Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Guillaume François Antoine Marquis de L'Hôpital

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

1661

Paris, France

2 Feb 1704

Paris, France

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Guillaume de l'Hôpital shërbeu si një oficer kalorësia, por dha dorëheqjen për shkak të nearsightedness. Nga ajo kohë ai drejtoi vëmendjen e tij në matematikë. L'Hôpital u mësoi gur nga Johann Bernoulli nga fundi i 1691 në korrik 1692.

L'Hôpital ishte një matematikan shumë kompetent dhe zgjidhur problemin brachystochrone. Fakti se ky problem ishte zgjidhur në mënyrë të pavarur nga Njutoni, Leibniz dhe Jacob Bernoulli vë Hôpital l'në kompani shumë të mirë.

L'famë Hôpital's është i bazuar në librin e tij infiniment Analyse des petits pour l'zbulimit des lignes courbes (1696) e cila ishte teksti i parë-libër të shkruar në gur diferenciale. Në Hôpital futja L'pranon borxh e tij për të Leibniz, Jacob Bernoulli dhe Johann Bernoulli por L'Hôpital konsiderohet themelet dhënë prej tij si idetë e tij.

Në këtë libër është gjetur rregull, i njohur tani si rregull L'Hôpital's, për të gjetur kufirin e një funksion racional llogaritës dhe emërues të cilit priren të zero në një pikë.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland