Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Gertrude Mary Cox

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

13 Jan 1900

Dayton, Iowa, USA

17 Oct 1978

Durham, North Carolina, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Gertrude Perry Cox ka studiuar në Shkollën e Lartë në Perry, Iowa, mbaroi në 1918. Në këtë kohë ajo vendosi të bëhet një deaconess në Kishën Metodist dhe punuar për këtë qëllim. Megjithatë, në 1925, ajo ka vendosur që të vazhdojnë edukimin e saj në Iowa State College në Ames ku ajo studioi matematikë dhe e statistikave dhe u dha një BS në vitin 1929 dhe një diplomë masteri në statistikave në vitin 1931.

Nga 1931-1933 Koks ka ndërmarrë studime pasuniversitare në statistikat në Universitetin e Kalifornisë në Berkeley, pastaj u kthye në Iowa State College si asistent në Laboratorin e Statistikave. Këtu ajo ka punuar për hartimin e eksperimenteve. Në 1939 ajo u emërua profesor asistent i statistikave në Iowa State.

Në 1940 Cox u emërua profesor i statistikave në Universitetin e Karolinës së Veriut shtetit në Raleigh. Atje ajo drejtonte departamentin e ri të Statistikave Eksperimentale.

Në 1945 ajo u bë drejtor i Institutit të Statistikave të Universitetit të Konsoliduar të Karolinës së Veriut, dhe Hulumtime Divizioni i statistikave të Kolegjit Karolinën e Veriut shtet, i cili ishte drejtuar nga Cochran. Në vitin e njëjtë e vitit 1945 Koks u bë redaktor i Buletinit biometrike dhe biometrike dhe ajo mbajti këtë redaktim për 10 vjet. Në 1947 ajo ishte një anëtar themelues i Shoqërisë biometrike.

Në vitin 1950 ajo botoi një punë të përbashkët me Cochran eksperimentale Design cila shpejt u bë një tekst klasik.

Në vitin 1960 ajo mori postin e saj të fundit si Drejtor i Statistikave në Institutin e Kërkimeve Triangle në Durham, North Carolina. Ajo mbajti këtë post deri sa ajo në pension në vitin 1964.

Koks marrë nderon shumë. Në vitin 1949 ajo u bë gruaja e parë e zgjedhur në Institutin e Statistikës Ndërkombëtare. Në 1956 ajo u zgjodh President i Shoqatës Statistikore amerikan ndërsa në 1975 ajo u zgjodh për të Akademisë Kombëtare të Shkencave.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland