Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Jacob Lionel Bakst Cooper

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

27 Dec 1915

Beaufort West, Cape Province, South Africa

8 Aug 1977

London, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Pas shkollor në Cape Town, Afrika e Jugut, Lionel Cooper shkoi në University of Cape Town në 1932. Ai u diplomua me një diplomë në matematikë dhe fizikë që kanë fituar çmime të shumta në matematikë të pastër, të zbatuara matematikë dhe histori. Ai më pas fitoi një bursë për të studiuar në Queen's College, Oxford dhe ai filloi studimet e tij atje në vitin 1935. Përsëri ai fitoi çmime dhe një dallim në teorinë e funksioneve.

Një bursë kërkimit mundësuar atij të punonte për një Phil D.. nën Titchmarsh 's mbikëqyrje. Shkallë u dha në 1940 për Teoria teza dhe aplikimet e integrals Furierit.

Nga 1940-1944 ai ka punuar me kompanisë Aeroplane Bristol duke mos arritur mjekësore për të shërbyer në forcat e armatosura. Pas pedagog në Londër (të dyja në Birkbeck College dhe Imperial College) u emërua profesor i matematikës në Kardif në 1951. Pas lëvizte në Toronto në 1965 ai u kthye në Angli dy vjet më vonë.

Hulumtimi i tij është në një gamë të gjerë të ndryshme, por tema në lidhje me: Teoria e operatorit, transformohet teori, termodinamikës, analiza funksionale dhe ekuacione diferenciale.

Punës Cooper në teori operatorit të ishte në fushën e operatorëve lineare të vërtetë ose komplekse Hilbert spaces. Ai studioi operatorëve të pakufizuar i cili u ngrit nga teoria kuantike. Ai i përgjigjej me Ajnshtajni në mungesë konsekuence logjike në teori kuantike në vitin 1949.

Në fushën e transformuar teori ai punoi për përfaqësimin dhe unike e transformon integrale, të afrimit, dhe nje transformim linear që kënaqë marrëdhëniet funksionale që dalin nga përfaqësime që kanëgrupeve lineare.

Pedagog e tij është përshkruar si më poshtë:

Si lektor ai mund të jetë e vështirë për të ndjekur: nganjëherë sekuencat e ideve erdhi shumë shpejt për komoditetin e atyre që në audiencë me mendimet më pak të shkathët: nganjëherë ai mbivlerësohet njohuri sfond i auditorit të tij. Megjithatë, shumë prej leksioneve të tij janë jashtëzakonisht stimulues dhe ishin plot me njohuri të papritura në tema që po studiohet.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland