Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

George Howard Darwin

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

9 July 1845

Downe, Kent, England

7 Dec 1912

Cambridge, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Xhorxh Darvini ishte djali i dytë i Ema Wedgwood dhe Charles Darwin. Babai i tij ishte autor i mbi origjinën e llojeve dhe, si pasojë, një nga shkencëtarët më të njohur të kohës së tij. Nëna e Gjergjit Ema Wedgwood ishte nga një familje e famshme, duke qenë një mbesa e Josiah Wedgwood i cili është i njohur për botën e tij të famshme qeramikë. George ishte, pra, në fjalët e njërit prej vëllezërve të tij:

... lindur në vjollcë shkencore.

Charles dhe Emma kishte shikime të fortë në arsim, duke qenë shumë shumë për të kundërshtuar stilin klasik të arsimimit të kohës dhe ende ndjenja se ata nuk dëshirojnë të kryejnë eksperimente arsimore me fëmijët e tyre. Pas pavendosmërisë shumë, ata i dërgoi vëllait të Gjergjit të vjetër të Rugby dhe George u dërgua në një shkollë në Clapham drejtuar nga Pritchard Charles Rev i cili më vonë u bë profesor i Astronomisë Savilian në Oxford:

Pritchard ishte për atë kohë duke tërhequr vëmendjen e njerëzve në mendime nga puna e tij pionier në arsim shkencore.

Darvini shkëlqeu në shkollë Pritchard dhe ai fitoi një bursë për të studiuar në Trinity College, Cambridge. Ai shkëlqeu edhe në Kembrixh, duke u bërë i dytë grindavec (do të thotë se ai u rendit e dyta ndërmjet atyre që i dha një shkallë Klasa e parë në Tripos matematike) në 1868, duke u bërë një Prizeman Smith në të njëjtin vit, dhe duke u zgjedhur në një shoqëri në Trini.

Shumë të diplomuar të lartë nga Kembrixh nga kjo periudhë hyri profesionit ligjor dhe se me të vërtetë është ajo që e bëri Darvinit, duke u thirrur të Barit në 1874. Megjithatë nuk ishte e pazakontë për disa të kthehen për të studiuar matematike apo të tjera shkencore e Darvinit e ndjekur këtë rrugë të kthehej në Trini, ku ende mbahen shoqëri tij. Miqësi e tij përfundoi në 1878, por ai vazhdoi të punojë në Kembrixh, duke u bërë profesor Plumian e astronomisë dhe eksperimentale filozofi atje në 1883. Ai u rizgjodh në Trinity miqësi e tij në vitin e ardhshëm.

Në 1884 u martua me Maud Darvini du Puy, ata kishin katër fëmijë, dy djem dhe dy vajza. Grindavec i madh i tyre ishte i biri Charles katërt në Tripos matematike te 1909.

Nekrologji përmban një përshkrim poetik për lidhje të zonave Xhorxh Darvinit e studimit me ato të babait të tij:

Sir George Darvini nuk provoi vetëm i denjë për origjinë e tij perandorak, por të aftë për të shtrirë kufijtë e Perandorisë në drejtime të reja. Territoret që ai bonifikuar nga oqeanin e gjerë të panjohur vë në një drejtim në të cilin babai i tij i madh zor hedhur një sy ...

Darvini ka studiuar efektet e baticës në planetet. Në veçanti, duke përdorur metodat e paraqitur nga Laplace dhe Thomson, ai diskutoi efektet e veprimit jonormale në Sun-Tokë-Hënë sistem. Një nga teoritë e tij, dmth se mun u tërhequr nga një Tokë shkrirë e hershme në historinë e saj me veprime jonormale të Sun, tani konsiderohet i pasaktë.

Darvini bëri një studim i madh i tre-problem trupit në rastin e orbitat e Dielli-Tokë-Hënë sistem. Ai gjithashtu studioi stabilitetin e rradhës së lëngjeve, të motivuara nga interesi i tij përsëri në Hënë duke u formuar në formë lëngu nga një Tokë shkrirë. Konkluzionet e tij që një masë në formë dardhe me rotacion është e qëndrueshme është sot mendohet të jetë i pasaktë.

Përkundër faktit se ne nuk do të pranojë përfundimet e Darvinit sot, ai është i rëndësishëm në të parë për të zbatuar teknika matematikore për të studiuar evolucionin e Sun-Tokë-Hënë sistem.

Qasja e Darvinit për hulumtim ishte ajo e një matematikan:

[Punë] i tij kryesor është bërë në studimin e tij, ku ai ishte vazhdimisht për të gjetur në një krah-karrige me shkrim e tij bordi pushimi nëpër krahë, engrossed në proceset lodhshëm aritmetik apo analitik.

Në karakterin e Darvinit është e përshkruar:

Personalisht Sir George ishte një shok më mikpritës dhe të këndshëm, një njeri me ndershmëri më të lartë intelektual, por gjerësisht tolerante e pikëpamjet e ndryshme të disa nga miqtë e tij. ... Shëndetin e tij nuk ishte i fuqishëm, dhe ai kurrë nuk shpenzuar me mençuri kohën e tij për detajet e reformës akademike, por për parimet ai kujdeset dhe per ta ai luftoi.

Darvini ishte President i Royal Astronomical Society në 1899-1900 dhe fitoi Medaljen e Artë nga ajo Shoqëria 1892.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland