Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Louis Couturat

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

17 Jan 1868

Ris-Orangis (near Paris), France

3 Aug 1914

Between Ris-Orangis and Melun, France

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Louis Couturat u arsimua në Supérieure Ecole Normale në filozofi dhe matematike dhe pastaj u bë profesor në Universitetin e Toulouse dhe College de France.

Couturat punuar në vepra të pabotuar të Leibniz Leibniz Logique de La (1901) që solli atë në kontakt me Russell. Ai prodhuar, në vitin 1905, një botim i Russell "Principia Mathematica s me një koment mbi veprat bashkëkohore në këtë temë. Ai u bë një forcë lëvizëse kryesor në zhvillimin e një gjuhë ndërkombëtare Magyar bazuar në Esperanto.

Couturat u vra në një aksident me makinë, makinën e tij që në goditur nga makina që transportonte urdhërave për mobilizimin e ushtrisë në frëngjisht ditë shpërtheu lufta. Ironi ai ishte një pacifist vuri në dukje. Puna e tij të tjera përfshihen mathématique de l'Infini (1896) dhe L'Algèbre de la logique (1905).

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland