Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

William Gemmell Cochran

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

15 July 1909

Rutherglen, Scotland

29 March 1980

Orleans, Massachusetts, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

William Cochran mori Universitetin e Glasgout Konkurrencës Bursary në vitin 1927 dhe ai ishte i vendosur të parë. Dhënien e një bursary lejuar atij të marrë shkallën e tij të parë në Glasgow dhe ai u dha një MA në matematikë dhe fizikë në vitin 1931. Ai fitoi medaljen e Logan për nxënësit më të mirë në Fakultetin e Arteve dhe fitoi një bursë për të studiuar matematikë në Kembrixh.

Në Kembrixh ai u Gjoni Wishart 's natyrisht në statistika matematike, pastaj do të vazhdojë të marrë një kurs praktik në Shkollën e Bujqësisë. Në vitin 1934 ra Fisher majtë Rothamsted eksperimentale Stacioni për të pranuar karrige Galton në University College, Londër dhe Frank Jets u bë kryetar në Rothamsted. Cochran ishte ofruar postin vakant, por ai ishte ende nuk ka përfunduar kursin e tij e doktoraturës në Kembrixh. Jets më vonë ka shkruajtur:

... kjo ishte një masë e kuptim të mirë se ai pranoi argumentin tim se nje PhD, madje edhe nga Cambridge, ka pak dëshmi e aftësisë kërkimore, dhe se Kembrixhit kishte në atë pak kohë për të mësuar atë në statistikat që nuk mund të jetë mësuar shumë mirë nga puna praktike në një institut kërkimi.

Cochran pranuar postin në Rothamsted ku ai ka punuar për 5 vite në dizajnet eksperimental dhe teknikat e hulumtimit mostrës. Gjatë kësaj kohe ai ka punuar nga afër me Jets. Në këtë kohë ai edhe e kishte mundësinë për të punuar me Fisher i cili ishte një vizitor i shpeshtë në Rothamsted.

Cochran vizitoi Laboratorin Iowa Statistikës në vitin 1938, atëherë ai pranoi një post statistikave atje në 1939. Detyra e tij ishte për të zhvilluar programin e diplomuar në statistikat brenda Departamentit Matematikë. Në 1943 ai u bashkua me ekipin Wilks kërkimeve në Princeton.

Në Princeton ai u përfshi në punën e luftës shqyrtimin probabilities nga hitet e në luftë në det. Me 1945 ai ishte duke punuar në strategjitë e bastisje bombardimet.

Ai u bashkua me të sapo krijuar North Carolina Instituti i Statistikave në vitin 1946, përsëri për të zhvilluar programin e diplomuar në statistika. Nga 1949 deri 1957 ai ishte në Universitetin Johns Hopkins në karrige e biostatistics. Këtu ai ishte shumë i përfshirë në aplikimet mjekësore e statistikave në vend se aplikimi bujqësor kishte studiuar më parë.

Nga 1957 deri në pension në vitin 1976 ai ishte në Harvard Cochran. Detyra e tij fillestare ishte të ndihmonte në krijimin e një departamenti i statistikave, diçka që ai e kishte shumë përvojë me këtë kohë. Ai kishte bërë gati një profesionist në fillimin e statistikave brenda universiteteve në SHBA.

Cochran bëri shumë për të nxitur e statistikave në SHBA. RL Anderson në përmbledh kontributin Cochran si vijon:

Cochran ishte se gjë e rrallë, një njeri me dy mendje të mprehtë dhe dëshirë të përdorin atë për të mirën e njerëzimit. Zyra e tij ishte gjithmonë i hapur për të studenti luftojnë, shkencëtar ngatërrohen, apo qytetari kureshtar.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland