Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Richard Courant

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

8 Jan 1888

Lublinitz, Germany (now Lubliniec, Poland)

27 Jan 1972

New Rochelle, New York, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Richard Courant 's babai ishte Siegmund Courant dhe nëna e tij ishte Marta Freund. Kjo ishte një familje hebreje, por ka pasur tensione në të, veçanërisht mes Siegmund dhe vëllai i madh i tij Jakob. Richard ishte më i madh i fëmijëve Siegmund dhe Marta Courant dhe së shpejti pas lindjes së birit të dytë Siegmund tyre shitur pjesën e tij në biznesin e familjes në Lublinitz dhe ata blenë një biznes në Glatz. Një bir i tretë ka lindur në vitin që kaloi në Glatz, Riçard qenë tre në kohë.

Kur Riçard ishte nëntë familja e tij u zhvendos përsëri, këtë herë për të Breslau. Siegmund babai i tij tani ishte në problemet që ai kishte rënë dakord për të blerë një biznesi tjetër përpara se të bindi nga vëllai i tij Jakob për të prishur kontratën dhe për të shkuar në Breslau. Siegmund punuar për një kompani të sigurimit në Breslau dhe Richard frekuentuar shkollën atje, hyn Wilhelm Konig-Gymnasium. Me Little Richard arsimit të mëparshëm luftuan në shkollë në fillim, edhe po "më pak se të kënaqshme" në aritmetikë.

Kur Riçard ishte katërmbëdhjetë vjeç ai filloi të tutor për të fituar para të mjaftueshme për të mbështetur veten e tij. Menjëherë pas kësaj tragjedie goditi familjen kur Jakob, biznesi në vështirësi të rënda, kreu vetëvrasje. Anëtarë të tjerë të familjes fajësuar prindërit e Siegmund Riçard dhe i Martës. Menjëherë pas Siegmund ishte shpallur i falimentuar dhe pas dy vjet duhet të ketë qenë ato vështirësi ekstreme për të Riçard duke ndjekur shkollën dhe ende mbështetjen e vetë tutoring. Në vitin 1904, Richard, ka lënë prindërit Breslau dhe u zhvendos në Berlin. Richard ishte e mjaftueshme për të fituar mbështetjen e vetë, edhe tani që ai kishte të merrni me qira banesë në Breslau.

Edhe pse ai ende nuk kishte kaluar provimet e nevojshme për të hyrë në universitet, Riçard la shkollën në vitin 1905 dhe mori pjesë në klasat e matematikës dhe fizikës në Universitetin e Breslau. Në vitin 1906 ai kaloi provimet pranues universitet dhe vazhdoi të studimit, tani zyrtarisht student. Edhe pse qëllimi i tij i parë ishte të studiojnë fizikën, Courant gjetur mësimdhënie më pak të kënaqshme se sa që në matematikë. Adolf Kneser, Georg Jakob Landsberg dhe Rosanes ishin mësuesit e tij matematikë, por ende Courant gjetur se, për atë, kurse tyre mungonin eksitim.

Courant kishte studiuar në Breslau me dy studentë të tjerë dhe Ernst Otto Toeplitz Hellinger. Këto dy, disa vite më i vjetër se Courant dhe më tej me arsimimin e tyre, kanë qenë me këtë fazë që studjojnë në Göttingen dhe shkroi për të duke i thënë atij se si Courant emocionuese ishte atje, veçanërisht për shkak të Hilbertit. Në pranverën e vitit 1907 Courant majtë Breslau, kaloi një semestër në Zyrih, pastaj filloi studimet e tij në Göttingen në 1 nëntor 1907.

Në Göttingen Courant filloi duke ndjekur kurse nga Hilbert dhe Minkowski dhe ai u lejua gjithashtu të marrin pjesë në seminarin e përbashkët të dy matematicienë të fizikës matematikore. Ai gjithashtu mori pjesë në leksione mbi fizikën dhe filozofinë. Haar ishte Hilbertit 's asistent në këtë kohë, por ka përfunduar punën e tij e doktoraturës në vitin 1908 dhe në atë vit u bë Courant Hilbertit' s asistent. Reid shkruan (shih or):

Gjatë katër semestra që Courant shërbeu si Hilbertit 's asistent, Hilbert u kushtonte pothuajse ekskluzivisht për vetë subjektet në analizat ... Courant mori në analizë sikur të ishte element i tij natyrore. Të gjitha të ardhmen e tij matematikore punë do të ishte bërë në lëndët në të cilat ai u paraqit gjatë ditëve të tij të studentëve nga Hilbert.

Courant marrë doktoraturë tij nga Göttingen në vitin 1910 nën Hilbertit 's mbikëqyrje. Teza e tij ishte e drejtë Über die Anwendung des auf Dirichletschen Prinzipes die Probleme der konformen Abbildung (Për zbatimin e Dirichlet 's parim për problemet e mappings conformal). Vonë në 1910 ai filloi vitin e tij të shërbimit të detyrueshëm ushtarak. Hensel i ofroi atij një vend në Marburg të punojë për habilitation e tij që ai do të kishte pranuar ai nuk kishte marrë një ofertë nga Hilbert për të studiuar në Göttingen për habilitation vetëm pasi ai ishte gati të përgjigjet Hensel. Ai pranoi Hilbertit 's ofrojnë, por sapo ai u largua nga shërbimi ushtarak ai kishte disa probleme financiare që ai ishte duke dërguar një pagesë e rregullt për prindërit e tij në Berlin. Courant filloi të mësues privat për të ndihmuar përsëri nga financat e tij.

Për tezës Courant tij habilitation përsëri punuar në parim Dirichlet. Teza e pranuar, ai i dha leksionin e tij të parë mbi argumente të ekzistencës në matematikë më 23 shkurt 1912. Ai u bë pastaj një lektor matematike në Göttingen deri në fillimin e Luftës së Parë Botërore, por kjo nuk ishte një periudhë veçanërisht të frytshme për të matematikisht. Ai ishte martuar Nelly Neumann në verën e vitit 1912, një mik nga ditët e tij në Breslau i cili ishte gjithashtu një matematikan.

Kur lufta Courant u hartua në ushtri. Para se ai pa veprim ai u bë seriozisht i sëmurë me ethe tifoid. Ai u kthye në njësinë e tij dhe ishte i përfshirë në luftimin e cila pa gjysmën e ushtarëve të tij të vrarë. Ai e bëri një sugjerim në lidhje me disenjimin e një sistemi telegrafike e cila tokë si një dirigjent dhe ai u lejua të kthehej në Göttingen për të diskutuar idenë. Në Göttingen ideja e tij ishte vënë në praktikë dhe një kuti për të transmetuar sinjale të prodhuar. Courant u kthye në njësinë e tij me komunikimet kuti e tij.

Më 27 shtator 1915 Courant u plagos dhe mori leje. Shpejt pasi ai ishte divorcuar nga Nelly Neumann. Edhe pse u kthye në Courant para ndoshta nuk është ekzagjerim të thuhet se pjesa e tij e komunikimit pajisjeve shpëtuar jetën e tij, për burrat e trajnimit Courant shpenzuar kohë për të shmangur përdorimin e tij dhe e keqe e luftimeve. Courant gjetur kohë për të vazhduar me kërkimin e tij shumë matematikë. Kur filloi Springer re ditar Mathematische Zeitschrift në janar të vitit 1918, një nga gazetat Courant së, e shkruar ndërsa ai ishte në ushtri, u shfaq në çështjen e dytë.

Pas luftës, në dhjetor 1918, Courant u kthye në Göttingen. Ai u martua me Nerina Runge, Carle Runge 's vajzën, më 22 janar 1919 dhe disa muaj më vonë filloi mësimi si një Privatdozent në Göttingen. Kjo ishte një periudhë intensive të veprimtarisë kërkimore për Courant. Në pranverën e vitit 1920 ai pranoi kryetari i matematikës në Münster kur Vrasja në pension. Megjithatë, pas disa muaj Hilbertit dhe Klein rregulluar për atë të kthehet në Göttingen për të zëvendësuar Hecke që kishte bërë në Hamburg.

Në 1922 Courant themeluar Instituti Matematikë universitetit, por në këtë fazë ajo ishte vetëm një koncept me asnjë ndërtim të veçantë - ajo ishte 1927 para ndërtesës ishte ndërtuar. Në 1922 Courant publikuar një libër mbi teorinë funksion. Kjo ishte një botim të përbashkët me Hurwitz, edhe pse Hurwitz kishte vdekur në 1919. Bazuar në Hurwitz 's leksione, Courant shtuar materiale të tij. Disa njerëz të tillë si Kellogg papëlqyeshme libër. Megjithatë, Friedrichs i cili ishte një student në kohë ka shkruajtur:

... seksionin Courant, kapitulli i tretë - kur I kam mbajtur këtë kapitull, fillova leximin e një mëngjes, unë lexoj në mëngjes dhe natën pa ndalim. Ai ishte libri më lë pa frymë kam lexuar ndonjëherë në matematikë.

Matematikë të tjera të rëndësishme që Courant botuar rreth kësaj kohe ishte punë më eigenvalue, në prova të veçantë të ekzistencës. Në 1924 ai botoi, së bashku me Hilbert, një tekst i rëndësishëm mathematischen Methoden der Physik. Courant Përsëri ishte autori i vetëm dhe kontribut nga Hilbert ishte në formë të notave leksion. Hilbertit 's interesat e kishte lëvizur larg nga fizikës matematikore në këtë kohë dhe ai nuk ka marrë asnjë më shumë se një interes të kaluar që Courant ishte shkruar tekstin. Në 1925, me Friedrichs si asistent i tij, Courant filloi punën në një vëllim të dytë të Courant-Hilbertit.

Nga 1928 e re Matematika Institutit, filloi vitin e kaluar, neared përfundimit. Kjo ishte dedikuar zyrtarisht në 2 dhjetor 1929. Ftuar për të leksion në Shtetet e Bashkuara në 1932 Courant vizitoi universitetet kryesore aty.

Courant u përjashtua nga nazistët Göttingen kur erdhi në pushtet në vitin 1933. Më 30 janar 1933 Hitleri erdhi në pushtet dhe në mars Courant majtë Göttingen për festën e tij të pranverës në Arosa në Zvicër. Ai kishte qenë duke shpresuar jo vetëm që të ketë një pushim, por për të përfunduar vëllimin e dytë të Courant-Hilbertit kur larg nga detyrat e tij në Institutin e Matematikë. Friedrichs ishte me Courant për të ndihmuar me librin. Ngjarjet politike shkatërruar planet e tij, megjithatë, dhe ai u kthye në Göttingen në fillim të prillit për këshilla nga anëtarët e Institutit. Më 7 prill 1933 Shërbimi Civil Ligj, do të thotë e heqjes mësuesit hebrenj nga universitetet, dhe sigurisht edhe për të hequr ato me origjinë hebreje nga rolet e tjera. Gjithë nëpunësve civil të cilët nuk ishin me prejardhje Ariane (duke pasur një gjysh e fesë çifute bërë jo dikush-arian) janë të pensionuar. Megjithatë, kishte një klauzolë që jo përjashtimi përjashtohen-Arianėt që kishin luftuar për Gjermaninë në Luftën e Parë Botërore Sigurisht Courant erdhi nën fjali përjashtim dhe ai pritet të jetë i sinqertë.

Më 5 maj Courant marrë një letër zyrtare duke i thënë atij se ai ishte në pushim të detyruar. Weyl ishte bërë drejtor i Institutit Matematikë dhe ai bërë çdo përpjekje për të rikthyer Courant. Ndërkohë u bënë përpjekje për të ofruar postimet Courant tjetërkund. Ai iu ofrua një pozicion në Stamboll, ai konsiderohet se e mjaftueshme për të bërë një udhëtim atje, por u kthye përfundimisht atë. Ftuar për të Kembrixhit në Angli për një vizitë një vit, ai ka bërë kërkesë për leje (pak e çuditshme që ai ka për të bërë kështu që ai ishte tashmë në pushim të detyruar). Lejen e Tij, e detyruar është ndryshuar për të lënë të zakonshme dhe Courant u nis për në Angli, duke shkuar për në Nju Jork vitin e ardhshëm të Universitetit.

Muajt e para në Nju Jork ishin të vështira. Ai ishte paguar dobët, nuk ka pasur matematikanë të kualitetit të personelit dhe studentëve ai mësoi ai gjeti shumë keq përgatitur. Megjithatë, ai i ftoi si Matematikanë shumë të jetë e mundur për të leksion atje. Me qershor 1935 ai kishte qenë ofruar një post të përhershëm dhe u sugjeroi se ai mund të përpiqet për të ndërtuar një shkollë të fortë diplomuar. Në 1936 ai u ofruar një rang profesori në Universitetin e Nju Jorkut dhe duke pasur parasysh detyrën e ndërtimit të një qendre universitare. Përsëri ai kishte më së shumti një bashkëpunim i suksesshëm me nxënësit e tij. Ai kishte për të marrë më shumë me administratorët edhe në institucionet arsimore dhe financiare për projekt të ketë sukses dhe, edhe pse ai mund bukuri njerëz të tillë ai mund të edhe ta ofendoj, pse ai nuk ka gjithmonë të kuptojnë se ai e kishte bërë këtë.

Courant e ndërtuar një qendër kërkimore aplikuar matematikën në Nju Jork bazuar në modelin Göttingen, duke bërë shumë emërime të reja të tilla si Friedrichs. Matematicienë të shumtë të cilët u detyruan të largohen nga Gjermania në vitet para fillimit të Luftës së Dytë Botërore, u jepet ndihmë nga Courant për të marrë poste të larta në Shtetet e Bashkuara.

Në 1940-41 ai punoi në një libër të ri me Herbert Robbins, një topologist rinj nga Harvardi. Ky libër u Çfarë është matematikë? Dhe të dhënat shikime Courant e matematikës. Synimi i tij, pasi ai shkruan në Parathënie, është për të vendosur lexuesi:

... në një rrugë të drejtë nga shumë elemente për pikë avantazh nga të cilat substancë dhe forcë lëvizëse e matematikës moderne mund të anketuar.

Libri është shumë i suksesshëm si në drejtim të shitjeve dhe komente.

Ndoshta një nga pjesët më të famshme Courant të matematikës nga rreth kohë kjo ishte metodë "e tij të fundme element". Në fakt këtë metodë të parë u shfaq në një provë ekzistencën e një version i hartës teorema Riemann në Hurwitz libër Courant e 1922. Ideja u shfaq përsëri si një shënim në Courant-Hilbertit publikim mathematischen Methoden der Physik në vitin 1924. Aplikimit të parë si një metodë numerike, megjithatë, është dhënë nga Courant në 1943 në zgjidhjen e tij e një problemi rrotullim. Emri "Metoda e fundme" element nuk ishte për shkak të Courant, megjithatë, por duket se vetëm në 1960.

Nga 1947 deri në vdekjen e tij Courant vizitoi Gjermani pothuajse çdo verë. Ai nuk duket të ketë parasysh që kthehen atje, megjithatë, sepse ai dukej i vendosur deri atëherë në mënyrë të vendosur në Shtetet e Bashkuara. Nga 1953-1958 ai ishte drejtor i Institutit të tij të ri të Shkencave matematike në Universitetin e Nju Jorkut, i cili në 1964 u quajt Instituti Courant pas tij. Kjo është e drejtë të thuhet se kjo ishte një arritje shumë më të madhe për Courant se ishte Instituti Matematikë në Göttingen. Në Göttingen ai arriti në një vend të mbushur me Matematikanë e talenteve të pazgjidhura. Në Nju Jork ai filloi me asgjë, pas përjetuar pothuajse shkatërrimin e Institutit Göttingen e tij përmes politikave raciste të nazistëve. Se ai ishte në gjendje të krijojë Institutin Courant duke filluar nga asgjë nuk është një arritje mjaft fenomenale. Ai pësoi një goditje në 19 nëntor 1971, u dërgua në spital në New Rochelle, ku ai vdiq dy muaj më vonë.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland