Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Patrick du Val

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

26 March 1903

Cheadle Hulme (near Manchester), Cheshire, England

22 Jan 1987

Cambridge, Cambridgeshire, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Patrick du Val vuajtur nga sëmundje të shumta si një fëmijë dhe është edukuar kryesisht nga nëna e tij. Ai mori një kurs korrespondencë dhe u dha të klasit të parë nderon nga Universiteti i Londrës në vitin 1926, duke qenë një student i jashtëm.

Talentuar në lëndë të ndryshme të tilla si matematikë, gjuhë dhe histori, ndoshta hapi më i rëndësishëm në jetën e tij erdhi kur ai dhe nëna e tij shkoi në një fshat pranë Kembrixh. Ata patën të dini Baker dhe ai i bindi Patrick të kërkimit shkencor në gjeometrinë algjebrike në Kembrixh. Baker mbikëqyrur studimin e tij dhe ai mori një Ph.D. në vitin 1930. Gjatë periudhës së tij si një hulumtim student ai kishte geometers shumë i famshëm si studentët e kërkimit shokët dhe ai formoi një miqësi të veçantë me Coxeter dhe Semple.

Du Val vizitoi Romën pune me Enriques, pastaj në vitin 1934 ai vizitoi Princeton dhe ndoqi leksione nga Alexander, Eisenhart, Lefschetz, Veblen, Wedderburn dhe Weyl. Ai mbajti poste në Mançester, ku ai qëndroi për pesë vjet, në Stamboll, ku ai mësuar pastaj shkroi në turqisht dhe SHBA, ku ai kaloi tre vjet. Në vend të pakënaqur në SHBA, ai u kthye në Angli, së pari duke marrë një post në Bristol, pastaj në Londër në vitin 1954, ku ai qëndroi deri sa ka dalë në pension në vitin 1970. Së bashku me Semple ai udhëhoqi Gjeometri Londër Seminar gjatë kohë ai kaloi në Londër.

Pasi ka dalë në pension du Val u kthye në Stamboll dhe për tre vjet ai mbajti postin e njëjtë si ai kishte mbajtur 30 vjet më parë. Pastaj ai u kthye në Angli dhe ka jetuar në Kembrixh në pensionimin e tij.

Punën e hershme du Val-së para se ai u bë një hulumtim student në Kembrixh ishte në të relativitetit. Ai botoi në model për fëmijët De e universit dhe Grassmann 's gur tensori.

Doktoraturës e tij ishte në gjeometrinë algjebrike dhe në tezën e tij ai i përgjithësuar një rezultat i Schoute. Ai ka punuar mbi sipërfaqet algjebrike, veçanërisht gjatë kohës së tij në Romë, dhe më vonë në karrierën e tij du Val u bë i interesuar në funksionet eliptik.

Du Val ishte i interesuar gjithmonë në mësimdhënie, si dhe hulumtim. Stili i tij si lektor është përshkruar në këto kushte në:

... e ofrimit të rreptë të tij asthmatic i dha atij një mënyrë disi të ndaluar, por ai ishte i sjellshëm dhe më dashamirës për studentët e tij dhe gjithmonë i gatshëm të shpenzojë kohë stërvitje ato të dobët mes tyre.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland