Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Augustus De Morgan

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

27 June 1806

Madura, Madras Presidency, India (now Tamil Nadu, India)

18 March 1871

London, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Augustus De Morgan 's babai Gjoni ishte një lejtnant-koloneli i cili shërbeu në Indi. Ndërsa ai ishte vendosur atje Augustit fëmija i pestë i tij është lindur. Augustus humbur sytë e sytë e tij të djathtë dhe menjëherë pas lindjes, kur shtatë muajsh, u kthye në Angli me familjen. John De Morgan Augustit kur vdiq ishte 10 vjeç.

Në shkollë De Morgan nuk shquhen dhe për shkak të paaftësisë së tij fizike

... ai nuk bashkohet në sportet e djemve të tjerë, dhe ai ishte bërë edhe viktimë e shaka mizore praktike nga disa schoolfellows.

De Morgan hyrë Trinity College në Kembrixh 1823 në moshën 16 ku ai ishte i mësuar nga Pallua dhe Whewell - tre miqve u bë gjatë tërë jetës. Ai mori BA e tij, por, sepse një test teologjik është kërkuar për MA, diçka për të cilën De Morgan fuqimisht kundërshtoi pavarësisht se është anëtar i Kishës së Anglisë, ai nuk mund të shkojë më tej në Kembrixh nuk qenë të drejtë për një Fellowship pa MA tij.

Në 1826 ai u kthye në shtëpinë e tij në Londër dhe hyri Lincoln's Inn në studim për Bar. Në vitin 1827 (në moshën e 21) ai ka bërë kërkesë për kryetar i matematikës në të sapo-themeluar dhe University College Londër, pavarësisht që nuk ka botime matematikore, ai është emëruar.

Në vitin 1828 De Morgan u bë profesor i parë i matematikës në Universitetin College. Ai i dha leksion e tij inauguruese Në studimin e matematikës. De Morgan ishte që të japë dorëheqjen karrige e tij, në një çështje parimore, është 1831. Ai u emërua në karrige përsëri në 1836 dhe ka mbajtur atë deri 1866 kur ai ishte që të jepte dorëheqjen për një kohë të dytë, përsëri në një çështje parimore.

Elementet e tij librin e aritmetike (1830) ishte e publikimin e tij të dytë dhe ishte për të parë botimet e shumta.

Në 1838 ai paraqiti të definuar dhe të induksionit matematik termi 'vënë një proces, i cili kishte qenë përdorur pa qartësi mbi një bazë rigoroz. Mandatit të parë të shfaqet në nenin De Morgan's Induksioni (Matematikë)enciklopedi Penny. (Gjatë viteve ai ishte për të shkruar 712 artikuj për enciklopedi Penny.) Enciklopedi Penny u botua nga Shoqëria për Shpërndarja e Useful Knowledge, ngritur nga reformatorët njëjti i cili e themeloi Universitetin e Londrës, dhe se edhe Shoqëria botuar një punë e famshme nga De Morgan diferencuar dhe Integrale gur.

Në 1849 ai botoi Trigonometria dhe algjebër të dyfishtë në të cilën ai dha një interpretim gjeometrik të numrave komplekse.

Ai njihet thjesht natyra simbolike e algjebër dhe ai ishte në dijeni të ekzistencës së algebras tjera se algjebër e zakonshme. Ai futi ligje De Morgan dhe kontributi i tij më i madh është si një reformator të logjikës matematike.

De Morgan korrespondonin me Charles Babbage dhe dha mesim privat tek Lady Don Zhuan i cili është marrë, shkruan programin e parë kompjuter për Babbage.

De Morgan korrespondonin edhe me Hamilton dhe, si Hamilton u përpoq të japë algjebër dyfishtë në tre dimension. Në një letër të Hamilton, De Morgan shkruan e korrespondencës së tij me Hamilton dhe William Hamilton. Ai shkruan

Jini me dije juve se kam zbuluar se ju dhe të tjerë Sir WH janë polars reciproke në lidhje me mua (intelektualisht dhe moralisht, për baronet skocez është një arush polare, dhe ju, unë do të them, janë të një zotëri polare ). Kur unë po dërgoj një grimë e hetimit të Edinburg, WH e që ilk thotë se mora atë prej tij. Kur unë ju dërgoj një, të merrni atë nga unë, generalise atë në një shikim, e pajisim me të përgjithësuar kështu mbi shoqërinë në përgjithësi, dhe të bëjnë me zbuluesit e dytë të një teoremë të njohur.

Në vitin 1866 ai ishte një bashkë-themelues i Shoqërisë matematike në Londër dhe u bë presidenti i saj i parë. Xhorxh De Morgan e bir, një matematikan shumë të aftë, u bë sekretari i saj i parë. Në të njëjtin vit De Morgan u zgjodh anëtar i Royal Astronomical Society.

De Morgan nuk ishte një anëtar i Shoqërisë Mbretërore si ai refuzoi të le emri i tij të vihet përpara. Ai gjithashtu refuzoi një diplomë nderi nga Universiteti i Edinburgut. Ai u përshkrua nga Thomas Hirst kështu:

Një e thatë dogmatik pedant kam frikë është Z. De Morgan, pavarësisht nga aftësia e tij i padiskutueshëm.

Vërejtjet MacFarlane se

... De Morgan e konsideronte veten një anglez i palidhur as anglisht, skocez, Uellsit apo irlandez.

Ai thotë gjithashtu

Ai papëlqyeshme vendit dhe ndërsa familja e tij gëzoi bregdetar, dhe njerëzit e shkencës kishin një kohë të mirë në një takim të Shoqatës Britanike në vend, ai mbeti në bibliotekat e nxehte dhe e pluhurosur të metropolit. ... ai nuk kishte asnjë ide apo simpatitë të përbashkët me filozof fizike. Qëndrimi i tij ishte pa dyshim për shkak të pafuqi e tij fizike, e cila pengoi atë nga të qenit ose një vëzhgues apo një eksperimentues. Ai nuk votuan në zgjedhje, dhe ai kurrë nuk vizitoi Dhomën e Komuneve, apo Kulla, ose Westminster Abbey.

De Morgan ishte i interesuar gjithmonë në fakte numerike i rastësishëm dhe shkrim në 1864 ai vuri në dukje se ai kishte dallim të viteve po x vjetra në vit x 2 (Ai është 43 në 1849). Çdokush i lindur në vitin 1980 mund të pretendojnë të njëjtën dallim.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland