Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Jesse Douglas

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

3 July 1897

New York, USA

7 Oct 1965

New York, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Jesse Douglas zhvilluar një dashuri të gjeometrisë së studimit Plateau Problemet. Ai studioi Gjeometria diferenciale në Columbia College 1920-1926. Pastaj 1926-1930 ai vizitoi Princeton, Harvard, Chicago, Paris dhe Göttingen.

Ai i dha një zgjidhje të plotë të problemit Plateau e cila ishte paraqitur fillimisht nga Lagranzhi në 1760. Ajo u studiua nga Riemann, Weierstrass dhe Shvarc. Problemi është që provojnë ekzistencën e një sipërfaqe të sipërfaqes minimale kufizohet nga një kontur. Para zgjidhje Douglas vetëm raste të veçanta ishte zgjidhur. Pastaj ai shkoi për të studiuar përgjithësimet e problemit.

Në 1943, Dagllas u dha Çmimin Bôcher nga Shoqëria American Mathematical për kujtimet e tij mbi Problem Plateau. Në mënyrë të veçantë ishte për çmimin tre gazeta të botuar të gjitha në 1939: funksion Gjelbër dhe problemin e Plateau publikuar në Journal amerikan i matematikës, forma më e përgjithshme të problemit të Plateau publikuar në Journal amerikan i matematikës dhe Zgjidhja e problemit inversi e gur e variacioneve të botuar në Proceedings of Akademisë Kombëtare të Shkencave.

Douglas gjithashtu ka punuar në gur të variacioneve dhe, në 1951, ka studiuar grupe me dy gjeneratorë x, y tillë që çdo element mund të shprehet në formën x y m n me m, n integers.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland