Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Gerrit de Bruin

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

3 March 1941

Rotterdam, Netherlands

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Gerrit de Bruin, fizikan holandez, i famshëm në botë Twente, ka lindur në Roterdam gjatë luftës së dytë botërore. Si një fëmijë i ri ai i pëlqente të luajë me armë dhe të luajë futboll. Pas rënies në një fuçi të mbushur me fishheads dhe mbeturinave të tjera të peshkut gjatë një stërvitje futbolli ai dha dorë të suksesshme karrierën e tij profesionale të futbollit. Ai u kthye në hobi të tjera të tij i cili ishte armë e qitjes, por pas disa probleme të vogla me policinë dhe ushtrinë holandeze që kishte për të dhënë se deri si dhe u detyrua të ndiqte një karrierë në fizikë. Pastaj talentin e tij të shquar u ngrit dhe ai së shpejti doli të jetë një fizikanit të pazgjidhura. Ai studioi Matematikë e Aplikuar në Delft, të specializuar në ndërtimin e aeroplan, dhe ai u takua me gruan e tij, Ellen Petterson, në bibliotekën e Delft.

Megjithatë, shtëpitë në pjesën lindore të Holandës ishin aq të lirë se ai shkoi në Enschede maj 1968. Në 1969 ai u bashkua me grupin e Leen van Wijngaarden në departamentin e fizikës të Aplikuara ku ai ishte ekspert i parë në analizën numerike dhe matematike e aplikuar. Gerrit punuar me sukses në valët sipërfaqësore dhe cavitation, duke rezultuar në një letër të bukur në Journal of Mathematics Inxhinierike, në ditët e sotme të dashur lexuar gjumit midis PhD-studentët.

Në Enschede ai u bë një mësues i pasionuar, të dashur nga të gjithë studentët e tij për shpjegim të tij të tepërt që përfshinte disa tregime anë si një bonus free. Sa herë që kanë nevojë emergjente për një shpjegim të një pyetje të caktuara në çfarëdo subject: Gerrit u bë njeri për të parë, edhe pse një kohë ishte mjaft e nevojshme gjithmonë për këto tubime: tregimet ekstra rreth Violins, Japoni apo birrë nevojë për ju për të marrë në konsideratë shtesë orë për këtë si. Këto të dhëna shtesë për të të lirë, është gjithashtu mjaft e një hobi për Gerrit: ai në thelb kënetat tryezë dhomën tonë kafe me kopje të CV të Matematikanë madh, i cili ka ndodhur që të ketë vdekur ose festuar ditëlindjen në një ditë të dhënë. Për të dhënë lexuesit një ide: biografitë duken krejt si ky.

Të jesh me këmbë në tokë është edhe një virtyt i Gerrit: ai një herë e këshilloi Erik të kopje përgjigjet e fletëve problemin nga studentët e shokët, duke e ditur procedurat normale në raste si këto me studentët. Ndonjëherë tregime shtesë përveç anë përgjigje duhet marrë më shumë kohë: ai dhe gruaja e tij edhe mori disa nga nxënësit për në Paris për disa pasqyrë. Gerrit ditet e sotme nuk është një fener të njohurive vetëm për studentët e master, por për të PhD, postdocs dhe stafit gjithashtu. Well, departamenti i gjithë të jenë më të sakta.

Gerrits njohuri mbi fizikën ishin mbizotëruese është vetëm nga njohuritë e tij për muzikën klasike. Ai i di të gjitha dyqanet e kompakt disk në hemisferë perëndimore me një koleksion të përshtatshme e CD klasike dhe është i njohur për ditë shpenzimeve për zgjerimin e grumbullimit masiv e tij tashmë e CD-së. Kjo dashuri për muzikën klasike nuk është e habitshme, duke u rritur në një familje muzikore. Ai është një përjashtim i rrallë në familje duke mos shkuar në konservator, por ai ka luajtur violonçel. Për të bërë për këtë krisje 'ai ka një varësi të tjera: ndërtimin e instrumenteve muzikore, veçanërisht Violins. Duke qenë se ka në plan mjaft ambicioz për të përdorur të daljes në pension e tij për ndërtimin e violinë ideale duke përdorur njohuritë e tij mbi fizikën pas këtij instrumenti. Edhe pse me respekt të madh për Stradivarius padiskutueshme ndërtues violinë, ai pret që ai mund të ketë ndërtuar duke përdorur instrumentin ideale numerics, teoria e mundshme dhe njohuritë materiale, e barabartë me Stradivarius, edhe pse realizimin termi 'ideale' po i jep hapësirë për diskutim mbi interpretimin aktual në këtë respekt.

Të gjitha këto vite Gerrit kurrë nuk ka qenë i sëmurë për një ditë, e cila është shkaktuar nga ushqimi gatuan gruaja e tij për të. Kjo arsye politikisht korrekt ai zakonisht jep në afërsi të gruas së tij. Një shpjegim të shëndetit të tij të shkëlqyer është thënë nga Gerrit në pije pas PhD-mbrojtjen dhe mbrojtjen e tezës së magjistraturës Master: "sasinë e alkoolit në gjakun e tij do ta bënte të pamundur për çdo baktereve apo viruseve për të mbijetuar". Prandaj: të pijshëm, sidomos birra, nuk është një hobi, kjo është një domosdoshmëri për të jetuar i shëndetshëm sipas Gerrit. Studentëve; gjithmonë të etur për të mësuar mësime të dobishme, mori këtë këshilloj seriozisht. Për fat të mirë askush në grupin tonë u probleme serioze të pijshëm. Au contraire, ne të gjithë dashuri dhe për të pirë birrë në vetvete është e grupit tonë në një shkallë të vogël: shkume kombinuar, dinamika flluskoj, turbullirë dhe mekanika fluide në një shishe, edhe pse disa shishe është më e i zakonshëm.

Ky arsyetim është dhënë nga rruga shpesh për lëndë të ndryshme nga Gerrit; kombinuar kënaqësitë e jetës me nevojat. Ai e di për shembull mjaft disa librari e mirë që ndodh të jetë i vendosur në mes të Qarkut të Lehta Kuq e Amsterdamit.

Gerrit jeton sot në Hof van Twente, Stadt Delden (NUK Ambt Delden), dhe do të jetë humbur shtrenjtë në grupin tonë. Për fat të mirë ai mund të vazhdojë të jetë parë dhe dëgjuar në Fizikë e grupit Fluids për shumë kohë!

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland