Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Felice Casorati

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

17 Dec 1835

Pavia, Italy

11 Sept 1890

Casteggio, Italy

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Felice Casorati ishte një student në Pavia dhe më vonë dha mësim në Pavia dhe Milan. Në vitin 1858, së bashku me Betti dhe Brioschi, ai vizitoi Göttingen, Berlin dhe Paris, dhe kjo vizitë është shpesh merret si pikë ku matematikë italiane u bashkua me rrymen kryesore të matematikës evropiane.

Casorati kujtohet mirë për Casorati-teorema Weierstrass cili thotë se në çdo lagje e një veçori thelbësore e një funksion vjen puna në mënyrë arbitrare afër ndonjë vlerë të dhënë. Weierstrass dëshmuar këtë në një letër të 1876, por Casorati kishte përfshirë atë në 1868 traktat të tij mbi numrat komplekse.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland