Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Carlo Alberto Castigliano

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

9 Nov 1847

Asti, Piemonte, Italy

25 Oct 1884

Milan, Italy

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Alberto Castigliano zhvendosur nga rajoni i lindjes së tij, Piemonte në Itali veriperëndimore, të Institutit Teknik të Terni ne 1866. Pas katër vjet në Terni, në Umbria, Castigliano u zhvendos në veri përsëri, këtë herë për të bërë një student në Politeknik i Torinos. Pas tre viteve të studimit në Torino ai shkroi një disertacion në 1873 Intorno ai sistemi elastici për të cilën ai është i famshëm.

Pas diplomimit nga Politeknik të Torinos, Castigliano ishte punësuar nga Hekurudhat e Veriut italiane. Ai kryesoi zyrën përgjegjëse për artwork, mirëmbajtjen dhe shërbim dhe punoi aty deri në vdekjen e tij në një moshë të re.

Në disertacionin e tij të duket një teoremë që është quajtur tani pas Castigliano. Kjo është deklaruar si:

... derivati pjesor i energjisë tendosje, duke e konsideruar si një funksion i forcave të aplikuar duke vepruar në një strukturë linear elastik, me lidhje me një prej këtyre forcave, është e barabartë me zhvendosje në drejtim të forcave të pikës vet të aplikimit.

Castigliano rezultatet e përmbajnë parimin e punës të paktën si një rast i veçantë dhe kjo ishte për të çojë në një mosmarrëveshje me Menabrea në të cilën Castigliano erdhi edhe më pak se ai kishte shpresuar. Si BA Boley shkruan në:

Është e qartë se Menabrea 's parim mund të konsiderohen të jenë të përfshira në teorema Castigliano së, për më tepër, Menabrea' s prova nuk ishin të kënaqshme dhe kanë qenë në fakt modifikuar në mënyrë të përsëritur nga ai.

Sigurisht kur Menabrea tentativë tjetër provë e parimit të tij në vitin 1875 ai përdori rezultatet Castigliano referencë e tij, por vetëm për të Castigliano ishte në një shënim. Castigliano nuk e gjeni këtë të kënaqshme dhe e kundërshtoi për të mungesës së njohjes që i është dhënë nga Menabrea. Kremones kryesoi një takim të veçantë të Accademia dei Lincei që ishte kërkuar për të gjykuar nëse Menabrea kishte vepruar me të vërtetë në mënyrë të padrejtë ndaj Castigliano. Kremones nuk ka gjetur në favor të Castigliano, duke deklaruar vendimin e komisionit:

Mr Castigliano mund të ketë nderin të ketë bërë një pjesë të mirë të punës: askush nuk do të jetë në gjendje që të marr me vete nga Anëtar Menabrea meritë e ka bërë popullore dhe të përdorimit të përbashkët një parim i përgjithshëm, i cili me siguri është e destinuar të marrë gjithnjë e më të gjerë aplikimi .

Edhe pse Kremones mund të ketë qenë e drejtë duke thënë se në kredi për parim duhet të shkoni në Menabrea, pretendimet e tij se Menabrea ka meritë e popullor është duke i bërë ata më pak të caktuara. Si BA Boley thotë në kur ai përmbledh kontributin e Castigliano:

Për të vlerësuar rëndësinë e kontributit të tij, megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se, edhe pse ka një vlefshmëri në Kremones 's dhënia e popullarizimin e metodave të energjisë për të Menabrea, është pikërisht në këtë drejtim që excels Castigliano. Ai zgjidhet një numër të problemeve strukturore të mahnitshme nga metodat e tij.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland