Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Charles Alfred Coulson

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

13 Dec 1910

Dudley, near Birmingham, England

7 Jan 1974

Oxford, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Charles Coulson 's nënë ishte Annie sinqertë Hancock, një drejtoreshë shkolle dhe vajza e një shpikës. Babai i tij ishte Alfred Coulson i cili u bë kryesore e Dudley teknike College dhe vazhdoi të bëhet një inspektor të kolegjeve teknike. Annie dhe Alfred Coulson kishte dy fëmijë, djem binjake Charles dhe Gjoni. Familje u Methodists dhe Charles dhe vëllain e tij u sollën në një shtëpi shumë e fetare; qëndrimin gjithë Charles për të jeta ishte e dominuar nga edukimi i tij të krishterë.

Çarls u arsimuar në Dudley deri në moshën dhjetë në të cilën i ati kohën e tij u bashkua inspektoratit teknik kolegj për në jug-perëndim Angli dhe familja u vendos në Bristol. Në Bristol ai mori pjesë Përgatitor XIV Shkolla, duke fituar një bursë për të marrë pjesë në Clifton College në vitin 1923. Pesë vjet më vonë ai fitoi një bursë hyrje në Trinity College, Cambridge, ku ai studioi tripos matematikore para se të shkojnë për në studim edhe shkencat natyrore tripos. Ai ishte një student klasa e parë në dy pjesë të të dy provimeve tripos; matematikës në 1931 dhe shkenca natyrore në vitin e ardhshëm. Jo vetëm që ai studim një gamë të gjerë të subjekteve matematikore dhe shkencore, por ai gjithashtu ka gjetur kohën për të luajtur mjaft e kriket dhe të shahut, duke qenë i shkëlqyer në këto dy ndeshje mjaft të ndryshme. Ai gjithashtu u bë kreu i Methodists Universitetin Kembrixh.

Pas diplomimit ai u dha një bursë hulumtim dhe filloi hulumtimet nën RH Fowler. Më vonë ai ndërmori kërkime në teorinë molekulare orbitale nën JE Lennard-Jones. Fituar një shoqëri çmim në vitin 1934, ai u shpërblye me PhD e tij në 1936. Në 1938 ai u martua me Eileen Firence Burrett që ai kishte takuar që të dy ishin të përfshira me Methodists Universitetit. Ajo ishte vajza e një furnizues shtëpi nga Leeds dhe ishte trajnimi në Kembrixh të bëhet mësues në një shkollë. Pak kohë pas martesës së tyre disa lëvizur në Dundee Coulson ku u emërua si ligjërues i lartë në matematikë në Queen's College, një pjesë e University of St Andrews. Si një metodist i devotshëm, Coulson ishte një kundërshtar i ndërgjegjshëm gjatë Luftës së Dytë Botërore. Gjatë kësaj periudhe ai ishte vetëm matematikan aplikuar lënë në stafin, të gjithë të tjerët janë përfshirë në shërbim të luftës.

Në 1941 botoi Coulson Valët. Një llogari matematikore të llojeve të përbashkët të levizjes valëOliver dhe seri Boyd. I [EFR] vet edicionin e shtatë të muajit maj 1955, ribotuan në 1958, që kam blerë në vitin kam hyrë në universitet. Coulson shkruan në Parathënie e Valët:

Objekti i këtij libri është të marrë në shqyrtim nga një pikëpamje elementare si lloje të ndryshme të levizjes valë të jetë e mundur. Në pothuajse çdo rast problemi themelor është e njëjtë, pasi ajo konsiston në zgjidhjen e ekuacionit standardi i levizjes valë; aplikacione të ndryshme ndryshojnë kryesisht në kushtet e përcaktuara në këto zgjidhje. Për këtë arsye është e dëshirueshme që objekt i valëve duhet të trajtohet si një tërësi, në vend se në disa pjesë të dallueshme, tendenca është i pranishëm në këtë drejtim.

Qartë DE Rutherford, i cili mësoi aplikuar matematikën në St Andrews, kanë ndihmuar Coulson i cili i shpreh falenderimet e tij për atë në Parathënie. Le të na tregojnë përmbajtjen e librit 156 faqe: ekuacioni i levizjes valë; Valë mbi vargjet; valë në membranat; valët e gjatësisë në bare dhe kroje, Valët të lëngjeve; valë zanore; valë elektrike; konsiderata të përgjithshme.

Në Coulson 1945 u emërua si pedagog i matematikës në Universitetin College, Oxford, ku ai ishte gjithashtu një shoku në Laboratorin Kimi fizike. Ai u emërua në karrige të sapo formuar të fizikës teorike në King's College, Londër dhe mori postin në tetor 1947. Ai kishte mbajtur lidhjet e tij me St Andrews aplikuar Matematikanë dhe ai botoi një tekst në Oliver dhe seri Boyd, kjo e parë të botuar në 1948. Përsëri unë [EFR] vet një kopje të këtij teksti, këtë herë edicioni i pestë i maj 1985 ribotuan në 1961, që kam blerë në vitin tim të dytë në universitet. Thanks Coulson ET Copson në Parathënie e librit për ndihmën e tij në përgatitjen e tekstit. Ai fillon Parathënie si vijon:

Autor i një libri të energjisë elektrike duhet të vendosin se nga të parë nëse qasja e tij është kryesisht matematike ose fizik; përpjekjet në një sintezë të kënaqshme të dy nuk kanë dëshmuar deri tani shumë të suksesshëm. Libri i pranishëm ka për qëllim të përshkruajë nga fillimi një llogari matematikore në përputhje të fenomeneve të energjisë elektrike dhe magnetizëm. Në shumë aspekte fushë e mbuluar është i ngjashëm me atë të Maxwell 's traktat klasik mbi Energjinë Elektrike dhe magnetizëm. Libri i pranishëm ndryshon nga e tij duke qenë shumë më e shkurtër, në marrjen e një njohuri pune e simbol vektoriale, dhe në bërjen e përdorim kur është e nevojshme të pikëpamja e fizikës moderne atomike.

Teksti fillon në vetvete:

Fakti që një pjesë e qelibar, kur rubbed, do të tërheqë grimcave të vogla të materies, u di 2500 vjet më parë nga Thales e Mileti. Nga ky fakt i thjeshtë eksperimental ka zhvilluar shkenca gjithë elektrostatikë, që është prona e energjisë elektrike në pushim. Në të vërtetë, të energjisë elektrike shumë fjalë rrjedh nga fjala greke për të qelibartë.

Coulson la karrige e tij në Londër, në vitin 1952 kur ai u emërua orgji Ball Profesor i matematikës në Universitetin e Oksfordit, ku ai ishte bërë edhe një shoku të Wadham College. Ai mbajti leksionin e tij të parë të Universitetit më 28 tetor 1952 frymën e matematike e aplikuar. Ai e mbajti këtë post për 20 vjet dhe ka luajtur një rol të madh në ngritjen e Institutit matematike nuk e cila u hap në vitin 1963.

Në vitin 1970 Coulson iu nënshtrua një operacioni për kancer të prostatës. Ai u gjetën dhe në 1972 ai u largua kryetari Ball festë me të pira e matematikës për t'u bërë profesor i kimisë teorike në Oksford. Mjerisht shëndeti i tij ishte përkeqësuar përsëri në kohën që ai mori karrige, dhe kur ai kishte një operacion hernie në korrik 1973 mjekët zbuluan se kanceri ishte kthyer. Ai vdiq nga kanceri në shtëpinë e tij në Oksford.

Rekord Coulson hulumtim është mahnitëse me mbi 400 botime kërkimore duke u shënuar në. Fushën e tij kryesore të hulumtimit ishte në kimi molekulare fizike dhe disa shembuj të letrave të tij janë: Dy-integrals qendër ndodhin në teorinë e strukturës molekulare (1942); Shënim mbi problemin e rastit në këmbë (1947), Shënime mbi përcaktues laike në Teoria molekulare orbitale (1950); vlerësimin e integrals ndodhin në teorinë e strukturës molekulare (1951); përdorimin e marrëdhënieve komutatorin në përcaktimin e funksioneve të valë Shrodingerit (1965) dhe modele matematike (1974). E fundit të këtyre gazetave, botuar në Buletinin e Institutit të matematikës dhe Aplikime saj, analizon modelet matematikore të gravitacionit, duke vrarë bakteret nga rrezatimi, kontrollin e qelizave të kancerit në gjak nga rrezatimi, formën e çelësat, dhe përhapjen e zërave. Në fakt Coulson u zgjodh President i Institutit të matematikës dhe Aplikacionet e saj në vitin 1972 dhe ka mbajtur këtë pozicion deri në vdekjen e tij.

Coulson ishte një expositor talentuar dhe kjo është demonstruar në të gjitha veprat e tij si valë dhe energjisë elektrike të cilat kemi bërë të veçantë të përmendur më lart, dhe edhe shitjen e tij më të mirë-valencë punë të botuar në vitin 1952. Longuet-Higgins shpjegon qartësia e të shkruarit Coulson në parathënie të librit 1974 teoritë e molekulave dhe Solids dedikuar për kujtimin e Coulson:

Mbi të gjitha unë kam qenë i impresionuar me thjeshtësinë e të menduarit Coulson dhe vendosmërinë e tij për të bërë gjërat në mënyrë të qartë se edhe një rishtar munda ta kuptoj idetë thelbësore.

Nderon Shumë u fut në Coulson për kontributin e tij të shquar në matematikë dhe kimi. Ai u zgjodh për të Shoqërisë Mbretërore të Edinburg në 1941 dhe të Shoqërisë Mbretërore të Londrës në vitin 1950. Ai u dha medaljen Davy nga Shoqëria Mbretërore në vitin 1970, dhe Faradei dhe medaljeve Tilden nga Shoqërisë Kimike në vitin 1968 dhe 1969 respektivisht. Ai mori një gradë nderi duzinë.

Megjithatë, nuk duhet të mendojmë se, për shkak Coulson ndërmori një sasi të tillë masive të punës shkencore, ai nuk do të ketë kohë për aktivitete të tjera. Në kundërshtim ai arriti të përshtatet në jetën e tij është në komitetin qendror e Këshilli Botëror i Kishave 1962-1968 dhe kryetar që i Oxfam-1965-1971. Gjithashtu:

Botimet e tij fetare dhe paraqitjet televizive e bëri atë të njohur edhe për publikun. Ai ka gëzuar një jetë të lumtur familjare, dhe ai dhe gruaja e tij hapi shtëpinë e tyre për studentët e tij në shumë raste. Ai ishte i gjatë dhe vendosjen, dhe herë pas here pazakonta në veshjen e tij.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland