Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Bonaventura Francesco Cavalieri

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

1598

Milan, Duchy of Milan, Habsburg Empire (now Italy)

30 Nov 1647

Bologna, Papal States (now Italy)

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Bonaventura Cavalieri u bashkua Jesuati fetare rendit në Milano në vitin 1615, ndërsa ai ishte ende një djalë. Në vitin 1616 ai transferohet në manastir Jesuati në Pisa. Interesin e tij në matematikë është stimuluar nga Euklidi 's punon dhe pas takimit të Galileos, e konsideronte veten dishepull i astronom. Takim me Galileo u ngrit nga Kardinalit Federico Borromeo që e panë qartë gjeni në Cavalieri, ndërsa ai ishte në manastir në Milano.

Në Pisa, Cavalieri u mësoi matematikën nga Benedetto Castelli, një pedagog i matematikës në Universitetin e Pizës. Ai mësoi gjeometri Cavalieri dhe ai tregoi premtim i tillë që ndonjëherë Cavalieri mori Castelli e ligjërata në universitet.

Cavalieri aplikuar për karrige e matematikës në Bolonjë në vitin 1619, por nuk ishte e suksesshme që ai u konsiderua si shumë i ri për një pozicion të këtij vjetërsi. Ai gjithashtu nuk arriti të marrë karrige të matematikës në Pizës Castelli kur u nis për në Romë.

Në 1621 Cavalieri u bë një dhjak dhe asistent të Kardinalit Federico Borromeo në manastir në Milano. Ai mësoi teologji atje deri në 1623 kur ai u bë para e Shën Pjetrit në Lodi. Pas tre vjet në Lodi ai shkoi në manastir Jesuati në Parma, ku ai ishte për të shpenzuar tre vjet.

Në 1629 Cavalieri u emërua në karrige e matematikës në Bolonjë, por në këtë kohë ai kishte zhvilluar tashmë një metodë e indivisibles i cili u bë një faktor në zhvillimin e gur integrale.

Teoria Cavalieri e indivisibles, të paraqitur në Geometria tij yll promota continuorum indivisibilibus quadam ratione i 1635 ishte një metodë zhvillimin e Arkimedit "për lodhje duke inkorporuar Kepler 's teorinë e sasive të vogla infinitesimally gjeometrike. Kjo teori lejuar Cavalieri për të gjetur thjesht dhe shpejt zonë dhe vëllimit të figurave të ndryshme gjeometrike.

Metoda e indivisibles nuk ishte vënë në baza rigoroze dhe libri i tij ishte sulmuar gjerësisht. Në përgjigje Cavalieri përmirësuar publikimin e tij ekspozitë Exercitationes seks geometricae e cila u bë burim kryesor për Matematikanë shekullin e 17-të.

Cavalieri ishte gjithashtu kryesisht përgjegjës për futjen logarithms si një mjet kompjuterike në Itali përmes librin e tij Directorium Uranometricum Generale. Tryezave e logarithms që ai botoi përfshirë logarithms e funksioneve trigonometrike për përdorim nga astronomët.

Cavalieri gjithashtu shkroi në seksione konik, trigonometri, optika, astronomi, dhe astrology. Ai ka zhvilluar një rregull i përgjithshëm për gjatësinë fokusuese të lente dhe përshkroi një teleskop që reflekton. Ai gjithashtu ka punuar në një numër të problemeve të lëvizjes. Ai madje ka publikuar një numër të librave të astrologjisë, një në 1639 dhe një tjetër, puna e tij të fundit, Trattato della ruota planetaria Perpetua në vitin 1646.

Cavalieri korrespondonin me shumë matematikanë duke përfshirë Galileos, Mersenne, Renieri, Rocca, Torricelli dhe Viviani. Korrespondencën e tij me Galileo përfshin të paktën 112 shkronja. Galileo menduar shumë për atë shkrim

pak, nëse ka, që nga Arkimedi, kanë delved sa më shumë dhe aq thellë në shkencën e gjeometrisë.

Ndoshta studenti më i famshëm Cavalieri u Stefano degli Angeli. Ai studioi me Cavalieri në Bolonjë në një kohë kur Cavalieri ishte mjaft i vjetër dhe që vuajnë nga artriti. Angeli shkroi shumë nga letra që i dërgoi Cavalieri Matematikanë kolegët e tij gjatë kohës së tij të studimit.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland