Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

August Yulevich Davidov

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

15 Dec 1823

Libav, Russia (now Liepaja, Latvia)

22 Dec 1885

Moscow, Russia

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Gusht Yulevich Davidov 's ati ishte një mjek. Davidov studiuar në Universitetin e Moskës, regjistrimin në 1841 dhe diplomimin e katër vjet më vonë.

Në 1845 Davidov paraqitur një tezë teori e ekuilibrit të organeve të zhytur në një lëng për Master në shkallën e tij. Vlen të përmendet se shkalla Master rus ishte i një standardi të ngjashëm me PhD aktuale në Britani apo Shtetet e Bashkuara. Teza vazhdoi punën në ekuilibrin e organeve lundrues që ishte nisur nga Euler, Poisson dhe Dupin. Grigorian shkruani në se në këtë tezë:

[Davidov] ishte i pari për të dhënë një metodë e përgjithshme analitike për përcaktimin e pozitës së ekuilibrit të trupit lundrues, ka aplikuar metodën e tij për përcaktimin e pozicioneve të ekuilibrit të organeve, shpjegoi teoria analitike nga ndërtimet gjeometrike, dhe hetuar stabilitetin e ekuilibrit e organeve lundrues.

Ai filloi të jepte mësim në Universitetin e Moskës në 1850, dhe ai mori një doktoraturë në 1851 për një tezë të lëngjeve, këtë herë për teorinë e dukurive kapilar. Përsëri ne duhet të theksohet se niveli i doktoraturës ruse ishte afër habilitation gjermane. Ai u gradua profesor pasi u dha e tij të doktoraturës dhe kanë punuar në universitet Moskë për të gjithë jetën e tij.

Para largimit nga tema e teza dy Davidov mbi lëngjet e kemi parasysh se cilësia e këtyre mund të gjykohet nga fakti që ata ishin të dy dha Çmimin Demidov nga Akademia e Shkencave e Shën Petërburgut. Një nga kolegët e Davidov së në Universitetin e Moskës ishte Nikolai Dmetrievich Brashman (i cili kishte qenë vetë i dha Çmimin Demidov pesëmbëdhjetë vjet më parë). Ai kishte qenë i emëruar për të universitetit në 1834 dhe ishte një figurë e lartë atje në fushën e matematikës aplikuar, në mekanikë të veçantë. Ai i ndikuar në masë të madhe të karrierës Davidov dhe studimin e tij matematikore.

Së bashku Davidov dhe Brashman ishin themeluesit e përbashkët të Shoqërisë matematike Moskë në 1866, viti i Brashman 's vdekjes. Davidov u bë presidenti i parë i Shoqërisë dhe mbajtur këtë rol për gati njëzet vjet deri në vdekjen e tij në 1885. Ai gjithashtu bëri punë gjobë për Fakulteti i Fizikë dhe Matematikë në Universitetin e Moskës u krye për dymbëdhjetë vjet.

Si dhe punën e tij në ekuilibrin e trupit lundrues, Davidov gjithashtu ka punuar për ekuacionet diferenciale të pjesshme, funksionet eliptik dhe zbatimin e probabilitetit për të statistikave. Ai ka shkruajtur:

... një numër të teksteve të shkëlqyera për shkollat e mesme. Nga këto, gjeometrinë dhe tekstet algjebër gëzonin sukses të veçantë dhe janë ribotuar shumë herë. Nëpërmjet shekullin e ardhshme gjysma tekst gjeometria ka pësuar Tridhjetë e nëntë botime dhe tekst algjebër twenty-katër.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland