Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Boris Nikolaevich Delone

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

15 March 1890

St Petersburg, Russia

1980

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Boris Delone u diplomua nga Universiteti në Kiev 1913. Në Kiev ai ishte një student i Varri dhe ai pas Varri 's punojnë në algjebër dhe teoria numër. Pas diplomimit Delone mësohen në Kiev, ku ai ishte anëtar i Shoqërisë matematike e cila kishte në mesin e anëtarëve të saj Ch T Bialobzeski, PV Voronets, NB Delone, DA Varri, AA Friedmann, AP Kotelnikov, VP Linnik (IV Linnik 's babai) dhe O Yu Schmidt.

Pas Revolucionit të 1917 ka pasur një ndryshim në politikën e drejt arsimit e cila, sigurisht në Ukrainë, ka për të bërë teknologji më të bazuar e më shumë praktik. Algjebra sigurisht nuk përshtaten në këtë filozofi të re të arsimit dhe Varri 's seminar algjebër u detyrua të mbyllej. Disa matematicienë, të tilla si varri veten, u ndryshua për të studiuar aplikuar tema matematikore. Delone, megjithatë, zgjodhi të vazhdojnë të studiojnë algjebër dhe kështu u detyrua, në vitet 1920, të largohet Ukrainë.

Delone lëvizur në Petrograd në 1922. Petrograd ishte emri që Shën Petersburg ka dhënë në vitin 1914 dhe dy vjet pas Delone filloi të punojë atje, në 1924, ajo ishte riemëruar përsëri, këtë herë për të Leningradit. Delone punoi në Universitetin e Leningradit nga 1922 deri 1935.

Instituti i Matematika Fizika dhe qenë vendosur nga Steklov në Petrograd (siç u quajt në atë kohë) në 1921. Në 1932 Instituti i Matematika Fizika dhe u nda në dy Departamenteve të pavarur, i kryesuar nga Departamenti Matematikë Vinogradov dhe Departamenti Fizika kryesuar nga Vavilov. Vinogradov ftuar disa Matematikanë shquar për t'u bashkuar me të reja Matematikë Departamenti i përfshirë Delone.

Në këtë Departamenti ri Matematika, Delone u bë një koleg i Sergei Bernstein, Luzin, Smirnov, Kuzmin, NS Koshlyakov, Kochin, Sobolev dhe Faddeev.

St Petersburg matematike Shoqërisë u themelua në vitin 1890, por të shpërndarë në kohën e Revolucionit 1917. Megjithatë Shoqëria ishte reformuar në 1921 si fizike dhe matematike Petrograd Society and Delone u bashkua në vitin e ardhshëm. Ai ka luajtur një rol aktiv në shoqëri së bashku me Matematikanë të tjera të mbetura të tilla si Ya Uspenskii V, VI Smirnov, VA Steklov, AA Friedmann, VA Fok, SI Besicovitch, Sergei Bernstein, Ya D Tamarkin, RO Kuzmin dhe BG Galerkin.

Në 1934 Ndarja e matematike dhe Shkencave Natyrore të Akademisë Shkencave të BRSS të vendosur për të ndarë Departamentet e Institutit Steklov të Fizikë dhe Matematikë në Institutet e pavarura, matematike Steklov Institutit dhe fizike Lebedev Institutit. Delone u bë Drejtor i Departamentit Algjebra e Institutit Steklov matematike. Megjithatë, matematike Steklov Instituti u zhvendos në Moskë dhe, në 1935 Delone lëvizur në Moskë.

Delone ishte profesor i matematikës në Universitetin e Moskës 1935-1942.

Temat Delone studiuar matematike që përfshijnë algjebër, gjeometri e numrave. Ai gjithashtu bëri punë të rëndësishme në analizë strukturore e kristaleve.

Përveç famën e tij si një matematikan, Delone ishte një njeri ambicioz i famshëm rok.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland