Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Edward Cocker

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

1631

England

22 August 1676

London, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Edward Cocker punuar në Londër, si një gdhendës, mësim shkrim dhe aritmetikë. Ai gjithashtu shkroi poezi dhe ishte një calligrapher aftë me talent të konsiderueshëm artistik që ia ka mundësuar të bëjë një kopje të jetesës prodhimin e-libra.

Në vitin 1657 ai ishte gjallë ():

... në anën jugore të varrezë e Shën Palit, mbi kundër Zinxhiri St Paul's ... ku ai mësoi artin e të shkruarit dhe arithmetick në një mënyrë të jashtëzakonshme.

Në 1664 ai u zhvendos hendek Lane, ende afër varrezë e Shën Palit. Sigurisht ai nuk të mbetet gjatë në adresën e tij të ri pasi ai është i përmendur në letrat e Collins për Wallis në 1666 dhe 1667 dhe deri në atë kohë ai ishte gjallë në Northampton. Ne nuk e dimë të lëvizjeve të tij nga kjo kohë deri sa ai ishte kthyer në Londër në vitin 1674, kur ai filloi një shkollë publike afër Southwark Shën Gjergjit.

Cocker prodhuar mbi 20 copybooks dhe, sipas ekspertit A shërojnë:

... ai i kënaqur që qëndis librat me krijesat e fantastike, zogj ekzotike ... nyjet e tij dhe lulezon janë pjesë e mrekullueshme e stil shkrimi i bollshëm.

Përveç kopje-libra Cocker ka shkruajtur Urania Cocker dhe moralit Cocker's (1675) i përbërë nga rimues couplets. Në këtë punë të fundit ai shkruan:

Arithmetick le një njeri kuptoni
Dhe pas kësaj, komandë Gjeometri.
Pastaj le të kthehet astronom dhe të provojë
Sa shumë janë fix'd Stars, sa shumë lëvizje.
Next një sondazh gjeograf Tokës Globe
Gjatë kërkuar, unfound Longitude display.
Apollo e lirë tjetër le të marrin në dorë,
Dhe të gjithë shpirtit të lartë-simpatik Aires komandës.
Po, le të të gjitha arteve, por të gjithë janë tym
Për atë që ka asnjë para në Poke e tij.

Në vitin 1664 ai botoi Tutor me shkrim dhe arithmetick i cili përmbante 7 faqe të tekstit në kaligrafi dhe 49 faqet më aritmetikë. Puna e tij më të njohura, megjithatë, ishte Aritmetike Cocker e cila vrapoi në më shumë se 100 edicioneve gjatë një periudhe prej rreth 100 vjet. Ajo u botua në vitin 1678, pas vdekjes së Cocker, edituar nga John Hawkins. Një fraza sipas saktësisht ishte përdorim të përbashkët për shumë vite, kjo do të thotë absolutisht të sakta.

Botues i edicionit të parë të 1678 Aritmetike Cocker së, John Hawkins, ka shkruajtur dy librat e tij, Clavis Commercii (1689) dhe Shkollën Anglisht-master compleated (1692), si dhe redaktimi edicionin e tretë e Jonas Moore 's Arithmetick ( 1688). Ai ka qenë deklaruar se ai ishte autori, në vend se Cocker, e Aritmetike Cocker's.

Parë për të sugjeruar se Aritmetike Cocker ishte shkruar nga John Hawkins ishte De Morgan. Ajo ishte në 1847 se De Morgan botoi pohimin e tij, duke i dhënë një listë të gjatë të arsyeve, duke deklaruar:

Unë jam i kënaqur të përkryer që saktësisht të Aritmetike është një falsifikim i Hawkins ...

Ndër arsyet e tij ishte se Parathënie Cocker thotë se ai është tani botuese e punës, ndërsa Parathënie Hawkin thotë se Cocker refuzoi të botojë. Megjithatë, disa, të tilla si Salmon, mbrojti Hawkins dhe argumentoi kundër De Morgan. Për shembull ai kundërshtoi pikë më lart duke thënë se Parathënie saktësisht duhet të jetë vërtetë ndryshe Hawkins nuk do të kishte qenë aq budalla që të ketë dy Parathënie e kundërshtojnë njëri-tjetrin. Artikull të kohëve të fundit, e cila është një kënaqësi për të lexuar, argumenton bindshëm se:

Studim tani tregon se ka pak dyshim se ajo ishte me të vërtetë punojnë saktësisht të.

Historia është komplikuar nga fakti që librat e tjera do të duken që pretendojnë të jenë nga Cocker Shkolla Accomplish'd. Cocker e-Master u shfaq në 1696 ndërsa Fjalor Anglisht Cocker duket në 1704. Këto nuk janë pothuajse me siguri për shkak të Cocker por janë shkruar për të cash-it në në shitjet e lartë se emri Cocker të prodhuar.

Cocker vdiq pa para në Poke e tij të cituar fraza e tij. Si Wallis shkruan në:

Më pas ai mund të ketë pësuar humbje materiale në zjarr dhe kanë pasur shpenzime të removals të njëpasnjëshme. Ai gjithashtu mund të ketë shpenzuar extravagantly. Ai pushtoi "disa Dorëshkrimet zgjedhje, dhe një Mbledhja e madhe e autorëve Shtypur në disa gjuhë ... Në çdo rast, ai vdiq në borxhe, 'brenda rregullave "të burgut Vend mbretit, i cili ishte vendosur në Southwark, fraza cituar të thotë se të burgosur kishin blerë të drejtën për të jetuar në një distancë të shkurtër të burgut. Veprim saktësisht për të Southwark ndoshta ishte një fuqi e, konsekuent në varrim e tij për borxhin.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland