Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Alfred Cardew Dixon

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

22 May 1865

Northallerton, Yorkshire, England

4 May 1936

Northwood, Middlesex, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Alfred Dikson ishte bir i GT Rev Dikson, i cili ishte ministri Wesleyan e Northallerton, dhe ai ishte vëllai më të vjetra të Arthur Dixon. Alfred ishte arsimuar në Shkollën kuakeri në Kendal. Nga Kendal ai shkoi në Bath, ku ai ndoqi Kingswood Shkolla. Whittaker, në, e përshkruan atë si një ogur:

... pedagog shkollor, duke gjetur se [Dikson] merren shenjat maksimale në dokumentat e vendosur në provim vjetor, një vit me qëllim të caktojë një problem që nuk mund të jetë bërë, vetëm për të marrë nga Dikson një dëshmi të përpunuar pamundësi të saj.

Ai mori pjesë në Universitetin e Londrës, u diplomua me një MA, pastaj në 1883 ai hyri në Trinity College, Cambridge. Ai u diplomua në 1886 si grindavec i lartë në Tripos matematike (renditet e para në listën e studentëve me diploma First Class). Ai ishte mësuar nga një numër i Matematikanë famshëm në Kembrixh, duke përfshirë Glaisher, orgji Ball, Forsyth, dhe ai ndoqi leksione me Cayley. Dikson u emërua anëtar i Trinity College në 1888 dhe u nderua me çmimin e dytë e Smith.

Dikson u emërua në Kryetari i matematikës në Queen's College, Galway, Irlandë në 1893. (Ky universitet mban emrin tani University College, Kastrioti.) Emërimin Dikson ishte për të mbushur karrige mbetur vakant kur Xhorxh J Allman, një historian i vuri në dukje e matematikës, në pension. Emërim në Kastrioti duket se ka qenë e mirë për Dikson që e prodhimit të tij matematikore të përmirësuar si në sasi dhe në cilësi nga kjo kohë.

Në 1901 u emërua në Dikson kryetar i matematikës në Queen's College, Belfast. Karrige e tij në Galway u mbushur një vit më vonë nga një matematikan i shquar në mënyrë të barabartë, kur Vllaznia ishte caktuar.

Fusha kryesore Dixon e hulumtimit ishte në ekuacione diferenciale dhe ai keni punuar më herët në mënyrë të pavarur integrals Fredholm e Fredholm. Ai punoi si në ekuacionet diferenciale të zakonshme dhe në ekuacione pjesore diferenciale studiuar integrals abelian, funksionet automorphic, dhe ekuacione funksionale. Whittaker përshkruan kërkimin e tij si vijon:

Dikson nuk ishte i kënaqur me rezultatet zyrtare, por gjithmonë u kujdes për të hetuar me kujdes kushtet nën të cilat rezultatet e tij ishin të vlefshme. Në këtë aspekt analizat e tij është e krahasueshme në ndërgjegje me atë të Carleman, çartur, Hilbertiane dhe Schmidt.

Menjëherë pas emërimit të tij në Galway Dikson botuar tekstet e tij të vetëm Prona fillore e Funksionet eliptik (1894). Gjatë kohës kur ishte në Galway, Dikson dëshmuar një identitet kombinator cila u përgjithësuar më vonë nga Fjelsted në vitin 1954. Shteteve Dikson identiteti se:

Shuma prej k = 0 me n (-1) k (n k C) 3 është 0, nëse nuk është n 2 m
dhe (-1) m (m 3)! / (m!) në qoftë se 3 = n m 2.

Siç vëren J Ward në:

Në përgjithësi ka pak të njohur identitetin e përfshin shuma e produkteve të disa Koeficientët binom. Një generalisation spektakolare të identitetit të bukur Dikson është dhënë nga ekuacion ,31 në faqen 171 të [RL Graham, DE Knuth dhe "O Patashnik, Betoni Matematikë (1989)] i cili me siguri duhet të jetë jo plus ultra të llojit.

Më pas në karrierën e tij Dixon punuar në problemin e një pjatë ngarkuar elastike drejtkëndëshe. Problemi ishte propozuar të tij të parë nga profesor të inxhinierisë në Belfast. Në formën e saj origjinale pyetje ishte për të studiuar efektin e prodhuar nga vënë një peshë mbi një pjatë të hollë uniforme drejtkëndore e cila ishte clamped raundin edges.

Një i devotshëm metodist Dikson ishte aktiv në Orkestra Filarmonike. Ai u zgjodh për të Shoqërisë Mbretërore në vitin 1904. Pasi ka dalë në pension nga kryetari i tij në Belfast në 1930 ai shërbeu si kryetar i Shoqërisë matematike Londër nga 1931 deri 1933. Ai nuk ka dashur të dalin në pension, por:

... largimi i tij ishte bërë e pashmangshme nga probleme syrit që kulmuan ... në një operacion që përfshin humbjen e një sy. Megjithatë, ai veten pas një kohe të tillë dhe ndërmori një hov të punës provim se ai u ankua për të qenë më shumë të mbingarkuara me punë në të daljes në pension se ai kishte qenë ndonjëherë në zyrë. ... Vdekja e tij ... erdhi si një goditje me miqtë e tij, ai kishte një kapjen e papritur dhe vdiq nga një infarkt në zemër në orë.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland