Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Benoit Paul Emile Clapeyron

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

26 Feb 1799

Paris, France

28 Jan 1864

Paris, France

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Emile Clapeyron u arsimua në Ecole Polytechnique nga i cili ai u diplomua në 1818. Ai pastaj shkoi në Ecole des Mines, ku u formua si një inxhinier së bashku me shokun e tij Gabriel Lame.

Lame Clapeyron dhe së bashku shkuan në Rusi në 1820. Alexander I of Russia kishte ngritur një ekip të inxhinierëve për përmirësimin e rrugëve dhe urave të Rusisë dhe ai u kthye në Francë për të siguruar ekspertizë në mësimdhënie dhe udhëheqës të ekipeve të formuar rishtazi. Clapeyron dhe Lame shkuan në Shën Petersburg, ku Ecole des Travaux publiku ishin krijuar dhe këto ata mësohen si të pastër dhe aplikuar matematikën. Ata të dy të angazhuar edhe në drejtimin e punës të ndërtimit, si dhe pedagog.

Dy Clapeyron dhe Lame mbeti në Rusi për 10 vjet. Gjatë kësaj kohe ata shkruan e botuan të përbashkët matematikore dhe punë inxhinierike në një numër gazetash. Ata lanë pas revolucionit të 1830, kur pikëpamjet e tyre politike bërë ata të ndjehen të padëshirueshme. Ata u kthye në Francë, në një kohë kur hekurudhat ishin vetëm fillimi që do të ndërtohet, por në fillim kishte dështimet e sipërmarrjeve janë ekonomike. Ata kanë vizion për të parë të ardhmen e madhe në hekurudhat e para filluan të shkojnë në një studim të problemeve inxhinierike të lidhura me zhvillimin e tyre.

Clapeyron propozoi një linjë hekurudhore nga Paris St Germain dhe për të kërkuar financim për projektin. Megjithatë, para se financimi u marrë ai ishte ofruar një karrige në Ecole des Mineurs në St Etienne. Në vitin 1835 ndërtimin e linjës nga Parisi në St Germain është autorizuar dhe Clapeyron dhe Lame u vënë në krye të projektit. Lame u ofruar kryetar i fizikës në Ecole Polytechnique menjëherë pasi ata filluan punën e tyre dhe Clapeyron u la në krye sipërmarrje.

Në 1836 Clapeyron, i cili e specializuar në projektimin lokomotiva me avull, shkoi në Angli për të rregulluar për ndërtimin e disa lokomotiva specialist. Clapeyron kontaktuar Stevenson, më i njohur i ndërtuesve të lokomotiva, por Stevenson gjeti harton Clapeyron shumë i vështirë dhe nuk pranoi kontratën. Clapeyron pastaj iu Sharp, Roberts, dhe kompanisë, një firmë e cila bërë lokomotiva hekurudhor në një nga aplikimet më të hershme të përdorimit të pjesëve të këmbyeshëm. Vazhdimi me projektin e tij të kthimit të tij në Francë, Clapeyron zgjeruar aktivitetet e tij në projektimin e urave metalike.

Në 1844 Clapeyron u emërua profesor në Ecole des Chaussées Ponts et pas, në 1848, ai u zgjodh në Akademinë e Shkencave të Parisit. Ai shërbeu në Akademinë e shumë komisioneve, në veçanti që shërbejnë në komitetin e cila i dha çmimin e mekanikës. Ai gjithashtu ka shërbyer në një komision hetues ndërtimin e Kanalit të dhe më pak nga një komision i cili konsiderohet si motorë me avull mund të përdoret në marinë.

Clapeyron shprehu Sadi Carnot 's ide të ngrohjes analytically, me ndihmën e përfaqësive grafik, në 1834. Sadi Carnot 's punës është praktikisht i panjohur para Clapeyron letër në të cilën ciklit Carnot është dhënë në formulimin e matematike. Kjo punë e Clapeyron kishte ndikime të rëndësishme mbi Thomson dhe Clausius kur rëndësinë e saj për ligjin e dytë të termodinamikës u bë i dukshëm. Lidhje Clapeyron, një ekuacion diferencial që përcakton ngrohjes e vaporisation e lëngshme, është emëruar pas tij.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland