Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Tommaso Ceva

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

20 Dec 1648

Milan, Italy

3 Feb 1737

Milan, Italy

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Tommaso ceva ishte vëllai i Giovanni ceva. Në moshën pesëmbëdhjetë ai hyri në Shoqërinë e Jezusit. Edukimi i tij ishte plotësisht brenda rendit jezuit dhe ai mori një diplomë në teologji.

Tommaso ceva u bë profesor i matematikës dhe retorikës në Kolegjin jezuit të Brera në Milano dhe mësoi atje për më shumë se dyzet vjet. Studenti i tij më i famshëm në këtë College në Milano ishte Saccheri.

Punë matematike Tommaso ceva është përmblodhi në Opuscula Mathematica (1699) i cili shqyrton gjeometri, graviteti dhe aritmetikë. Ai synon gjithashtu një instrument për të ndarë një kënd të drejtë në një numër të caktuar të pjesëve të barabarta.

Ceva korrespondonin me Matematikanë disa të tjera duke përfshirë Viviani dhe grandi.

Ai ishte një poet vuri në dukje, latinisht e tij poemë Puer Jezusi duke u përkthyer në shumë gjuhë. Në fakt ai duket se ka kaluar më shumë kohë për prodhimin e prozë latinisht se ai bëri matematikë.

Ai ishte bërë një shoku të Arcadia në 1718. Kjo akademi letrare italiane u themelua në Romë në vitin 1690 për të promovuar një stil më të natyrshme, e thjeshtë poetik.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland