Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Enrico D'Ovidio

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

11 Aug 1842

Campobasso, Italy

21 March 1933

Turin, Italy

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Enrico D'Ovidio studioi në Napoli, në jugperëndim të qytetit të tij shtëpinë e Campobasso, ku ai i përgatitur për të hyrë në Shkollën e urave dhe rrugëve. Ai ka studiuar për një kohë dhe ndoqën leksione nga Battaglini dhe ndikimi i të cilit bëri Fergola D'Ovidio të bëhen të interesuar në një karrierë akademike.

Tashmë në këtë kohë kishte filluar D'Ovidio kërkime origjinale në matematikë, edhe pse ai nuk kishte marrë një kurs standart universitet. Ai shkroi disa artikuj të shkurtër në përcaktues dhe conics dhe këto janë botuar në vëllime të para të reja Battaglini s 'ditar Matematiche Giornale di cila ishte themeluar në vitin 1863.

D'Ovidio filloi mësimin shkollor, por iu dha një diplomë nderi në matematikë nga Universiteti i Napolit edhe pse nuk ka marrë një kurs shkallë. Ai u ul pa dokumente me shkrim të provimit për këtë shkallë që ajo u ndje se ai tashmë kishte provuar aftësitë e tij matematikore.

Në 1869 D'Ovidio botoi një tekst për shkollat e gjeometrise dhe pastaj, në vitin 1872, Beltrami bindi atë për të hyrë në garën për Kryetar të Algjebra dhe Gjeometria Analitike në Universitetin e Torinos. D'Ovidio hezitonte për të lënë zonë në Napoli të Italisë, ku ai ishte pranë familjes së tij, por ai vendosi të hyjë në konkurs dhe ai u ofroi postin.

D'Ovidio ishte për të punuar për 46 vjet në Universitetin e Torinos. Ai ishte kryetar i Fakultetit të Shkencave në 1879-80 dhe rektor i Universitetit midis 1880 dhe 1885. Tjetër spell si kryetar i Fakultetit të Shkencave në mes 1893 dhe 1907 përfundoi kur ai u emërua Komisioneri i Politeknik i Torinos.

Euklidiane dhe gjeometria noneuclidean ishin fushat me interes të veçantë për D'Ovidio. Ai ndërtohet mbi idetë gjeometrik i cili kishte qenë futur nga Lobachevsky, Boljait, Riemann dhe Cayley. D'punë Ovidio's ndoshta më e rëndësishme është letra e tij e funksioneve themelore 1877 metrikë në hapësirat e arbitrarisht dimensione shumë me përkulje konstante.

D'Ovidio gjithashtu ka punuar në forma binare, conics dhe quadrics. Ai kishte dy asistentë të famshme, Peano (1880-83) dhe Corrado Segre (1883-84). D'Ovidio dhe Corrado Segre ndërtuar një shkollë të rëndësishme të gjeometrisë në Torino.

Shumë u nderon D'mënyrë Ovidio's. Ai u zgjodh në Akademinë e Shkencave të Torinos në vitin 1878 dhe për të Accademia dei Lincei nga 1883. Kennedy shkruan në:

Ai ishte emëruar një senator mars 1905, por ka qenë zërat se kjo ishte për shkak të një përzierje-lart dhe se emërimi ishte menduar për vëllain e tij Francesco, filologu vuri në dukje, i cili ishte në fakt emëruar një senator disa muaj më vonë.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland