Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Edward Foyle Collingwood

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

17 Jan 1900

Alnwick, Northumberland, England

25 Oct 1970

Alnwick, Northumberland, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Edward Collingwood 's prindërit ishin Dorothy Fawcett dhe koloneli Cuthbert George Collingwood. Kolonel Collingwood kishte një karrierë në ushtri, duke komanduar Fusiliers Lancashire në betejën e Omdurman në shtator 1898. Në këtë betejë forca anglo-egjiptian komanduar nga shporet mundi Mahdists dhe vendosur dominimi britanike në Sudan. Collingwood kolonel në pension nga ushtria në vitin 1899, vit para se djali i tij Eduard u lind në pasurive të familjes së Lilburn Tower. Pasuri është në Northumberland në veri të Anglisë, rreth 7 km nga Wooler në rrugën e Alnwick (i cili është rreth 20 km në jug lindje). Edward ishte më i vjetër e prindërve të tij katër fëmijë, të gjithë djemtë, dhe ai u solli deri në pasuri e familjes gëzojnë:

... qitje dhe peshkimit dhe jetën sociale të vendit.

Ne duhet të kini parasysh se nëna e Eduard Dorothy erdhi nga një familje e mirë jashtë, dhe emrin "Foyle" është emri i pronave të tyre të familjes. Dorothy:

... ishte gjithmonë një ndikim të madh në familje.

Collingwood ishte arsimuar në Osborne Detare Royal College, që ai hyri në 1913, duke shkuar në Dartmouth në vitin e ardhshëm. Ai u bashkua dhe u bë një marinës nënoficer marine në 1915 në anijen HMS Collingwood. Kjo anije ishte emëruar pas Collingwood Nën-admirali Nelson Cuthbert i cili ishte i dytë në komandën në betejën e Trafalgar. Zëvendës-admirali Collingwood ishte vëllai i Edward Collingwood e gjyshit të madh, dhe kjo nuk ishte rastësi që Collingwood shërbeu në HMS Collingwood për marrëveshje të veçantë ishte bërë që kjo të ndodhë.

Megjithatë karrierën detare Collingwood erdhi në një fund kur ai ra poshtë një kapanxhë në anije bord, theu dore e tij dhe dëmtuar gjurin e tij, pak para Betejës së Jutland. Ai u transferua në anije spital, invalided pastaj prej Marinës. Përpjekur për të shkuar në Woolwich ai nuk arriti ekzaminim mjekësor kështu, në vitin 1918, ai hyri në Trinity College, Cambridge për të studiuar matematikë.

Collingwood u ndikuar nga këshilltari i tij i studimeve, Hardy në Kembrixh dhe vendosi në fillim në se ai do të ndërmarrë kërkime në matematikë. Ai ishte i ndikuar edhe nga Littlewood, por performanca e tij provim ishte relativisht i varfër dhe kishte marrë vetëm një shkallë e dytë Class në 1922. Edhe pse ka pasur shumë të tjerë në vitin Collingwood së në Kembrixh si Burkill, Ingham dhe Newman, ai duket të ketë pasur pak kontakt me ta. Një mik, Gilbert Ashton, shkrim nga këto ditë, shkruan se Collingwood ishte:

... njohur gjithmonë nga miqtë e tij dhe bashkëkohësit e Trinitetit si "Admiral" ... Mbaj mend admirali si një person të qetë, e rezervuar dhe mjaft i turpshëm ...

Mjeshtër që bën karrocë e përshkruan si Collingwood që sillen si një universitare në:

... ai e mbajti disi i përmbajtur nga bashkëkohësit e tij matematikore, dhe kishte një të plotë, por krejtësisht të veçanta, jeta sociale në mes të një grupi, shumica e të cilëve kishin shërbyer në forcat e ... Ai përdori mjetet e tij private të argëtojë mirë, por kurrë nuk ostentatiously.

Në 1922 shkoi për të Collingwood Aberystwyth me ftesë të WH Young. Ai u dha çmimin Rayleigh nga Kembrixh në vitin 1923 por nuk arriti të marrë një shoqëri. Ishte në këtë kohë që ai përfunduar punën e tij në generalising s teorema e dytë Nevanlinna 'themelore, e cila u bë gazeta e tij të parë në vitin 1924. Dhënë një bursë dolli Ball udhëtimit, ai kaloi 1924-25 në Sorbonne. Pavarësisht nga rezultatet e provimit të tij ai u kthye në Kembrixh të studiojnë për një Ph.D. me Littlewood si mbikqyrësi i tij. Ai mori doktoratën e tij për një tezë të drejtë Kontributet në teorinë e funksioneve përbërëse e rendit fundme në vitin 1929. Nga 1930 ai u emërua steward e Trinitetit dhe i dha kurse të avancuara për funksione integrale dhe meromorphic por nuk dha kurse universitare.

Në 1937 Collingwood majtë Kembrixh dhe u bë e Lartë Sherif e Northumberland. Megjithatë, kur Lufta e Dytë Botërore filloi në 1939, ai u bë një shkencëtar detare. Siç u tha në:

... ai mori vetë në uniformë në fillim të luftës dhe rekordin e tij është mbresëlënëse.

Ai ishte përgjegjës për heqjen e Divizionit në vitin 1943, pastaj shefi i Scientist në Departamentin e minave Admiralty Dizajn në vitin 1945. Për punën e tij të luftës ai u dha CBE dhe mori Legjioni i Meritës nga SHBA në vitin 1946.

Pas luftës ai u kthye në hulumtimet e tij mbi funksionet meromorphic, duke botuar një dokument i rëndësishëm në 1949. Ai pastaj ndërmori punës kërkimore me Maria mjeshtër që bën karrocë në teorinë e vë grumbull. Mary mjeshtër që bën karrocë shkruan:

Unë u përpoq të kontribuojë atë që unë mund të këtë letër ... Përshtypja ime është se ajo ishte shumë më pak se kontributi i tij. Kam bashkëpunuar edhe më vonë në një letër të botuar në vitin 1961 në një aleate temë. ... Kam gjetur veten mjaft në gjendje të kuptojnë rezultatet e thella në teorinë e përcakton nga pikat për të cilat shumë më vonë Collingwood e punës në këtë fushë varet.

Collingwood u përfshinë me dërrasa spital në Newcastle, duke qenë një anëtar themelues i Bordit Rajonal Newcastle Spitalit dhe kryetarët e 1953-1968, pastaj më vonë ai ishte përfshirë me çështjet mjekësore në nivel kombëtar dhe ndërkombëtar. Ai ishte zëvendës-kryetar i Federatës Ndërkombëtare të Spitalit 1959-1967, një anëtar i këshillit të hulumtimeve mjekësore 1960-1968, dhe ai shërbeu në komision mbretërore për arsimin mjekësor 1965-1968. Ai ishte kryetar i Këshillit të Universitetit të Durhamit për shumicën e 1950 dhe 1960's.

Ai u zgjodh për një shoqëri të Shoqërisë Mbretërore në vitin 1965. Ai ka shërbyer gjithashtu në Londër matematike Shoqërisë në shumë mënyra, si një anëtar i Këshillit dhe të Thesarit. Ai shkroi një artikull në 1951 për të shënuar përvjetor i njëqindtë të Shoqërisë. Ai ishte knighted në vitin 1962.

Përkundër këtyre aktiviteteve të shumta Collingwood gjetur ende kohë për hobi të ndryshme. Në veçanti ai kishte një koleksion gjobë prej piktura të shekullit tetëmbëdhjetë, dhe një koleksion prej porcelani kineze. Ashtu si me të gjitha aktivitetet e tij Collingwood bërë një studim të thellë të hobi të tij dhe u bë një ekspert i njohur në porcelan kinez.

Karakterin e tij është përshkruar në:

Collingwood ishte dashur dhe admiruar edhe për arritjet e tij dhe për kënaqësinë e kompanisë së tij. ... kishte fuqitë e mëdha intelektuale të cilat ia ka mundësuar të arrijë përsosmërinë në aktivitete të ndryshme të realizuar në paralele dhe jo në seri. Lindur në Glendale në Northumberland, ai mbeti një bashkatdhetarët në zemër me njohuri praktike e pylltarisë, bujqësisë dhe kopshtarisë. ... Ai mbeti një beqar në pikëllimin e partnerëve vallëzimi shumtë, të cilët kishin qenë entranced nga waltzing e tij!

Dalja e tij është përshkruar në:

Collingwood ishte i shkurtër dhe të ndershme dhe eci me hapa të gjatë. Ai në fillim u bë shumë tullac.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland