Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

John Henry Coates

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

26 Jan 1945

New South Wales, Australia

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

John Coates ishte arsimuar në Australi, marrja e një B.Sc. nga Universiteti Kombëtare Australiane. Nga Australia ai shkoi në Francë ku ai ka studiuar në Supérieure Ecole Normale në Paris. Të punojmë për doktoraturë tij, ai kaloi në Angli, ku ai ndërmori kërkime në Universitetin e Kembrixhit që studjojnë në Trinity College. Disertacioni i tij i doktoratës është shquar një pjesë e punës për p-analoge adic e Baker 's metodë.

Vazhdueshëm të lëvizin raundin e disa prej qendrave kryesore për hulumtim matematikore, Coates marrë një pozicion si asistent profesor i matematikës në Universitetin e Harvardit në Shtetet e Bashkuara në vitin 1969. Nga Harvard ai shkoi në Universitetin e Stanfordit në vitin 1972, ku ai ishte një profesor, dhe, pas një mëtejshëm tre vjet ai u kthye në Angli për të marrë një lectureship në Universitetin e Kembrixhit në vitin 1975. Ai u bë një shoku të Emmanuel College gjatë kësaj periudhe në Kembrixh dhe ishte gjatë kësaj kohe që Andrew Wiles ishte nxënës e tij kërkimore.

Në këtë fazë Coates ishte kthyer për të punuar në një nga tre universitetet që ai kishte studiuar në dhe me të vërtetë ai ka vazhduar me këtë model në vitin 1977 kur ai u emërua si profesor në Universitetin Kombëtar Australiane. Megjithatë, ai nuk e bëri të qëndrojë për kohë të gjatë në vendin e tij në shtëpi, duke u kthyer në Francë në vitin 1978 në një rang profesori në Universitetin e Parisit XI në Orsay. Në vitin 1985 ai mori qëndrimet e profesor dhe drejtor i matematikës në Supérieure Ecole Normale. Në të njëjtin vit ai u zgjodh për një shoku të Shoqërisë Mbretërore të Londrës.

Coates Në 1986 u kthye në Kembrixh, kur ai u emërua Kryetar Sadleirian e Matematika dhe ai u zgjodh edhe shokët e Emmanuel College në Kembrixh për herë të dytë. Në vitin 1991 ai u bë Drejtor i Departamentit të pastra Matematikë dhe Statistikë matematike në Kembrixh.

Publikimet e parë Coates e mëdha matematikore ishin në 1966-67, kur ai botoi katër artikuj mbi përafrimin e funksioneve algjebrike. Pastaj, së bashku me një Baker, ai zgjeruar Mahler 's punojnë në pjesët e pjesshëm të kompetencave të numrave racional. Në punë të tjera ai dukej në probleme në lidhje me pronat e fushave algjebrike numrit të K-Teoria algjebrike.

Ai pastaj provoi disa raste të veçanta të Weil 's hamendje në kthesa eliptik. Ai ka punuar në Iwasawa 's teori dhe shkroi një numër artikujsh me Andrew Wiles botuar rreth 1977-78 përfshirë Kummer kriter për numrin Hurwitz, reciprocitetit ligjet eksplicite dhe mbi p-L adic-funksionet dhe njësitë eliptik. Siç u tha në:

Neni 1977 e tij në hamendjet e Birch dhe Swinnerton-Dyer, të shkruar së bashku me nxënësit e tij kërkimore Wiles Andrew, ishte një kontribut të rëndësishëm në teori numër i cili futi një veshje kalorësi e metodave të reja në fushën e kthesa eliptik.

Wiles kishte studiuar për doktoraturë e tij nën Coates në Kembrixh nga 1974 dhe kjo provohet një lidhje e rëndësishme në fillesa të ndryshme të cilat çuan në provë Wiles 'e Teorema e fundit Fermat's. Gjatë punës 1980 Coates ishte i shqetësuar me kthesa eliptik, teoria e Iwasawa dhe p-L adic funksioneve, të gjitha punët lidhur ngushtë me drejtimin që përfundimisht do të japin dëshmi të teoremen e fundit Fermat's. From:

Njohuritë Coates së në teorinë e Iwasawa katrore simetrike e një kurbë eliptike qenë i dobishëm në prova të kohëve të fundit nga Wiles e Shimura-supozim Taniyama për kthesa semistable eliptik mbi Q.

Jo vetëm që është një studiues i shquar Coates, por ai gjithashtu ka një reputacion si një mësues i cilësisë më të lartë:

John Coates është një mësues i frymëzuar dhe expositor i cili ka bërë kontribute vendimtare për trajnimin e studentëve kërkimit dhe kolegët e vogël, shumë prej të cilëve kanë shkuar për në karrierën e frytshme hulumtuese.

Përsëri kontributin e tij si një redaktor i veçuar për lavdërim në:

Ai ishte për shumë vite një redaktor energjike dhe aktive të Inventiones Mathematicae, një nga revista Kryeministri i matematikës kërkimore, shpesh duke bërë përmirësime stilistike vendimtar për artikuj të cilën ai konsiderohet i rëndësishëm, por e pamjaftueshme hartuar mirë.

Coates shërbeu si president i Shoqërisë matematike në Londër gjatë vitit 1988-90 dhe si zëvendës-president i Bashkimit Ndërkombëtar matematik 1991-1995. Gjatë 1992-94 ai shërbeu si një anëtar i Këshillit të Shoqërisë Mbretërore, më pas, në 1996, ai shërbeu në një grup i ngritur nga Shoqëria Mbretërore për të shqyrtuar sistemin vlerësim përdoret për kërkime financim. Matematike në Londër Shoqëria dhënë Coates Whitehead Çmimi i lartë i tyre në vitin 1997:

... për kërkimin e tij themelore në teorinë numër dhe për kontributin e tij shumë të jetë matematikore si në Mbretërinë e Bashkuar dhe ndërkombëtarisht.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland