Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Paul Joseph Cohen

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

2 April 1934

Long Branch, New Jersey, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Paul Cohen ishte një student në Brooklyn College nga 1950 deri 1953. Ai studioi për shkallën master të tij në Universitetin e Çikagos, duke u dhënë shkallën në vitin 1954. Vazhdojnë të studiojnë në Çikago për të doktoraturës së tij ai u dha doktor e tij në 1958. Temat e tij tezën e doktoraturës në Teoria e unike e trigonometrike Seria ishte shkruar nën mbikqyrjen e Antoni Zygmund.

Në 1957, përpara dhënies së doktoraturës së tij, Cohen u emërua një instruktor në Universitetin e Rochester për një vit. Ai pastaj kaloi vitin akademik 1958-59 në Massachusetts Institute of Technology para se të shpenzimeve si shokët e 1959-61 në Institutin për Advanced Study at Princeton.

Në vitin 1961 Cohen u emërua në fakultetin në Universitetin e Stanfordit, duke u graduar profesor atje në vitin 1964. Në 1966 Cohen u dha një Medaljen e Fushat në Kongresin Ndërkombëtar të matematikanëve në Moskë për punën e tij themelore mbi bazat e teorisë së caktuar.

Cohen përdorur një teknikë të quajtur "detyruar" që të dëshmojnë në teorinë e pavarësisë set aksiomë e zgjedhjes dhe hipotezes përgjithësuar e vazhduar. Problemi ishte hipoteza e vazhduar e parë të Hilbertit 's 23 njohur problemet dorëzuar Kongresit të dytë ndërkombëtar të matematikanëve në Paris në vitin 1900. Hilbertit 's fjalim i njohur Problemet e matematikës sfiduar (dhe sot akoma sfida) Matematikanë për zgjidhjen e këtyre pyetjeve themelore dhe Cohen ka dallim të zgjidhjes së problemit 1.

Medaljen Fushat nuk ishte çmimin e parë që Cohen marrë. Në vitin 1964 ai u nderua me Çmimin e lire Bôcher nga Shoqëria American Mathematical:

... për gazetë të tij, mbi një supozim të Littlewood dhe masat idempotent, American Journal of Mathematics 82 (1960), 191-212.

Tre vjet më vonë, në 1967, Cohen ka marrë Medaljen Kombëtare të Shkencës. Ai ka qenë gjithashtu zgjedhur për të Akademisë Kombëtare të Shkencave.

Përveç punës së tij në teorinë e caktuar, Cohen ka punuar në ekuacione diferenciale dhe analiza harmonike.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland