Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

John William Scott Cassels

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

11 July 1922

Durham, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

JWS Cassels ati ishte drejtor i Bujqësisë në County Durham në veri të Anglisë. Ai mori pjesë Kryqi Neville Këshilli i Shkollës në Durham dhe prej andej ai shkoi në Shkollën Xhorxh Heriot në Edinburg, ku ai përfundoi shkollimin e tij. Ai pastaj hyri në Universitetin e Edinburgut, diplomohen me një MA në 1943. Me qëllim të studimit për doktoraturë Cassels e tij hyri në Trinity College të Kembrixhit, duke u dhënë një Ph.D. në vitin 1949. Në këtë vit ai u zgjodh anëtar i Trinity College.

Pas një viti si një pedagog i matematikës në Universitetin e Mançesterit Cassels kthyer në Kembrixh në vitin 1950 si një lektor. Në vitin 1963 ai u emërua Reader në Aritmetike në Kembrixh dhe në të njëjtin vit ai u nderua me zgjedhjen si anëtar i Shoqërisë Mbretërore të Londrës. Pastaj, në vitin 1967, ai u emërua profesor i pastër Sadleirian Matematikë në Kembrixh. Dy vjet më vonë, në vitin 1969, ai u bë Drejtor i Departamentit të pastra Matematikë dhe Statistikë matematike në Kembrixh dhe ai vazhdoi si Sadleirian Profesor dhe Shef i Departamentit derisa ka dalë në pension në vitin 1984.

Cassels shërbeu Shoqëria Mbretërore dhe matematike Londër Shoqërisë në role të ndryshme. Ai ishte anëtar i Këshillit të Shoqërisë Mbretërore në 1970-71 dhe ai shërbeu si zëvendës-president në 1974-78. Ai ishte presidenti i 58-të e Shoqërisë matematike Londër, në vitin 1976-78 dhe ai ishte anëtar i Ekzekutivit të Bashkimit Ndërkombëtar matematik 1978-1982.

Cassels ka punuar në çdo aspekt të teorinë e numrave, veçanërisht në teorinë e formave racionale katror dhe fusha lokale. Botimet e tij matematikore ka filluar në rreth 1947 me një seri të letrave me gjeometri të numrave, në gazeta të veçantë në teorema e Khinchin dhe e Davenport, dhe në një problem të Mahler. Pas letrave të mëtejshëm mbi ekuacionet Diophantine dhe përafrimin Diophantine ai shkroi një seri prej pesë letrat më Teorema Disa vargje në përafrimin Diophantine. Ai e ardhshme punuar në Vinogradov 's Teorema mbi shpërndarjen uniforme dhe, në vitin 1957, ai botoi librin e tij të parë Hyrje në përafrim Diophantine ( 1957), e cila u ribotuan në 1972.

Pas më tej gazeta në nëngrupegrupeve të pafund abelian dhe numrat normale ai shkroi një seri prej tetë gazeta më Aritmetike në kthesa e 1 gjini. Pastaj në vitin 1959 ai botoi një libër, një hyrje në gjeometrinë e numrave. Mesin e punës ndërmarrë pasi kjo ishte punë për përfaqësimin e funksioneve racionale si shuma e shesheve, pika integrale në disa kthesa eliptik, shuma Kummer, dhe në polynomials factorising në disa variablave.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland