Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Evan Tom Davies

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

24 Sept 1904

Pencader, Carmarthenshire, Wales

8 Oct 1973

Waterloo, Ontario, Canada

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

ET Davies erdhi nga një familje e fermerëve Uellsit. Ai hyri në Kolegjin e Universitetit të Uellsit në Aberystwyth në 1921. Ai u diplomua në vitin 1926 dhe kaloi disa vite që punojnë në Kontinentit të Evropës.

Vizita e tij e parë ishte në Romë, ku ai studioi nën Levi-Civita. Ai kaloi dy vjet në Romë, përpara se të vendosej në Paris e ardhshme të tij evropian kapitale. Në Paris, ai kaloi kohë në Sorbonne dhe në College de France, ku ai u ndikua shumë nga Cartan.

Në 1930 u kthye nga Davies Kontinentit të marrë një post në King's College, pjesë e Universitetit të Londrës. Emërimi i tij i parë ka pasur si Lektore por ai që më vonë u gradua Reader:

Lumë e tij të qëndrueshme e publikimeve është rekomandim për autoritetin e tij në fushën e gjeometrisë dhe Riemannian gur e variacioneve. Rrjedhshmëri Celtic dhe entuziazmin e tij, së bashku me pjellori e tij të ideve, të rrethuar me studentët e tij kërkimore, në të cilin ai mori një interes të mprehtë dhe miqësore.

Universiteti i Southampton ofruar Davies kryetar i matematikës në vitin 1946 dhe, pas pranimit, ai kaloi pjesën tjetër të karrierës së tij atje deri në pensionimin e tij në vitin 1969 në moshën 65:

Studim lulëzoi nën drejtimin e tij dhe rritjen e departamentit nga një staf prej gjashtë deri në një multi-e profesorëve, e më shumë se gjashtëdhjetë ishte kryer me zell tipike.

Daljes në pension nuk do të thotë fund për hulumtimet matematikore për Davies për të, pasi ai në pension, ai shkoi në Kanada për të shpenzuar dy vjet si profesor i matematikës në Universitetin e Calgary. Në vitin 1971 Davies, duke mbetur në Kanada, mori një takim si Profesor i matematikës në Universitetin e Waterloo.

Davies ishte një redaktor i Aequationes Mathematicae dhe, mbi vdekjen e tij, redaktorët e tjerë, shkruar në, e përshkroi atë si:

... një matematikan i gjerësi të madhe. Lumë e tij të qëndrueshme e botimeve në gjeometrinë diferenciale dhe gur e variacioneve dëshmon për autoritetin e tij në këtë fushë.

Davies kishte shumë interesa jashtë matematikës. Ai ishte një linguist i cili, përsëri duke cituar:

... ishte që flet rrjedhshëm në pesë gjuhë dhe i kënaqur në miqësinë e njerëzve nga të gjitha sferat e jetës në të gjithë vendet e botës. Ai kishte një lidhje pasionuar për kulturën Uellsit dhe entuziazmin e tij kelt dhe shpirti gjobë dashur atë për ne të gjithë.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland