Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Lazare Nicolas Marguérite Carnot

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

13 May 1753

Nolay, Burgundy, France

2 Aug 1823

Magdeburg, Prussian Saxony (now Germany)

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Lazare Carnot u diplomua nga Shkolla e Inxhinierisë Mézières në 1773. Në 1778 ai shkroi Essai sur les machines en Général të paraqesë për një çmim në një konkurs. Ai është rishikuar në 1781 dhe ajo u botua përfundimisht në 1783. Ai merret me mekanikë dhe fushat e inxhinierisë. Vit pas ai pranoi një ftesë për të hyrë në shërbimin prusian dhe, në të njëjtin vit ai u gradua kapiten.

Nga 1787 ai u bë anëtar i Akademisë Dijon ndërsa ai ishte i zgjedhur në Kuvendin Legjislativ në 1791 dhe të Konventës Kombëtare në 1792.

Ai drejtoi ushtrinë e Veriut pas prill 1793 duke u bërë në atë vit një anëtar drejtues i Komitetit të Përgjithshëm të Mbrojtjes dhe anëtar i Komitetit të Sigurisë Publike.

Në vitin 1794, nën drejtimin e Carnot dhe Monge, Ecole një 'grande' u ngrit quajtur "Ecole des travaux publiques centrale", por emri i saj është ndryshuar për 'polytechnique Ecole' në vitin e ardhshëm. Dy vjet më vonë djali i tij, Sadi Carnot ishte lindur.

Vitit 1797 ishte një një i rëndësishëm për Carnot. Në këtë vit ai botoi tekstin e tij të famshme Réflexions sur la métaphysique Infinitezimale du calcul. Libër është paraqitur me fjalët:

Si megjithatë çdo gjë tregon se atje do të jetë një kthesë e re në kulturën e matematikës, autori e sheh të tepër i përshtatshëm për të publikuar këtë monografi.

Qasja Carnot për matematikë tregon fort sfond tij inxhinieri. Thiele shkruan në se ai

shprehjet matematikore pranuar vetëm aq sa sasi që përmbahen në to kanë qenë reale dhe operacionet e përfshira të mbajtur kuptim. ... Carnot negativ për sasitë janë të pamundur, dhe zero, ashtu si pafundësi, është një limit. ... pafundësisht sasi të vogla janë objekte të vërtetë, duke qenë representable si dallimet në mes të kufijve ...

Në të njëjtin vit, 1797, situata politike në Francë ai u bë i tillë që nuk mund të mbetet me pikëpamjet e tij të fuqishme republikane, dhe ai u largua në Zvicër do të për të Nurembergut në Gjermani.

Pas vitit Carnot u kthye në Francë, kur Napoleoni u bë Konsull i Parë. Ai u bë ministër Napoleon Bonaparte e luftës për një periudhë prej pesë muaj dhe u promovua më tej në gradën e togerit të përgjithshëm.

Carnot është i njohur mirë si gjeometër. Në 1801 ai botoi De korrelacion la figura de des géométrie në të cilat ai u përpoq për të vënë gjeometri pastër në një suazë universale. Ai tregoi se disa teorema te Euklidit 's Elementet mund të krijohet nga një teoremë të vetme.

Në 1803 ai botoi Géométrie de pozitë në të cilën ndjen madhësive të parë janë përdorur sistematikisht në gjeometri. Kjo punë zgjati shumë punën e tij të 1801 dhe në të Carnot përsëri tregon se çfarë sasi të thotë të tij me shkrim:

Çdo sasi është një objekt real të tilla që mendjen mund t'i kuptojë atë ose të paktën të përfaqësimit të saj në llogaritje.

Kryevepër ushtarak Carnot de la des vendos fortes mbrojtjes u botua në 1809. Ai më vonë shërbeu si guvernator ushtarak të Antwerp, por pas disfatës së fundit të Napoleonit në Waterloo ai shkoi në mërgim. Ai iku në Magdeburgu, pasi do e parë për në Varshavë, duke arritur në Magdeburgu në nëntor 1816.

Interesat Carnot u kthyen drejt motor me avull me motor me avull e parë që vijnë në Magdeburgu në 1818. Djali tij Sadi Carnot vizitoi atë në Magdeburgu në 1821 dhe është e qartë se Lazare Carnot ndikuar djalin e tij. Sadi Carnot botuar kryevepra e tij në termodinamikë e motorrit me avull tre vjet më vonë.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland