Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Harold Davenport

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

30 Oct 1907

Huncoat, Lancashire, England

9 June 1969

Cambridge, Cambridgeshire, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Harold Davenport 's prindërit ishin Barnes Nancy dhe Percy Davenport. Nancy ishte vajza e John Barnes që kishin në pronësi këmbëngulje Mill, dhe Percy ka punuar për John Barnes, së pari si një nëpunës dhe më vonë si sekretar i ndërmarrjes. Nancy dhe Percy kishte dy fëmijë, Harold të paturit e një Grace ri motër.

Harold mori pjesë në Accrington Grammar School nga mosha rreth dhjetë vjet. Interesat e tij kryesore ishin të matematikës dhe kimisë:

Ai ishte frymëzuar shumë nga zotëria e tij kimi, Z. Ackroyd, dhe mësuese e tij matematikë, Miss Heap, 'një zonjë me entuziazëm për matematikë, i cili nuk ka paguar vėmendje - falënderoj Perëndinë - për çdo program mësimor të rregullt ose program ka mund të ketë qenë ".

Ka qenë subjekte të tjera të cilat i interesuar Harold shumë, sepse ai e donte lexim dhe lexoni çdo Dickens classic se ai mund të marrë hua nga Biblioteka lokale publike.

Në 1924 ai mori dy bursa studimi për të marrë pjesë në Manchester University, një nga Lancashire County dhe një bursë universitare. Ai studioi matematikë dhe kimisë në Mançester të mësuar analizë komplekse nga Mordell dhe aplikuar matematikën nga Milne. Në fillim ai konsiderohet seriozisht një karrierë në kimi, dhe ai donte që të marrë të dy subjekteve të nivelit të nderon. Por ngadalë ai u bë më e qartë se e ardhmja e tij ishte me matematikë kështu, kur ai gjeti ai nuk mund të vazhdojnë të studiojnë të dy subjektet, vendimi nuk ishte shumë e vështirë. Ai u diplomua nga Manchester me nderimet Klasa e parë në matematikë në vitin 1927.

Pas Manchester ai shkoi në Trinity College, Cambridge, për të marrë diplomë tjetër i parë "i cili ishte një gjë e zakonshme për të bërë në atë kohë, dhe ai ishte këshilluar të veprojë kështu nga Milne. Midis miqve që ai bëri në Cambridge u Coxeter, Paley, Sadler, dhe Ursell. Ai u Fowler si një drejtor matematikë e aplikuar, dhe në të pastër Drejtori i parë i tij ishte matematikë S HD, pastaj më vonë u Besicovitch. Coxeter ka shkruajtur (shih për shembull):

Kur ishte duke punuar për Davenport Tripos ai dukej i qetë mrekullisht. Ai do të më jepni një pritje të gëzuar sa herë që kam rënë në për të parë atë nën Sahatit në Trini Gjykata e Madhe. Unë do ta gjej atë për të dëgjuar më Scheherazade gramafon apo duke lexuar Rënia Gibbon's 'dhe Renia për herë të tretë. Ai dhe Sadler dhe unë shpesh shkuan së bashku në kinema ose në Festivalin e Teatrit. Unë një herë e pyeti se si ai arriti të bëjë një sasi të tillë i stërmadh të matematikës. Ai u përgjigj: "Në mes mesnatë dhe 3" Mendja e tij duhet të ketë punuar me kaq shumë shpejtësi se ai mund të bëjë në këto tre orë më shumë se çdokush tjetër mund të bëjë në gjashtë.

Davenport ishte më e tërhequr nga Littlewood 's leksione mbi teorinë e primes dhe ato të Besicovitch mbi funksionet thuajse periodike. Davenport shkroi një Ph.D. Teza në Kembrixh nën Littlewood 's mbikëqyrje. Hulumtimi i tij i përfshirë studiuar shpërndarjen e mbetjeve katror, dhe ai shpiku metoda të reja për të sulmuar problemet e tij përfshijnë shuma të karakterit dhe shuma eksponenciale.

Ai u nderua me çmimin Rayleigh në vitin 1930, por shprehu pakënaqësi në nuk është një Prizeman Smith. Ai u zgjodh për një miqësi Trinity në 1932 dhe shumë shpejt pas marrjes deri bashkësinë që Ai vizitoi Hasse në Marburg dhe shkroi një letër të rëndësishme të përbashkët me atë. Kjo vizitë erdhi për shkak Hasse dashur për të mësuar Anglisht dhe kishte shkruar për të Mordell duke i kërkuar atij që të rekomandojë një matematikan i ri në anglisht i cili mund të vijë në Göttingen për të mësuar atë. Në fakt jo vetëm që Davenport Hasse mësojnë gjuhën angleze, por ai vetë u bë që flet rrjedhshëm në gjuhën gjermane gjatë vitit të tij në Göttingen:

... ai përdoret për të pretendojnë se gjermanët do të pranonte atë si një bashkatdhetar megjithëse me theks të një krahinë e largët. (Për anglo-saksone që vesh krahinës indubitably vë pranë Mersey.)

Davenport u takua Heilbronn ndërsa në Gjermani dhe filluan një bashkëpunim hulumtimit që zgjati për shumë vite. Pas kthimit në Kembrixh studimin e tij goditi një mënyrë tepër të pasur dhe ai botoi një numër të madh të letrave. Në këtë kohë jetës në Kembrixh u pasuruar nga një numër i madh nga vizita Matematikanë që u arratis nga rreziku nazist në kontinent. Ata që interacted me Davenport përfshirë Riçard Rado, Hirsch, Courant, Taussky (më vonë Taussky-Todd), dhe Mahler Kober.

Ai u largua nga Kembrixh në vitin 1937, pranon një ofertë nga Mordell e një lectureship asistent në Universitetin e Mançesterit. Atje ai u ndikua nga Mordell për të bërë të interesuar në të dy gjeometri e numrave dhe përafrimit Diophantine. Ndërsa ai dha mësim në Manchester se ai kishte një numër të kolegëve të shquar duke përfshirë Mahler, Erdös, dhe Beniamino Segre. Gjatë katër viteve të tij të stafit ai mori një numër i nderon, duke përfshirë një shoqëri e Shoqërisë Mbretërore dhe çmimit Adams nga Universiteti i Kembrixhit, të dyja në 1940.

Në 1941 u emërua në Davenport kryetar i matematikës në Universitetin e Veriut Kolegjin Uells në Bangor. Tre vjet më vonë ai u martua me Anne Lofthouse i cili ishte në stafin e departamentit të gjuhëve moderne. Ata kishin dy fëmijë, Jakobi dhe Richard. Harold dhe Anne majtë Uells dhe shkoi në Londër, në vitin 1945, kur Xhefri Davenport sukses si profesor Astor e matematikës në University College, Londër. Rogers shkruan për pak kohë pasi Davenport erdhi në University College (shih):

... I ndjekur Davenport e ligjëratave dhe seminareve, dhe unë jam krenar që pretendojnë të jenë një nga studentët e Davenport. Ai më dha frymëzim dhe ndihmë të pakufizuar, dhe miqësi. Në këtë kohë Davenport ka punuar kryesisht në gjeometrinë e numrave dhe në përafrimin Diophantine, ai gjithashtu mori një interes të qëndrueshme në problemet e paketimit dhe mbulimin. Ishte ky interes të fundit që për të nxitur me disa nga punimet e mia më të kënaqshme.

Stanford University ne Kaliforni siguroi një vend i shkëlqyer për studim të lënë gjatë 1947-48 dhe ai bëri miqësi me Pólya dhe Szego zgjati gjatë gjithë jetës së tyre. Në 1958 u kthye në Kembrixh Davenport si nuhatës Ball Profesor i matematikës në pension të Besicovitch. Kjo i dha atij më pak detyra administrative, dhe më shumë mundësi për të bërë vizita në universitete të tjera të tilla si Göttingen, Ann Arbor, Boulder, dhe Milan. Stili i tij e të bërit matematikës në Kembrixh është përshkruar nga Lewis në:

Davenport përdorur për të ulur 10-12 paradite më të pirë kafe dhe duke folur për studentët dhe kolegët e tij, duke përfshirë edhe pas shumë vizitorëve doktorit i cili u shfaq në Kembrixh çdo vit. Një jastëk i lehtë në letër ishte dorë. Studentëve gjithmonë e dinte se ku ai mund të gjenden dhe se ai ishte gjithmonë i gatshëm për të diskutuar mbi sukseset dhe dështimet e tyre të fundit. Zakonisht kjo ishte një bisedë mes tij dhe një tjetër, por të gjithë studentët u ulën rreth pritjes nga ana e tyre për të vënë një pyetje. Biseda ishte pothuajse tërësisht matematik ...

Davenport ka punuar në teorinë e numrit, në veçanti gjeometri e numrave, afrimit Diophantine dhe teoria analitike e numrave. Ai kontribuoi në Waring 's problemin në fillim të karrierës së tij duke provuar se çdo numër mjaft i madh ishte shumë e kompetencave të gjashtëmbëdhjetë të katërt. Ai ka shkruar një numër të teksteve të rëndësishme dhe monografi. Aritmetike të lartë (1952) ishte një libër i shkruar në një nivel të ulët në një përpjekje për të sjellë rezultate në teori numri i para si një audiencë e gjerë të jetë e mundur.

Në nivelin më të përparuar ai ka shkruar një monografi Analitike metoda për ekuacionet Diophantine dhe pabarazitë Diophantine (1962) e cila përfshin kontributin e tij shumë të zgjeruar çartur - Metoda Littlewood. Ai gjithashtu shkroi një monografi të rëndësishëm në qasjen analitike të teorisë së shpërndarjes së primes teori Multiplicative numrin (1967).

Ne kemi përmendur më lart se Davenport ka qenë zgjedhur anëtar i Makdougall ndërsa ende një lektor asistent. Në 1967 e Shoqërisë i dha atij Medaljen Silvester saj:

... në njohjen e kontributeve të tij shumë të shquar në teorinë e numrave.

Ai ishte Presidenti i Shoqërisë matematike në Londër gjatë 1957-59, dhe u dha Çmimin Berwick deri në atë Society in 1954. Ai u zgjodh për të Shoqërisë Mbretërore e Shkencës së Uppsala in 1964.

Davenport përshkruar filozofinë e tij të matematikës në mënyrën e mëposhtme:

Matematikanëve janë jashtëzakonisht me fat, ato janë paguar për të bërë atë që do nga natyra kanë të bëjnë anyway. Nuk duhet të ketë një shoqëri jo-mësim shumë të gjatë, të vijë një kohë kur njeriu duhet të bëjë një kontribut për shoqërinë. Matematikë e Madhe është arritur duke zgjidhur probleme të vështira jo nga teoritë e fabrikuar përpunuar në kërkim të një problemi.

Gjithmonë një duhanpirës të rëndë (ai u përpoq të heqin dorë nga zakoni disa herë por nuk arriti gjithmonë), Davenport nënshtruar të kancerit të mushkërive në një moshë të re. Ndikimin e tij mbi ata përreth tij është i përmblodhi në si vijon:

... masën që ai ka ndihmuar të tjerët mund të jenë vetëm mendoi, ai ishte ndoshta përgjegjës për nxitjen e punës të paktën po aq të gjera sa vetë e tij. ... Ai e bëri bashkëpunëtorëve të tij dhe kolegët e miqtë e tij, dhe u dha atyre me zemërgjerësi të humorit të tij dhe urtësi. Ai bëri një praktikë e shkrimit letrat e dobishme për të gjithë ata që iu afrua atij për çështjet matematikore nëse ata ishin profesionistë, studentë, apo edhe amatorë cranks. Me korrespondencë dhe nga kontakti i drejtpërdrejtë ai stimulohet dhe inkurajohet Matematikanë shumë për të bërë shumë e matematikës e tyre më të mirë.

Karakter Davenport është përshkruar në:

Davenport ishte një konservator natyrore. "Të gjithë ndryshim është për më keq" i përdorur ai për të thënë me bindje të plotë. Ai ishte tërësisht jashtë simpatisë me valë të ndryshimit në mësimin e matematikës, por pranuar si një e keqe e pashmangshme. Selektiv në gëzimin e tij e teknologjisë moderne, asnjëherë ai hyri në një aeroplan, do të përdorte një ashensor në qoftë se nuk ka alternativë ekzistuar (në Kongresin Ndërkombëtar në Moskë ai trudged lart dhe poshtë shkallët e pafund rrokaqiell Stalinit), dhe i preferuar për të dërguar letrat e tij për publikim shkruar në dorën e tij karakteristike neat.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland