Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Johann Gabriel Doppelmayr

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

1677

Nuremberg, Germany

1 Dec 1750

Nuremberg, Germany

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Johann Doppelmayr hyrë Gjimnazi Aegidien në Nuremberg në vitin 1689. Gjimnazi Aegidien ishte themeluar në shekullin e 16-të nga protestante Zwingli reformator zviceran Ulrich. Doppelmayr ishte që të kthehen në këtë gjimnaz më vonë si profesor në karrierën e tij.

E Nurembergut Doppelmayr shkoi në Universitetin e Altdorf ku ai studioi ligj, matematike dhe filozofinë natyrore. Katër vjet më vonë ai ka studiuar në Universitetin e Halle, pastaj kaloi 2 vjet të udhëtojnë në Gjermani, Holandë dhe Angli.

Ai studioi në Utrecht, Leyden, Oksford dhe Londër gjatë udhëtimeve të tij. Doppelmayr qartë bërë një përshtypje të mirë tek njerëzit gjatë këtyre vizitave që ai u zgjodh për anëtarësimin e një numri të shoqërive shkencore duke përfshirë edhe Akademinë e Berlinit, Shën Petersburg Akademisë dhe Shoqëria Mbretërore.

Doppelmayr u emërua profesor i matematikës në Gjimnazin Aegidien në Nuremberg në 1704 dhe ai mbeti atje për pjesën tjetër të jetës së tij.

Doppelmayr shkroi në astronomi, trigonometri sferike, sundials dhe instrumente matematike. Ai është një libër me vlerë të madhe duke i dhënë detaje biografike të 360 Matematikanë dhe krijuesit instrument i Nurembergut nga 15-të të shekullit 18-të.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland