Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Horatio Scott Carslaw

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

12 Feb 1870

Helensburgh, Dumbartonshire, Scotland

11 Nov 1954

Burradoo, Bowral, New South Wales, Australia

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Horatio Carslaw ishte bir i Carslaw William Henderson Rev. Ai mori pjesë në Glasgow Akademisë dhe hyri në Glasgow University në 1887 për të studiuar matematikë dhe fizikë. Gjerësia e kursin e tij në krahasim me kurset e sot tregohet nga fakti se ai gjithashtu studioi latinisht, greqisht, Filozofi morale dhe Logic. Ai mori MA shkallën e tij në vitin 1891 me nderon Klasa e parë në matematikë dhe fizikë.

From Glasgow Carslaw shkoi në Emmanuel College, Cambridge, ku ai u diplomua në vitin 1894. Që kthehen në Universitetin e Glasgout si një lektor në 1896, ai bëri një vizitë në Göttingen gjatë seancës 1896-97, ku ai ka punuar me Sommerfeld, si edhe vizita Romës dhe Palermos.

Në 1903 Carslaw, atëherë 33 vjeç, u zhvendos nga Skocia e tij të lindjes në Australi, ku ai kishte qenë ofruar Kryetari i matematikës në Universitetin e Sidneit. Ai kishte disa mbështetësve mbresëlënëse. Thomson mësimin e tij e përshkroi si më poshtë:

Eksperiencë e tij zell dhe të mesme si një matematikan, dhe cilësitë e tij personale, bëjnë atë, sipas mendimit tim, mrekullueshëm i pajisur mirë për mësimdhënie matematikore në universitete ...

Thomson tha gjithashtu se ai ishte:

... një amator në kërkime origjinale, dhe duke studiuar dokumentet matematikore dhe kujtimet e duke mbajtur në seri Furierit dhe zbatimin e tyre në fizikës matematikore, qëllime të shkruar një libër mbi këtë temë.

Kjo është e dyshimtë nëse rekordin e tij të kërkimit do të vinte atë në linjë për një karrige që sot para marrjes deri karrige në Sydney ai kishte botuar vetëm katër gazeta. Megjithatë, ai botoi dy libra të rëndësishëm brenda tre vjetësh për të qenë i emëruar në Sidnei. Njëri ishte një gur në hyrje të vogël të botuar në vitin 1905. Vërejtjet e Deakin në atë libër u ndikuar ndoshta nga çartur 's leksione, duke thënë:

... kjo do të ishte një historian i guximshëm të vërtetë që e panë librin pak Carslaw e ',' si të mirë se çartur 's libër i madh, dhe një budallallëk i vërtetë të kërkoni atë si më me ndikim, megjithatë ai e bëri të vijë më parë.

Libri i dytë ishte Hyrje në teorinë e Furierit 's seri dhe integrals dhe teorinë matematikore të përçueshmëri të ngrohjes. Kjo do të ishte zonë kryesore të hulumtimit Carslaw gjatë gjithë jetës së tij. Jaeger në, dhe pretendon ky libër të jetë kontributi më i rëndësishëm Carslaw por Deakin në kërkesat që ajo të jetë puna e tij më vonë në Laplace transformon. Fakti që vetë Jaeger bashkëpunuar me Carslaw në Laplace transformuar punës mund të shpjegojë pse ka mendime të ndryshme këtu.

Carslaw martuar Ethel Maude Clarke nga Rupertswood, Viktoria, në 1907 por, fatkeqësisht, ajo vdiq brenda nje viti nga martesa e tyre.

Jaeger dhe Carslaw botuar metodat operative në matematikë aplikohen në 1941. Kjo Heaviside vënë 's gur operative në një bazë të rreptë pas qasja e propozuar nga Gustav Doetsch. Deakin shkruan në:

Në 1935, Laplace transformimi ishte një temë e hulumtimit linjës së frontit, nga 1955 kjo është fare e standardeve në kurset universitare. Nuk përpara të tjera ka arritur gati për pranim të tillë, dhe Carslaw dhe tekst Jaeger të mund të marrë një pjesë të madhe të kredisë.

Në fakt këtë tekst është botuar gjashtë vjet pas Carslaw në pension. Puna e tij e fundit të botuar në vitin 1947 ishte sipas shkallës së tatimit mbi të ardhurat, një nga interesat që kishte në të gjithë jetën e tij:

Në moshën e tij të vjetër ai vetë i interesuar në formulat e dizajnuar për të ndihmuar në grumbullimin e drejtë dhe efikas të tatimit mbi të ardhurat.

Tema të tjera të interesit Carslaw gjatë gjithë karrierës së tij, të cilat ne nuk kemi prekur më sipër, përfshihen një interes në jo-gjeometri Euklidiane, Green 's funksionet dhe historinë e Napier' s logarithms.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland