi dhe 24 metra në gjatësi. Makinë ishte më shumë se 1000 herë më shpejt se sa paraardhësit e tij elektromekanike dhe mund të ekzekutojë deri në 5.000 Futjet për sekondë. Operacion i saj ishte i kontrolluar nga një program që u ngrit nga jashtë telave të plugboards. ENIAC ka qenë kompjuteri më komplekse dhe me ndikim elektronike të kohës së vet ...

Kompjutera elektronike janë të makinave sot bazuar në binar aritmetik, por kjo nuk ishte aq e kompjuterit ENIAC. Eckert projektuar Kalkulatoret elektronike e cila ka punuar në bazë të 10 për ENIAC, duke reduktuar numrin e komponenteve mbi një makinë binar, por sigurisht me çmim më të madhe të kompleksitetit.

Sigurisht që nga 1946 kur ishte ENIAC përfunduar Lufta e Dytë Botërore ishte mbi kompjuter, por është përdorur në mënyrë intensive, veçanërisht në problemet kryesore të fshehtë lidhur me zhvillimin e armëve bërthamore. Von Njuman ishte duke punuar në këtë projekt dhe u përfshinë me kompjuterin ENIAC dhe e përdorën atë për zgjidhjen e sistemeve të ekuacioneve diferenciale të pjesshme të cilat ishin të rëndësishme në punën për armë atomike në Los Almos.

Eckert lënë Shkolla Moore në Universitetin e Pensilvanisë në tetor 1946, ashtu si edhe Mauchly. Ata filluan deri Kontrolli elektronik i kompanisë që kanë marrë një urdhër nga Northrop Avioni i kompanisë për të ndërtuar Binary Automatic Computer (BINAC). Një nga përparimet kryesore të kësaj makine, e cila ishte përdorur nga gushti 1950, ishte se të dhënave është ruajtur në shirit magnetik më tepër se sa në kartat e grushta.

Kontrolli i kompanisë elektronike bëhet Eckert-Mauchly Computer Corporation dhe ka marrë një urdhër nga Zyra Kombëtare e standardeve për të ndërtuar Automatike Universal Computer (UNIVAC). Ky ishte kompjuteri i parë komercial të prodhohen në Shtetet e Bashkuara me 46 UNIVACs duke u ndërtuar. Një nga përparimet kryesore që paraqiti UNIVAC ishte një aftësi për të trajtuar të dyja numerike dhe alfabetike informacionit me sukses të barabartë.

Eckert dhe Mauchly ishin më të mirë në hartimin kompjuter sesa që ishin në drejtimin e ekonomisë së një kompanie. Problemi me të vërtetë vënë në faktin se ky ishte i tillë një zonë e re që shpenzimet e prodhimit ishin shumë të vështirë për vlerësim. Si pasojë Eckert-Mauchly Computer Corporation shpejt goditi vështirësi financiare.

Në 1950 Remington Rand Corporation fituar Eckert-Mauchly Computer Corporation dhe ndryshoi emrin e saj për të Divizionit Univac e Remington Rand. Eckert mbeti me Remington Rand dhe u bë një ekzekutiv të korporatës. Ai vazhdoi me kompani si ajo u bashkua me Korporata Burroughs të bëhet Unisys. Në vitin 1989 Eckert në pension nga Unisys por vazhdoi të veprojë si një këshilltar për kompaninë.

Midis 1948 dhe 1966 Eckert mori patentave mbi 85 shpikje, pothuajse të gjitha elektronike në natyrë. Ai mori shumë çmime për punën e tij nismëtare në kompjuter. Në 1966 ai mori M Harry Goode Memorial Award, një medalje dhe 2,000 $ dhënë nga Shoqëria në kompjuter:

Për kontributin e tij nismëtare për informatikë automatik duke marrë pjesë në projektimin dhe ndërtimin e ENIAC, së pari e gjitha bota-kompjuter elektronik, dhe BINAC dhe UNIVAC, dhe për punën e tij të vazhdueshme në hartimin e sistemeve informatikë elektronik.

Eckert marrë shumë çmime për punën e tij nismëtare në kompjuter. Ai u zgjodh në Akademinë Kombëtare të Inxhinierisë 1967, por ndoshta nder më prestigjioze ishte duke u dhënë Kombëtare të SHBA Medaljen e Shkencave në vitin 1969. Dy Eckert dhe Mauchly marrë IEEE Computer Society Pioneer Award në vitin 1980.

Eckert vdiq nga komplikimet që lidhen me leukimi.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland