Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Johannes de Groot

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

7 May 1914

Garrelsweer, Netherlands

11 Sept 1972

Rotterdam, Netherlands

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Johannes De Groot hyrë Universiteti i Groningen në 1933 për të studiuar matematikë. Edhe pse matematika ishte subjekt i tij kryesor ai gjithashtu studioi fizikë dhe filozofi si subjekte të mesme. Pas diplomimit, ai shkoi për të studiuar për doktoraturë e tij e cila u dha në 1942 për një tezë të drejtë Topological Studies.

Mësim në një shkollë të mesme ishte puna e parë e de Groot. Pastaj në vitin 1946 ai u emërua si oficer shkencor në Qendrën e matematike në Amsterdam. Ka qenë dy universitetet në Amsterdam, Universiteti i Amsterdamit (themeluar 1632) dhe Free (Vrije) Universiteti (themeluar 1880). Qendra matematike, megjithatë, ishte një institucion i pavarur nuk bashkangjitur ose nga këto universitete.

Vitit të ardhshëm, de Groot u emërua pedagog i matematikës në Universitetin e Amsterdamit. Pastaj në vitin 1948 ai u emërua profesor i matematikës në Universitetin Teknologjik të Delft. Katër vjet më vonë, në 1952, ai u emërua profesor i matematikës në Universitetin e Amsterdamit. Ai mbajti pozitën e tij në Qendrën e matematike në Amsterdam dhe, në vitin 1960, u emërua Shef i pastër Matematikë atje.

Në 1964 ai u bë Dekani i Fakultetit të Shkencave në Universitetin e Amsterdamit dhe, në këtë kohë, ai hoqi dorë pozitën e tij të pastër shef i matematikës në Qendrën e matematike, por mbeti i lidhur me Qendrën e matematike si Këshilltar i pastër Matematikë:

... marrin pjesë në mënyrë aktive dhe në shumë raste vendimtare që ndikojnë aktivitetin e saj kërkimore.

De Groot punuar në topologji dhe teori grup. Në teori një grup i temave ai studioi ishte ajo e grupeve me automorphisms vetëm parëndësishëm.

Vonë de Groot punuar në grup-topologji teorik. Ai paraqiti konceptin e bashkëpunimit-compactness dhe konceptet e tjera topological.

Një libër të fundit, JM Aarts dhe T Nishiura, Dimensioni dhe zgjerime (1993), ka qenë botuar diskutimin e një problemi të gjatë në këmbë e de Groot. Supozimi kryesore të bëra nga ai ka qenë kohët e fundit zgjidhur. Në një përshkrim i përmbajtjes së këtij libri problemi i de Groot është përshkruar si më poshtë:

Problemi i de Groot compactifications fjalë e hapësirave me anë të një adjunction e një sërë dimension minimale. Ky dimension minimale u quajt mangësi compactness e një hapësirë. Raport sukses në vitin 1942 të çojë de Groot të shpikë një përgjithësim të funksionit dimensioni, i quajtur shkallë compactness e një hapësirë, me shpresë se kjo do të funksionojë brenda karakterizojnë compactness mangësi e cila është një invariant topological e një hapësirë që është përcaktuar nga jashtë do të thotë nga zgjerimet kompakt e një hapësire. Nga kjo, dy probleme janë pjellë extension.

De Groot marrë nderon shumë, ndoshta më prestigjioz i cili ishte zgjedhja e tij në 1969 në Akademinë Mbretërore të Shkencave holandez.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland