Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Elbert Frank Cox

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

5 Dec 1895

Evansville, Indiana, USA

28 Nov 1969

Washington, D.C., USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Elbert Cox 's prindërit ishin Eugenia D Talbot dhe Johnson D Cox që ishin afrikano amerikanë. Xhonson Koks ishte kryesor i një shkolle të lartë, që ka fituar një diplomë nga Kolegji Evansville dhe kishte ndërmarrë studime pasuniversitare në Universitetin e Indianës. Rrethi i Evansville, ku Elbert u solli, ishte përzier racore, por ishte ndarë shkollimit. Familja e tij kanë qenë thellësisht fetare me dashurinë për arsimin.

Në shkollë të mesme Elbert tregoi talentin që e bëri zgjedhjen e tij të karrierës një e vështirë. Ai është një violinist i talentuar, por edhe tregoi talentin e shquar në matematikë dhe fizikë. Çfarë duhet të ketë bërë një vendim më shumë për të bërë ishte se Koks, ishte dhënë një bursë muzikë e cila do të kishte lejuar atë të udhëtojë për në Evropë për të studiuar në Konservatorin e Pragës e muzikës. Dashuria e tij e matematikës fitoi dhe ai hyri në Universitetin e Indianës, duke marrë një AB në vitin 1917 ka majored në matematikë dhe shënoi një "A" në çdo provim matematike ai i mori. Transkripti i cili ai u prezantua me kishin "ngjyrë" të shtypura në të gjithë atë. Ai u emërua si mësues matematike në Shkollën Alves Street në Henderson, Kentaki, por në fillim të 1918 ai dha dorëheqjen dhe të thjeshtë në ushtri. Lufta e Parë Botërore ishte tërhequr në një mbyllur por Cox u dërgua në Francë, ku ai shërbeu deri në 1919 kur ai ishte shkarkuar.

Pas kthimit në Shtetet e Bashkuara, Koks, ishte emëruar për të Shaw University në Raleigh, North Carolina, ku ai u bë kryetar i Departamentit të Shkencave Natyrore. Në dhjetor 1921 ai aplikoi për një bursë diplomuar në Cornell University, atëherë vetëm një nga shtatë universiteteve në Shtetet e Bashkuara duke ofruar një program PhD në matematikë. Një nga gjyqtarët e tij vlerësoi atë shumë, por pritet:

... vështirësi të caktuara për të riu për shkak të faktit se ai është i racës me ngjyrë.

Koks marrë bursë dhe hyri Cornell në shtator të vitit 1922. Studimet e tij e doktoraturës ishin mbikëqyrur nga William Lloyd Williams Garrison. Në 1924 ai u dha një Brooks Erasti Bursës dhe ai kaloi disa kohë në Universitetin McGill në Montreal në atë vit që nga mbikqyrësi i tij ishte duke punuar atje. Në 1925 u dha Cox doktoraturë tezën e tij për zgjidhje të ekuacioneve polinom ndryshim. Williams mendonin se qysh Koks ishte personi i parë e racës së tij në botë për të dhënë një doktoraturë në matematikë të ishte e nevojshme që ai të ketë njohje nga një universitet jashtë Shteteve të Bashkuara. Universitete në Angli dhe Gjermani refuzuan të konsiderojnë tezën e doktoraturës, por Universitetin Perandorak në Sandai, Japoni, pranuar atë. Carey shkruan:

Realizimin e tij ndihmoi për të bërë të mundur për matematicienë të tjera të zi, të tilla si Dudley Welcon Woodard, William Waldron Shiefflin Claytor, Marjorie Lee Browne, Evelyn Boyd Granville dhe David Blackwell, për të marrë doctorates e tyre nga universitetet amerikane.

Autorët e ilustrojnë vështirësitë që Koks është dashur të qëndroj për të fituar doktoratë e tij. Në veçanti, ata theksojnë se Amerika prodhuar një total prej vetëm 28 Ph.D. 's në matematikë në 1925 (një prej të cilëve ishte Cox), ndërsa ky ishte erea e Ku Klux Klan me 31 afrikano-amerikanëve të vrarë nga linçim në vitin 1926.

Pas marrjes së doktoraturës Cox tij u emërua si profesor i fizikës në Kolegjin West Virginia Shtetit. Kjo ishte një Kolegjin për studentët me ngjyrë dhe ishte shumë i dobët i financuar. Koks ishte vetëm anëtar i dytë fakultet të zhvillojë një doktoraturë dhe e vuri në lidhje me duke u përpjekur për të rritur nivelin e Kolegjit të cilat nuk e posedojnë edhe një bibliotekë shkencore. Më 14 shtator 1927 u martua me Koks Beulah P Kaufman, vajza e një ish skllav, i cili ishte një mësues i shkollës fillore. Ata kishin tre fëmijë, James, Eugene, dhe Elbert. Në vit pas martesës së tij, Cox u emërua profesor i matematikës në Howard University në Uashington, DC Universiteti ishte e hapur për studentët e çdo race, ngjyre, apo besim, por ajo ishte themeluar në vitin 1867 (pasi i Përgjithshëm i quajtur Oliver Otis Howard cili bindi Kongresin për të siguruar fonde) për të siguruar studimet e avancuara për studentët e zi.

Koks kishte pak mundësi për të vazhduar me kërkimin e tij. Si Donaldson dhe Fleming shkruani:

Ngarkesat e punës të rënda dhe mungesa e mbështetjes financiare në kolegjet e zezë historikisht bërë pothuajse të pamundur për të kryer më asnjë lloj të programit të hulumtimit dhe të prodhojë publikime të nevojshme për të arritur një reputacion shkencor.

Megjithatë Cox ishte një mësues i shquar i matematikës. Blackwell, i cili ishte emëruar në Howard University në vitin 1944, shkroi (shih):

Vit pas viti, studentët e master tonë vazhdimisht bëri shumë mirë në provimet me gojë në material departamentit ata do të studiuar me Koks se në materialin që do të studiuar me mua apo nga kolegët tanë Woodward, Claytor, dhe të tjerët.

Gjatë viteve të Luftës së Dytë Botërore Koks kontribuar në përpjekjet e luftës nga shkenca inxhinierike të mësimdhënies dhe menaxhimin e luftës 1942-1944 dhe gjithashtu kryesoi një ushtri specialist programi trajnues 1943-1945. Ai u promovua në profesor të plotë në Howard University në vitin 1947 dhe ka shërbyer dy herë si kryetar i matematikës para se të kombinuar me fizikën në vitin 1957:

1957 departamentet e matematikës dhe fizikës u bashkua, dhe Koks kryesoi departamentit të kombinuara deri në 1961. Ai në pension në vitin 1966 me reputacionin e ka mbikëqyrur tezat e magjistraturës më shumë se çdo anëtar tjetër i fakultetit Howard's.

Megjithëse matematikës PhD program at Howard vetëm ka filluar pas vdekjes Koks, ai bëri shumë për të bërë të mundur:

Ndërsa Cox nuk jetoi për të parë të inaugurimit të Ph.D. program në Howard, besohet nga shumë njerëz që Koks bëri shumë për të bërë të mundur. Koks ka ndihmuar për të ndërtuar deri departamentit për pikë që Ph.D. Programi u bë një hap praktik tjetër. Ai i dha departamentit të një marrëveshje e madhe e kredibilitetit, kryesisht për shkak të kësaj prestigj personal si një matematikan, si të Zi e parë për të marrë një Ph.D. në matematikë, për shkak të natyrës dhe llojeve të emërimet në fakultet që ishin bërë, ndërsa ai kryesoi Departamentit, dhe për shkak të llojeve të nxënësve që ka tërhequr për të Howard për të studiuar matematikë në të dy nivelet universitare dhe master.

Pas Koks në pension ai shpreson të jetë në gjendje të kthehen në hulumtim dhe shkrim për matematikë. Megjithatë shëndetin e tij nuk ishte mjaft e mirë për të le të arritur këtë. Ai vdiq në Spitalin e lire Cafritz pas një sëmundjeje të shkurtër.

Howard University ngritur F Elbert Koks Bursave Fondin në vitin 1975 për të ndihmuar në përparimin e nxënësve të Zi që studiojnë matematikën diplomuar nivel. Shoqata Kombëtare e matematikanëve nderuar Koks me inaugurimin e Koks vjetor-Talbot Adresa në 1980.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland