Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Nikolai Grigorievich Chebotaryov

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

15 June 1894

Kamenets-Podolsk, Ukraine

2 July 1947

Moscow, USSR

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Nikolai Chebotaryov (ose Chebotarëv) dashuria e matematikës filluar në lidhje me moshën 15 vjet. Nëna e tij ishte një ndikim të madh në arsimimin e tij dhe mungesa e saj e njohurive të matematikës duket se ka qenë një nga arsyet kryesore që Nikolai shkoi në atë drejtim. Sëmundjeje ndërprerë shkollimin e tij dhe ai kaloi dimrin e 1910-11 në Itali me nënën e tij shëruar nga pneumonia.

Nikolai hyri në Universitetin e Kievit në 1912 ku ai u bë një student i Varri. Ai u dhënë shkallën e tij në vitin 1916, atëherë një diplomë master në 1918. Në këtë kohë ai fituar një jetesë më jep mesimin privat dhe të mësimdhënies në shkolla.

Në 1921 ai shkoi në Odessa për të ndihmuar prindërit e tij, dhe vitin e ardhshëm babai i tij vdiq. Në këtë vit, 1922, Nikolai ishte për të provuar teoremen e për të cilat ai është i njohur mirë, teorema dendësinë, e cila kishte qenë conjectured nga Frobenius në një letër të shkruar në 1880, por botohet vetëm në 1896. Teorema e densitetit përgjithësuar Dirichlet 's Teorema mbi primes në një progresion aritmetik duke i dhënë një metodë që përdoret nga Artin në vitin 1927 në të drejtën e tij të reciprocitetit, një rezultat konsiderohet si rezultat i fushës kryesore teori klasës.

Nga 1924 Nikolai kishte një punë të përhershme në Moskë, por ai ishte emëruar në postin Egorov ishte shkarkuar nga për arsye politike. Kjo ishte një situatë të pakënaqur dhe Chebotaryov dha dorëheqjen pas disa muaj. Ai u kthye në Odessa dhe gjeti një post të paguar dobët sekretarisë. Ai ka arritur të marrë pjesë në një takim të Shoqërisë gjermane matematike në Danzig në 1925 ku ai u takua Emmy Noether, Hensel dhe Hasse. Pas takimit ai u takua në Berlin Schur pastaj vizitoi Göttingen.

Chebotaryov marrë doktoraturë e tij nga Akademia e Shkencave e Ukrainës me një tezë e doktoraturës në bazë të 1922 rezultati i tij, teorema densitet. Ai u bë profesor në Universitetin Kazan në vitin 1928 që është ofruar postimet në të dy Kazan dhe Leningradit. Ai mbeti në Kazan gjithë jetën e tij.

Chebotaryov punuar në algjebër e polynomials, në veçanti shqyrtimin e shpërndarjes së zero. Ai gjithashtu studioi teori Galois shkruar një vëllim dy teksti bazë Galois Theory (1934, 1937) dhe duke qenë duke lëvizur në fuqi që përkthimi i parë i Galois 's punon në rusisht në 1936. Punë të tjera të rëndësishme ishte në grupe të gënjej, dhe për këtë temë shkroi parë rus tekst Teoria e grupeve të gënjej (1940), Ai gjithashtu bëri punë të rëndësishme për problemin inversi Galois dhe teorinë e resolvants.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland